Skocz do zawartości

Nowe logo J.pl

slawek_2348

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, to tylko logo. Gdyby to był znak handlowy, promujący jakiś produkt, który służyłby do zarabiania pieniędzy to bym zrozumiał, marka, pozytywne skojarzenia, rozpoznawalność itd., ale przecież nie jest. To co jednemu wydaje się brzydkie, drugiemu widzi się ładne. Czy brzydkie/ładne logo zniechęci was do czytania/pisania? :D

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Nowe logo -komiksowe- wogole mi nie pasuje do ludzi renesansu ktorzy tworza Jerkbaita ...Remku , Bujo , Standerusie , Friko?!?, Slawku ,Gumo , Guzu ....

Dobry Kolego Jerry, jedną myśl mi jeszcze przypomniałeś. Żeby uciekając od sztampy polskiego internet (czy raczej od sztampy polskich for wędkarskich), nie uciekać w kierunku innej, nowej, świeżej, atrakcyjnej... sztampy for niepolskich, czy niewędkarskich. Reszta konstruktywnego mam nadzieję malkontenctwa powyżej.

Remku, oczywiście ten temat to żadna statystyka, ale jeśli chodzi o zasadę na naszym Twoim Forum, to Ci którzy mają ochotę się udzielać i podobałoby się im, napisaliby :D

Czy brzydkie/ładne logo zniechęci was do czytania/pisania? :D

Oczywiście, że nie, ale nie wiemy czego się spodziewać, a ja czuję delikatny dreszcz obawy, czy np. logo nie będzie migać na wszystkie kolory tęczy, tak żeby fajnie było

Poza tym, to wolałbym czytać na Forum z ładnym wyglądem, ale to kwestia podejścia. Jerkbait ma potencjał na jedwabistość w każdej dziedzinie i jeśli można coś zrobić lepiej, to dlaczego nie. Tak w ramach czynienia tego Forum wyjątkowym pod każdym względem. Nie chodzi o to, czy logo będzie na siebie pracować, czy nie... Poza tym pewne zmiany, choćby tylko wizualne, dla Ciebie i dla mnie może błahe, mogą odbić się wprost na jakości Forum, jego zawartości. Kwestia do kogo the fishing community jest adresowana, czy też samorzutnie będzie się adresować...

@Maynard. Ja akurat nie mam obaw. JB to przede wszystkim ogromna baza danych, stworzona przez szerokie grono użytkowników, od których bardzo dużo sobie wziąłem, a czasem i sam popiszę (czasem głupoty) . W związku z takim a nie innym, pragmatycznym podejściem, liczą się czytelność, ergonomiczność , jakość obiegu informacji, jakość moderacji itp. Dlatego choć rozumiem obawy użytkowników o jakość layout’u, logo i całej reszty, to są to dla mnie, osobiście sprawy drugorzędne. :D

nooo... ja te stare logo z mojego samochodu to wytne gilotyna i dam na nowy ...oczywiscie jak kupie nowego chewy ... :lol:

...bom stary konserwatysta jest :D B)

jak byś w razie miał się podejmować tak desperackich czynów gdy będziesz chewy'ego zmieniał to zgłoś się do mnie na priv, zaradzimy

nooo... ja te stare logo z mojego samochodu to wytne gilotyna i dam na nowy ...oczywiscie jak kupie nowego chewy ... :lol:

...bom stary konserwatysta jest :D B)

jak byś w razie miał się podejmować tak desperackich czynów gdy będziesz chewy'ego zmieniał to zgłoś się do mnie na priv, zaradzimy

z ostatniej chwili ...na gieldzie zaobserwowano gwaltowny wzrost ceny starego logo uznanej , swiatowej firmy ...JERKBAIT.PL .... :mellow:

A mi się, przewrotnie, to logo podoba

Jest proste, rozpoznawalne, z jajem.

Co do głosów na nie - na ogół chęc zmian wywołuje opór materii - mało komu chce się na nowo uczyc forum, jak nawiguje sie intuicyjnie etc itd itp. Stąd moim zdaniem, przy zmianach zawsze jest wiecej niezadowolonych niz tych którzy im przyklasną, a informacje najłatwiej będzie można zebrać np po roku od wprowadzenia, wtedy można rozmawiać, jak jest i co zmienić.

Na pewno problemem jest to, ze jak okazało się, jest to template z netu, nie opracowany na nasze potrzeby znak graficzny. I tu jest sporo miejsca do zmian, jednak sama idea, wyjścia z okowów polskiego forum internetowego w stronę zrobienia dobrej jakości portalu o zasiegu ponad krajowym - jestem jak najbardziej za. Stąd i pewnie potrzeba nowego layoutu, logo itd.

A czy ryba jest polska, nie polska - dla mnie to drapieżnik, cwany i wredny - moze być. Logo-symbol, nie musi być dla mnie łopatologicznie dosłowne, przedstawiac szczupaka, pstrąga, czy o zgrozo bolenia :mellow:, czy tez jerka w jedynie slusznym wydaniu

Logo w tym stylu jest ok, nowocześnie, jak napisał Kuba z jajem, fajnie kolorystycznie, tylko ta pirania jakoś za bardzo się gryzie z całością. Pokazałem Moni i też powiedziała że fajnie jest, ale bez tej ryby :D Nie koniecznie musi to być boleń, ale dlaczego nie zły sandacz?

wujek

No i w końcu pojawia się konstruktywna krytyka. Ja też się cieszę, że w końcu jesteśmy gotowi złamać stereotypowe loga w stylu szczupak i pstrąg. Jesteśmy gotowi na coś nowego i nietypowego.

Jerkbait zawsze wyznaczał kierunki które okazały się słuszne i później są kopiowane. Tym razem będzie podobnie.

Też z chęcią na rybach złamię te kolory smutne, choć pasujące do natury i z niej pochodzące. Pora na trochę radości w tym co robimy. Nowe kolory i styl to podkreślą.

No i w końcu pojawia się konstruktywna krytyka. Ja też się cieszę, że w końcu jesteśmy gotowi złamać stereotypowe loga w stylu szczupak i pstrąg.

stereotyp logo z zebaczem lub kropkiem nigdy na tym portalu nie zostal zaimplementowany, poniewaz stare logo od zawsze z wabiem w herbie bylo... ja nadal uwazam, ze taki portal jak jerkbait.pl, portal od lat (sic!) asocjowany z wabikiem i technikami polowu ryb na przynety sztuczne rezygnujac z logotypu powiazanego w 100% z wartosciami, ktore przekazuje, odrzuca lata ciezkiej pracy na ta wlasnie identyfikacje i zmierza, niestety i uparcie w kierunku skundlenia, ktore w tym przypadku przejawia sie tuzinkowa nalepka z aldi czy innej biedronki ... taniocha i brakiem oryginalnosci pachnie ten nowy, graficznie w inwencje ubogi, obrazek ... niestety

to tyle z mojej strony :D

stare i nowe obok siebie, tak, zeby bylo wiadomo o czym tutaj rozmawiamy

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=38679&private=0 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=38605&private=0