Krzysiek_W Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Panowie, to tylko logo. Gdyby to był znak handlowy, promujący jakiś produkt, który służyłby do zarabiania pieniędzy to bym zrozumiał, marka, pozytywne skojarzenia, rozpoznawalność itd., ale przecież nie jest. To co jednemu wydaje się brzydkie, drugiemu widzi się ładne. Czy brzydkie/ładne logo zniechęci was do czytania/pisania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Nowe logo -komiksowe- wogole mi nie pasuje do ludzi renesansu ktorzy tworza Jerkbaita ...Remku , Bujo , Standerusie , Friko?!?, Slawku ,Gumo , Guzu .... Dobry Kolego Jerry, jedną myśl mi jeszcze przypomniałeś. Żeby uciekając od sztampy polskiego internet (czy raczej od sztampy polskich for wędkarskich), nie uciekać w kierunku innej, nowej, świeżej, atrakcyjnej... sztampy for niepolskich, czy niewędkarskich. Reszta konstruktywnego mam nadzieję malkontenctwa powyżej. Remku, oczywiście ten temat to żadna statystyka, ale jeśli chodzi o zasadę na naszym Twoim Forum, to Ci którzy mają ochotę się udzielać i podobałoby się im, napisaliby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 nooo... ja te stare logo z mojego samochodu to wytne gilotyna i dam na nowy ...oczywiscie jak kupie nowego chewy ... ...bom stary konserwatysta jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Czy brzydkie/ładne logo zniechęci was do czytania/pisania? Oczywiście, że nie, ale nie wiemy czego się spodziewać, a ja czuję delikatny dreszcz obawy, czy np. logo nie będzie migać na wszystkie kolory tęczy, tak żeby fajnie było Poza tym, to wolałbym czytać na Forum z ładnym wyglądem, ale to kwestia podejścia. Jerkbait ma potencjał na jedwabistość w każdej dziedzinie i jeśli można coś zrobić lepiej, to dlaczego nie. Tak w ramach czynienia tego Forum wyjątkowym pod każdym względem. Nie chodzi o to, czy logo będzie na siebie pracować, czy nie... Poza tym pewne zmiany, choćby tylko wizualne, dla Ciebie i dla mnie może błahe, mogą odbić się wprost na jakości Forum, jego zawartości. Kwestia do kogo the fishing community jest adresowana, czy też samorzutnie będzie się adresować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 @Maynard. Ja akurat nie mam obaw. JB to przede wszystkim ogromna baza danych, stworzona przez szerokie grono użytkowników, od których bardzo dużo sobie wziąłem, a czasem i sam popiszę (czasem głupoty) . W związku z takim a nie innym, pragmatycznym podejściem, liczą się czytelność, ergonomiczność , jakość obiegu informacji, jakość moderacji itp. Dlatego choć rozumiem obawy użytkowników o jakość layout’u, logo i całej reszty, to są to dla mnie, osobiście sprawy drugorzędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 A ja to doskonale rozumiem, bo mam podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 nooo... ja te stare logo z mojego samochodu to wytne gilotyna i dam na nowy ...oczywiscie jak kupie nowego chewy ... ...bom stary konserwatysta jest jak byś w razie miał się podejmować tak desperackich czynów gdy będziesz chewy'ego zmieniał to zgłoś się do mnie na priv, zaradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 nooo... ja te stare logo z mojego samochodu to wytne gilotyna i dam na nowy ...oczywiscie jak kupie nowego chewy ... ...bom stary konserwatysta jest jak byś w razie miał się podejmować tak desperackich czynów gdy będziesz chewy'ego zmieniał to zgłoś się do mnie na priv, zaradzimy z ostatniej chwili ...na gieldzie zaobserwowano gwaltowny wzrost ceny starego logo uznanej , swiatowej firmy ...JERKBAIT.PL .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 no kpisz sobie?! mnie o próby handlu posądzać?! <_< Remek mi podarował kilka naklejek, jedną nakleiłem na auto, drugą na ścianę, i ze 4 mi zostały na lepsze czasy.. na auto... może nawet kiedyś łódź ... i pomyślałem że w razie ,,WU bym się podzielił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 alez Karolu ja tylko przewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 jeśli logo pójdzie w kierunku zaprezentowanym nam tutaj to wcale się nie zdziwię, póki co mam nadzieje że Remek tylko zbiera opinie żeby wiedzieć jak bardzo może zaszaleć a samo logo jeszcze ewoluuje tak że wilk będzie syty i owca cała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 obawiam sie ze sprawy juz sa za daleko ...i trza bedzie akceptowac -Paszczura- czy Paszczura mozna pokochac ?...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Może warto uwolnić się od natrętnej amerykanizacji, choćby na poziomie języka. .Angielski jest trendy http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=3871 2& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 A mi się, przewrotnie, to logo podobaJest proste, rozpoznawalne, z jajem.Co do głosów na nie - na ogół chęc zmian wywołuje opór materii - mało komu chce się na nowo uczyc forum, jak nawiguje sie intuicyjnie etc itd itp. Stąd moim zdaniem, przy zmianach zawsze jest wiecej niezadowolonych niz tych którzy im przyklasną, a informacje najłatwiej będzie można zebrać np po roku od wprowadzenia, wtedy można rozmawiać, jak jest i co zmienić.Na pewno problemem jest to, ze jak okazało się, jest to template z netu, nie opracowany na nasze potrzeby znak graficzny. I tu jest sporo miejsca do zmian, jednak sama idea, wyjścia z okowów polskiego forum internetowego w stronę zrobienia dobrej jakości portalu o zasiegu ponad krajowym - jestem jak najbardziej za. Stąd i pewnie potrzeba nowego layoutu, logo itd.A czy ryba jest polska, nie polska - dla mnie to drapieżnik, cwany i wredny - moze być. Logo-symbol, nie musi być dla mnie łopatologicznie dosłowne, przedstawiac szczupaka, pstrąga, czy o zgrozo bolenia , czy tez jerka w jedynie slusznym wydaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 fajne to nowe logo, takie zadziorne, takie polskie w istocie, w sam raz na małą ekspansję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Logo w tym stylu jest ok, nowocześnie, jak napisał Kuba z jajem, fajnie kolorystycznie, tylko ta pirania jakoś za bardzo się gryzie z całością. Pokazałem Moni i też powiedziała że fajnie jest, ale bez tej ryby Nie koniecznie musi to być boleń, ale dlaczego nie zły sandacz? wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 No i w końcu pojawia się konstruktywna krytyka. Ja też się cieszę, że w końcu jesteśmy gotowi złamać stereotypowe loga w stylu szczupak i pstrąg. Jesteśmy gotowi na coś nowego i nietypowego.Jerkbait zawsze wyznaczał kierunki które okazały się słuszne i później są kopiowane. Tym razem będzie podobnie.Też z chęcią na rybach złamię te kolory smutne, choć pasujące do natury i z niej pochodzące. Pora na trochę radości w tym co robimy. Nowe kolory i styl to podkreślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Też myślę , że uproszczenie formy logo jest krokiem w dobrą stronę . Jest zwarte , komunikatywne i agresywne , bardziej konkretne od rozgadanego , narracyjnego komiksu na froncie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Moim skromnym zdaniem uważam, że nowe logo jest inne co nie znaczy , że nie jest ładne - jak dla mnie fajne, nowatorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 No i w końcu pojawia się konstruktywna krytyka. Ja też się cieszę, że w końcu jesteśmy gotowi złamać stereotypowe loga w stylu szczupak i pstrąg. stereotyp logo z zebaczem lub kropkiem nigdy na tym portalu nie zostal zaimplementowany, poniewaz stare logo od zawsze z wabiem w herbie bylo... ja nadal uwazam, ze taki portal jak jerkbait.pl, portal od lat (sic!) asocjowany z wabikiem i technikami polowu ryb na przynety sztuczne rezygnujac z logotypu powiazanego w 100% z wartosciami, ktore przekazuje, odrzuca lata ciezkiej pracy na ta wlasnie identyfikacje i zmierza, niestety i uparcie w kierunku skundlenia, ktore w tym przypadku przejawia sie tuzinkowa nalepka z aldi czy innej biedronki ... taniocha i brakiem oryginalnosci pachnie ten nowy, graficznie w inwencje ubogi, obrazek ... niestetyto tyle z mojej strony stare i nowe obok siebie, tak, zeby bylo wiadomo o czym tutaj rozmawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 teraz sprawa wygląda inaczej - przepraszam ale porównywałem całkiem coś innego Teraz po wyjaśnieniu jestem za starym, klasycznym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mały znaczek do naznaczenia wielkiej treści , wystarczy .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 ale -Paszczur- ...i przegania naszego -Klasyka- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Jedno pewne. Na pewno się dzieje....przynajmniej w tym wątku Nie wiem dlaczego (skąd skojerzenie?). Nowe logo na antypody mnie odsyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 okey Waldku przerywam moja nagonke na -Paszczura-...niech sie dzieje wola ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi