jbk Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Mi logo pasuje Bardziej mnie interesuje jak nowa strona będzie chodziła na komórce , czy nie będzie przeładowana graficznie i przez to długo ładowała. No i .pl by się przydało w nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Na razie o nowej stronie nic nie będę pisał. Chcieliśmy czegoś klasycznego z połączeniem czegoś nowego Zmiany będą odkrywane stopniowo byśmy mieli możliwość monitorowania i opanowania nowości. BTW: poprzednie logo było mało funkcjonalne. To jeden z głównych powodów dla którego zmieniamy kierunek. Tak więc rysunek logo a jego funkcjonalność (możliwość produkcji różnych gadżetów) to dwie różne sprawy. Wiem coś o tym bo próbowałem produkować różne rzeczy i z wielu projektów musiałem rezygnować lub wyglądały kiepsko. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 No i .pl by się przydało w nazwiePopieram, z .pl wyglądałoby zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Dobra - wprowadzę?.pl Jedźmy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Poprzednie logo tez mocno zawężało jerkbait do jerków.A gdzie reszta castingu, normalny spin, haribosy, trol czy wreszcie mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 i zmierza, niestety i uparcie w kierunku skundlenia, ktore w tym przypadku przejawia sie tuzinkowa nalepka z aldi czy innej biedronki ... taniocha i brakiem oryginalnosci pachnie ten nowy, graficznie w inwencje ubogi, obrazek ... niestetyto tyle z mojej strony stare i nowe obok siebie, tak, zeby bylo wiadomo o czym tutaj rozmawiamy Nikt nie upiera się, żeby nowe logo było archaiczne albo nie miało prostej formy, ani żeby portal o nazwie jerkbait kojarzony był (choćby przez omawiane logo) wyłącznie ze sliderem czy innym szarpakiem, ale trudno odmówić Pittowi racji... PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Dla mnie jak patrzę to jest kosmiczna różnica na plus. Jeszcze tylko pracujemy nad detalami. Jak będą pomysły i konkrety co chcielibyście (mówię o logo) to tak jak wyżej pomysł .pl, zostanie wprowadzony. Użalanie się nad przeszłością nie jest drogą do zmian nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Jeśli mogę dorzucić moje skromne zdanie. Mnie Jerkbait.pl kojarzy się przede wszystkim z dwoma aspektami: 1. Poszerzaniem horyzontów wędkarskich - i tu pirania może się mieścić, bo to ryba mi nie znana, żeby ją złapać trzeba wybrać się w podróż, jest to ryzykowne, niesie ze sobą przygodę itp 2. Szacunkiem dla natury i ryb przede wszystkim - i tego w tym logo nie ma. Wręcz przeciwnie, zębaty potwór aż się prosi żeby go złapać zatłuc i zjeść. Trochę oczywiście przesadzam, ale ostatnio jakoś jestem uczulony na robienie z ryb potworów, a takich programów w TV nie brakuje. Skoro z całej siły promujemy C&R, to według mnie powino ono się gdzieś w tym logo pojawić. Na koniec jeszcze mała uwaga. Gdyby umieścić sam znak graficzny w klapie marynarki lub na samochodzie, to stary o wiele lepiej mówił z kim mamy do czynienia. Niemniej, gratuluję odwagi za poddanie loga publicznej dyskusji. Ja ostatnio robiłem koszulki dla drużyny hokejowej i wspólne z drużyną ustalenie nazwy, loga i kolorów zajęło 2 lata. Udało się w końcu, bo zrobiłem tak jak chciałem Pozdrawiam.Harry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Skoro z całej siły promujemy C&R, to według mnie powino ono się gdzieś w tym logo pojawić.Dokładnie, C&R powinno być! Przecież to podstawa, nasza wspólna idea. ps. Znów nie jestem oryginalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam,Słowem wstępu chciałbym bardzo krótko opisać o czym to forum. Moim zamiarem było stworzenie niekomercyjnego serwisu, prowadzonego na zasadach hobby, na temat jerkowania. Większość z Was oczywiście wie co to jest, jednak pomyślałem sobie, że wiedza jest mocno rozporoszona w tym temacie więc sensowna była by jej koncentracja wiedzy w jednym miejscu. Stąd też pomysł utworzenia takiego, nazwijmy to, portaliku. Czas jednak mija i potrzeby się zmieniają dlatego chciałbym by jerkbait.pl był miejscem nie tylko użytkowników tego typu przynęt lecz spinningistów zakochanych w połowie m.in. na opad, trolling itd. Zatem forum Ogólne traktuję jako miejsce wymiany informacji na tematy związane ze spinningiem oczywiście ze szczególnym uwzględnieniem mojej ulubionej metody - jerkowania Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, że nie jest to również miejsce, w którym panują jakieś zasady dotyczące jedynych słusznie przynęt. Wypowiadajcie się proszę na różne tematy, związane z różnymi firmami, różnymi przynętami. Kończąc temat chciałbym dodać, że na forum panują równe zasady. Ono jest dla Was, korzystajcie z niego. Życzę udanej zabawy i wymiany informacji PozdrawiamRemek I jeszcze wyjaśnienie odnośnie wspomnianych przeze mnie wcześniej antypodów: Jakoś tak mi przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Nie podoba mi sie ta wredna morda tej pirani;/Mlode pokolenie wedkarzy bedzie straszyc nic wiecej ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Jakoś od pierwszego wejrzenia mi się to nowe logo nie spodobało. Jakoś tak amerykańsko - komercyjnie mi się skojarzyło. Gdyby nie podpis to bym nie wpadł, że o fishing chodzi Po linku do reklamy z rekinkiem uczucia tylko mi się pogłębiły... Sam nie jestem graficznie kreatywny i nic lepszego nie wymyślę raczej, ale jakbym miał wybierać to stare logo o niebo lepsze było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Nowe logo jak najbardziej pasować będzie do agresji i zajadłości z jaką atakowani są niektórzy użytkownicy, prezentujący swoje zdobycze na forum <_< A tak poważnie, mi proponowane logo również się nie podoba. Zupełnie nie kojarzy się z zawartością portalu i forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Jak już zostało otwarcie powiedziane nikt tu nikogo nie pyta czy chce nowe logo, czy nie chce. Żeby tylko nie wyszło jak z jakimś początkującym pytającym o kołowrotek/wędzisko model xxxx co sądzą forumowicze, po czym po drążeniu dobólowym tematu otrzymuje odpowiedź satysfakcjonującą go jako świeżego nabywce i następuje post: dzięki można zamknąć temat!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jakoś od pierwszego wejrzenia mi się to nowe logo nie spodobało. Jakoś tak amerykańsko - komercyjnie mi się skojarzyło. Gdyby nie podpis to bym nie wpadł, że o fishing chodzi Po linku do reklamy z rekinkiem uczucia tylko mi się pogłębiły...@Jarek, to nie jest rekin, to jest Cenojad !!! Przejrzałem temat jeszcze raz i chciałbym tylko podkreślić, że nie jestem przeciw zmianom na Forum, świeżemu powiewowi, agresywnemu image'owi itp. ale wg mnie, jeśli robić coś żeby było lepiej, in plus, czy żeby było dobrze, to tylko półśrodek, który nie przystoi tak postępowemu portalowi. Nie chcę przekreślać w całości planowanych zmian, bo ich przecież nie znam (i może będę zachwycony), ale zmiany, w których nie ma przeszkód, barier, ograniczeń - powinny być absolutnie TOP. Nasza pirania w mojej ocenie nie jest TOP i sugeruje mi, że mogę nie być zachwycony całością. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Z. Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Powinien być elemen c&r w nowym logo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nazwa portalu plus trafiony , graficzny minimalizm . Bez linoskoczków , wodotrysków i tęczowego przegadania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zmiany zawsze generują opór. Jestem przekonany, że nowe forum ... też wygeneruje - tak już jest. Przyzwyczajenia robią swoje. Jednak niekiedy jest tak, że dochodzimy do muru i aby iść dalej trzeba zmienić drogę, trochę poburzyć, wnieść zamieszania by później było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Powinno się kojarzyć z zawartością, z C&R, mieć coś z symboliki spinningowej lub w ogóle wędkarskiej, etc… takie rzeczy to tylko w Erze, niestety. Znak graficzny powinien być prosty, ciężko będzie w nim pogodzić wszystkie postulaty. Krzysiu, drużyna hokejowa Orły Warszawa ma w herbie popiersie orła (groźnego, ale nie tak agresywnie w.....onego jak „pirania”) i jakoś nikt nie narzekał, że nie jest orzeł z krążkiem w dziobie tudzież kijem hokejowym w dupie, o – przepraszam – w szponach. Podobnie jak Buffalo Sabres, Panthers, Canucks, Senators, Black Hawks, etc. Podoba ci się ten żałosny pingwin na łyżwach z kijem hokejowym? Co nie zmienia faktu, że przedmiotowy potwór wielce niesympatyczny jest i basta. Wygląda egzotycznie (choć może i kosmopolitycznie) i mnie się kojarzy z wędkarskim survivalem, co jest zaledwie cząstką naszego wędkowania. Nie mam nic wspólnego z grafiką, nie zamierzam kwestionować propozycji w każdym szczególe, ale może ta „ryba” mogłaby nie być taka… wstrętna? Acha, podobają mi się kolory (w obu dotychczas prezentowanych zestawieniach). Myślę, że podpis „The Fishing Community” też nie jest głupi. Żyjemy w globalnej wiosce to raz, angielski jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu. Dwa: odwołanie się do społeczności to sprawiedliwe podkreślenie faktu, że forum tworzą użytkownicy. Ja się czuję członkiem tej społeczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dlaczego logo musi się kojarzyć z zawartością merytoryczną strony? Podałem przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 No właśnie o tym piszę. Koledzy sugerują, że powinno kojarzyć sie z tym, czy owym... W praktyce nie pogodzi się wszystkich racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 eee jest ok wyglada na wkurw ............ szczuplego ja bym tylko dopisal pl i amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harry Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nie wiedziałem, ale to znane wszystkim jabłko też miało ciekawą genezę. http://www.edibleapple.com/2009/04/20/the-evolution-and-hist ory-of-the-apple-logo/ Wyobrażacie sobie to pierwsze logo Apple na kompach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 eee jest ok wyglada na wkurw ............ szczuplego ja bym tylko dopisal pl i amen Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Myślę, że podpis „The Fishing Community” też nie jest głupi. Żyjemy w globalnej wiosce to raz, angielski jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu. Z całym szacunkiem Krzysiek, ale to kiepski argument. Logo jest trochę jak okładka książki, trudno sobie wyobrazić anglojęzyczne tytuły na okładkach książek pisanych w języku polskim... Poza tym każdy portal generuje jakąś społeczność, to nie jest nic wyjątkowego.Z tego podpisu można zrezygnować, dołożyć pl i koniecznie napis jerkbait w jednym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi