peresada Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 WitamMnie osobiście stare logo bardzo się podoba, jest bardzo oryginalne i niepowtarzalne. Patrząc na te nowe odnoszę wrażenie że zostało sklecone na szybko w ms. office z jakiegoś wordarta. Rozumiem jednak że Remek ma ważny powód ażeby podjąć tego rodzaju decyzje i jako właściciel ma do tego pełne prawo. Miło że w jakimś tam stopniu konsultuje kształt nowego logo z społecznością forum. Pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Remek, logo jest bardzo fajne, a drapieżne rybki są w modzie poza tym umówmy się, że na tym poziomie (nie korporacyjno-komnercyjnym) są ważniejsze rzeczy od opakowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Myślę, że podpis „The Fishing Community” też nie jest głupi. Żyjemy w globalnej wiosce to raz, angielski jest moim zdaniem jak najbardziej na miejscu. Z całym szacunkiem Krzysiek, ale to kiepski argument. Logo jest trochę jak okładka książki, trudno sobie wyobrazić anglojęzyczne tytuły na okładkach książek pisanych w języku polskim... Poza tym każdy portal generuje jakąś społeczność, to nie jest nic wyjątkowego.Z tego podpisu można zrezygnować, dołożyć pl i koniecznie napis jerkbait w jednym rzędzie. A może jak okładka gazety? Mi nie trudno sobie wyobrazić okładkę z napisem Newsweek z polskojęzyczną zawartością. Gdzieś to nawet kiedyś widziałem. Każdy portal generuje jakąś społeczność, jedni właściciele maja ją mniej lub bardziej w dupie, inni – wręcz przeciwnie. Użytkownicy niektórych forów odczuwają wieź, innych – nie; jednych – spotykają się w realu – innych nie, itd. Ja wolę, żeby podtytuł głosił „The Fishing Community”, a nie np. „the fishing website”, „the fishing forum”. IMO „The Fishing Community” sugeruje, że chodzi o coś więcej niż portal. Ja widzę uzasadnienie dla tego podtytułu. Co do układu słowa jerkbait – mnie też wydaje się dość dziwny, podobne spostrzeżenia ma Harry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Miło że w jakimś tam stopniu konsultuje kształt nowego logo z społecznością forum. Miała być niespodzianka Już pomijając co powinno być, co się podoba, a co nie, mam pytanie. Dlaczego Remku nie zażyczyłeś sobie, żeby logo Twojego naszego portalu, było niepowtarzalne. Mogłaby być i nawet pirania wściekle gryząca jabłko, ale unikalna, jerkbaitowa.. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Miło że w jakimś tam stopniu konsultuje kształt nowego logo z społecznością forum. Miała być niespodzianka Już pomijając co powinno być, co się podoba, a co nie, mam pytanie. Dlaczego Remku nie zażyczyłeś sobie, żeby logo Twojego naszego portalu, było niepowtarzalne. Mogłaby być i nawet pirania wściekle gryząca jabłko, ale unikalna, jerkbaitowa.. PozdrawiamGrzesiek Dokładnie tak. Nowe logo jest takie nijakie - pospolite. Nie wyróżnia się spośród innych podobnych obrazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Miło że w jakimś tam stopniu konsultuje kształt nowego logo z społecznością forum. Miała być niespodzianka Już pomijając co powinno być, co się podoba, a co nie, mam pytanie. Dlaczego Remku nie zażyczyłeś sobie, żeby logo Twojego naszego portalu, było niepowtarzalne. Mogłaby być i nawet pirania wściekle gryząca jabłko, ale unikalna, jerkbaitowa.. PozdrawiamGrzesiek Odpowiadam. Pracuję nad tym by wprowadzić zmiany tak by była unikalna. Wszystkie opinie, które tutaj się pojawiają analizuję. Wprowadzę na 100% .pl. Chyba tez wprowadzę jednolity napis jerkbait.pl Co do rybki ---- propozycje, propozycje i jeszcze raz propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 A może jak okładka gazety? Mi nietrudno sobie wyobrazić okładkę z napisem Newsweek z polskojęzyczną zawartością. Gdzieś to nawet kiedyś widziałem. Oj Krzysiek kombinujesz . Twój przykład znowu nie jest trafny, Newsweek to marka pierwotnie anglojęzyczna, zatem naturalne jest zachowanie oryginalnej nazwy dla polskojęzycznej wersji gazety. Nie sądzisz, że kiedy doda się pl i podtytuł w języku angielskim będzie to nieco niestosowne, gryzące i trochę śmieszne? Tak to widzę. Poza tym ten napis rozbija trochę kompozycję całego logo.Ale spoko, luzik ,szef zdecyduje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Miło że w jakimś tam stopniu konsultuje kształt nowego logo z społecznością forum. Miała być niespodzianka Już pomijając co powinno być, co się podoba, a co nie, mam pytanie. Dlaczego Remku nie zażyczyłeś sobie, żeby logo Twojego naszego portalu, było niepowtarzalne. Mogłaby być i nawet pirania wściekle gryząca jabłko, ale unikalna, jerkbaitowa.. PozdrawiamGrzesiek Odpowiadam. Pracuję nad tym by wprowadzić zmiany tak by była unikalna. Wszystkie opinie, które tutaj się pojawiają analizuję. Wprowadzę na 100% .pl. Chyba tez wprowadzę jednolity napis jerkbait.pl Co do rybki ---- propozycje, propozycje i jeszcze raz propozycje.Ktoś zasugerował wściekłego sandacza. Może coś w stylu Savage Gear? http://www.google.com/imgres?um=1&hl=en&safe=off& ;biw=1280&bih=685&tbm=isch&tbnid=xi8YpdH3ByoJVM: &imgrefurl=http://www.luretour.com/%3Fp%3D646&docid= MRSLYR5ULTiIGM&imgurl=http://www.luretour.com/wp-content /uploads/2011/02/1241034325505.jpg&w=600&h=403&e i=4OT5ToSvJ8fysgbvxfTYDw&zoom=1&iact=hc&vpx=186& amp;vpy=398&dur=224&hovh=163&hovw=232&tx=92& amp;ty=116&sig=114207284377271564419&page=3&tbnh =141&tbnw=190&start=33&ndsp=19&ved=1t:429,r: 13,s:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Odpowiadam. Pracuję nad tym by wprowadzić zmiany tak by była unikalna. Wszystkie opinie, które tutaj się pojawiają analizuję. Wprowadzę na 100% .pl. Chyba tez wprowadzę jednolity napis jerkbait.pl Co do rybki ---- propozycje, propozycje i jeszcze raz propozycje. .pl - dobry pomysłJERKBAIT - dobry pomysł Co do propozycji, jutro będę miał chwilę na to, spróbuję coś wnieść. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Miło że w jakimś tam stopniu konsultuje kształt nowego logo z społecznością forum. Miała być niespodzianka Już pomijając co powinno być, co się podoba, a co nie, mam pytanie. Dlaczego Remku nie zażyczyłeś sobie, żeby logo Twojego naszego portalu, było niepowtarzalne. Mogłaby być i nawet pirania wściekle gryząca jabłko, ale unikalna, jerkbaitowa.. PozdrawiamGrzesiek Odpowiadam. Pracuję nad tym by wprowadzić zmiany tak by była unikalna. Wszystkie opinie, które tutaj się pojawiają analizuję. Wprowadzę na 100% .pl. Chyba tez wprowadzę jednolity napis jerkbait.pl Co do rybki ---- propozycje, propozycje i jeszcze raz propozycje.Remek, kilka razy pojawiła się propozycja wprowadzenia coś w postaci C&R, chyba dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jarek, raczej takiej grafiki nie szukamy. Powinno być proste, charakterystyczne, uniwersalne dla wielu nośników. Uważam, że styl tej piranii jest dobrym kierunkiem, ja się tylko czepiam szczegółów. I ogółów. Remek, kilka razy pojawiła się propozycja wprowadzenia coś w postaci C&R, chyba dobry pomysł? To w sumie nie pomysł, tylko życzenie. Do logotypu jaki mamy, dokładanie dodatkowych treści będzie zgubne i dla formy i dla przekazu. No chyba, że ochrzcimy się C&R community PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Remek, kilka razy pojawiła się propozycja wprowadzenia coś w postaci C&R, chyba dobry pomysł? To w sumie nie pomysł, tylko życzenie. Do logotypu jaki mamy, dokładanie dodatkowych treści będzie zgubne i dla formy i dla przekazu. No chyba, że ochrzcimy się C&R community PozdrawiamGrzesiekTrzeba promować C&R wszędzie gdzie się da...a na logu to właściwie wymóg który powinien trafiać do szerokiego grona wędkarzy. ps. Myśląc w przyszłość, miejmy po uwagę naszywki, promujące forum jak i zasadę C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 sorry, ale z czym sie kojarzy ludkom ten jablek (i przede wszystkim dlaczego!)? nie tylko mnie z pewnym znakomitym producentem komputerow ... to tak jak stary logo-jerkbait z jerkbaitem.pl ... obydwa zjawiska sa, dla mnie przynajmniej, powaznymi instytucjami - kazdy zainteresowany wie czym one handluja i to bez roznicy co nosza w herbie, ale w obydwoch przypadkach tak jest, poniewaz obydwie firmy to powazne instytucje, jak juz pisalem i sobie na to zapracowaly ... co z kolei oznacza, ze w takim przypadku logo nie moze byc kaszaniaste = dobry produkt nie zasluguje na slabe logo! ... juz to widze, jak apple lub inny adidas zmienia logo na 'cholerawienajakiznaczek' i widze ogromna akceptacje uzytkownikow i fanow ... zastanawiam sie, dlaczego jest to tak trudno zrozumiec i dlaczego ten upor, ze nowe jest lepsze - niestety nie jest, co widac po reakcjach userow ... wbijcie w googla 100 best logos ever, best logos 2011, etc ... jest na co popatrzec i miejsce na refleksje nawet gdyby wykasowac ta daremna niebieska rybe a pozostawic tylko dobra czcionke jerkbait.pl (dobra, znaczy nie ta, ktora obecnie w projekcie figuruje) to byloby o 100% lepiej - tak jest biedronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 A może zamiast mielić w koło C&R promujmy nowoczesne wędkarstwo?Przyznam szczerze, ze przegadane logo z misją zwykle wychodzi dośc pastewnie. Myślę że najlepiej będzie połączyć przeszłość z przyszłoscią, wszak to dopiero alfa loga jest, jeszcze sporo do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Tutaj jedna moja uwaga C&R nie chcę zaszywać w logo j.pl. Kolejna moja podpowiedź - moją intencją było stworzenie szerszego kontekstu tzw.... postaci/bohatera, która będzie spójna dla portalu na różnych frontach - np. rybka (nasza obecnie pirania) jako wypuszczana - C&R, jako ... z czapką mikołaja (na gwiazdkę), smutna jak ... coś się nieszczęśliwego wydarzy, itd. Obecne logo do tego się kompletnie nie nadaje. Logo to wbrew wypowiedzi wielu moich poprzedników, ekspertów (bo wnioskuję ogromne doświadczenie, po postach, w tworzeniu logotypów), którzy myślą jak widzę zupełnie innymi kategoriami niż ja (nietradycyjne podejście) może reprezentować szerszy kontekst. Na razie więcej podpowiedzi nie będzie ale ... pokazuję Wam mój sposób myślenia PozdraWiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Logo to wbrew wypowiedzi wielu moich poprzedników, ekspertów (bo wnioskuję ogromne doświadczenie, po postach, w tworzeniu logotypów), którzy myślą jak widzę zupełnie innymi kategoriami niż ja (nietradycyjne podejście) może reprezentować szerszy kontekstJeśli masz na myśli m.in. mnie, to bynajmniej, nie mam się za eksperta, ale pytasz o opinie, a w tej materii pewną wiedzę mam, więc moje wypowiedzi może brzmią jak wyroki, ale to wszytko moim zdaniem i nie wzięte z sufitu. Nikt chyba nie zakwestionował idei uniwersalnego bohatera, tylko dlaczego taki wtórny Cenojad? W sam raz będzie, jak Koledze @Friko wszystko się ładnie uda z autorskimi wędkami i będą chętni Wybacz ironiczne żarciki, ale próbuję rozładować atmosferę Sprawa zmian jest poważna, ale tym bardziej warto w dyskusji podejść do niej z dystansem. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Tutaj jedna moja uwaga C&R nie chcę zaszywać w logo j.pl. Kolejna moja podpowiedź - moją intencją było stworzenie szerszego kontekstu tzw.... postaci/bohatera, która będzie spójna dla portalu na różnych frontach - np. rybka (nasza obecnie pirania) jako wypuszczana - C&R, jako ... z czapką mikołaja (na gwiazdkę), smutna jak ... coś się nieszczęśliwego wydarzy, itd. Obecne logo do tego się kompletnie nie nadaje. Logo to wbrew wypowiedzi wielu moich poprzedników, ekspertów (bo wnioskuję ogromne doświadczenie, po postach, w tworzeniu logotypów), którzy myślą jak widzę zupełnie innymi kategoriami niż ja (nietradycyjne podejście) może reprezentować szerszy kontekst. Na razie więcej podpowiedzi nie będzie ale ... pokazuję Wam mój sposób myślenia PozdraWiamRemekWszystko OK, tylko zróbcie to poprawnie technicznie. Co z tego, że ktoś wymyśli nowy koncept rozmieszczenia przelotek, jak źle omotki położy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Nie spokojnie. Trochę głupio napisałem. Szczerze? Bardzo doceniam konstruktywne uwagi i wspólne poszukiwania. Fakt trochę mniej niekonstruktywne narzekania ale staram się po prostu je czytać i wyszukiwać w nich po hamerykańsku pozytywnych aspektów i konstruktywnego wyjścia. Dzięki Wam dowiedziałem się, że niestety nie jest to unikat (a prosiłem wyraźnie plastyka o oryginał), wprowadzam zmiany, modyfikacje. Generalnie - czego chcieć więcej? Jestem więcej niż happy i mam nadzieję, że na końcu poczujecie, że mieliście wkład i wpływ na ostateczny kształt logo. Nie ukrywam Wasze wypowiedzi mnie zainspirowały do stworzenia chyba czegoś jeszcze innego ale muszę to zobaczyć - zlecenie poszło już na modyfikacje do innego plastyka A moja uwaga dotyczyła jednej rzeczy - wypowiadamy się w kwestiach bazując na swoich własnych doświadczeniach. Wyrażamy kategoryczne opinie pomijając ważną rzecz (podstawę komunikacji) - dociekanie i pytanie ... co autor ma na myśli. Ja mam, jak pokazałem inną koncepcję logo - kontekstowe, targetowane (reszta dopisze się po odpaleniu nowego forum), kolorowe, barwne, dynamiczne z jajem, rozpoznawalne i rzucające się w oko. Czekam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Wszystko OK, tylko zróbcie to poprawnie technicznie. Co z tego, że ktoś wymyśli nowy koncept rozmieszczenia przelotek, jak źle omotki położy. Co konkretnie masz na myśli? Wybacz ale nie rozumiem stwierdzenia zróbcie to poprawnie technicznie. Jeśli możesz mi pomóc ... zapraszam na priv. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Logo Huntera a bardziej Andrzeja lipińskiego by bardziej pasowało niż ta jak to ktoś powiedział amerykanizacja proste fajne daje na wyobraźnię. Ale mogę się nie znać bo z zadupia jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A może jak okładka gazety? Mi nietrudno sobie wyobrazić okładkę z napisem Newsweek z polskojęzyczną zawartością. Gdzieś to nawet kiedyś widziałem. Oj Krzysiek kombinujesz . Twój przykład znowu nie jest trafny, Newsweek to marka pierwotnie anglojęzyczna, zatem naturalne jest zachowanie oryginalnej nazwy dla polskojęzycznej wersji gazety. Nie sądzisz, że kiedy doda się pl i podtytuł w języku angielskim będzie to nieco niestosowne, gryzące i trochę śmieszne? Tak to widzę. Poza tym ten napis rozbija trochę kompozycję całego logo.Ale spoko, luzik ,szef zdecyduje . Dokładnie tak samo trafiony (nietrafiony), jak Twój. Zastanawiałeś się, po co ten angielski? Jeżeli ktoś ma z założenia plan, aby być obecnym/rozpoznawalnym za granicą (a zakładam, że tak właśnie jest), to nie nazwie firmy „przedsiębiorstwo produkcyjno handlowo usługowe Brzęczyszczykiewicz i Brzóska spółka jawna”, niezależnie od tego, czy produkuje zacier pod Grójcem, czy handluje orzechami kokosowymi. Samo słowo jerkbait ma dziwnie niepolski rodowód, a nikt się nie zastanwia nad zmiana nazwy Pozdrawiam,k A kto wie? Może nie będzie .pl, tylko .com, albo .eu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A kto wie? Może nie będzie .pl, tylko .com, albo .eu? Niestety zarezerwowane. Dawno już miałbym takie domeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A może jak okładka gazety? Mi nietrudno sobie wyobrazić okładkę z napisem Newsweek z polskojęzyczną zawartością. Gdzieś to nawet kiedyś widziałem. Oj Krzysiek kombinujesz . Twój przykład znowu nie jest trafny, Newsweek to marka pierwotnie anglojęzyczna, zatem naturalne jest zachowanie oryginalnej nazwy dla polskojęzycznej wersji gazety. Nie sądzisz, że kiedy doda się pl i podtytuł w języku angielskim będzie to nieco niestosowne, gryzące i trochę śmieszne? Tak to widzę. Poza tym ten napis rozbija trochę kompozycję całego logo.Ale spoko, luzik ,szef zdecyduje . Samo słowo jerkbait ma dziwnie niepolski rodowód, a nikt się nie zastanwia nad zmiana nazwy Pozdrawiam,k A kto wie? Może nie będzie .pl, tylko .com, albo .eu? Zapożyczenia, neologizmy itp. są naturalnym elementem ewolucji języka, nie o tym pisałem. Staram się rozumieć intencje wychodzenia na zewnątrz... Remek, zdolny grafik może wpisać c&r w kropkę po jerkbait, będzie taki mały znaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Majster, tylko jaka będzie tego czytelnośc np na kapslu na dolniku?Jak dla mnie - duzy, uproszczny znak, wpisujacy się w koło, w wersji kolorowej i b&w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Pamiętajmy, że logo musi być funkcjonalne. Jak będę chciał wyhaftować na koszulkach ... musi się dać haftować. Z poprzednim był problem i dlatego zacząłem myśleć o zmianach. Teraz nie chcę popełnić tego samego błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi