Skocz do zawartości

Nowe logo J.pl

slawek_2348

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 179
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Jakiś czas temu rozmawialiśmy z kumplem o tym jak smutne kolorystycznie jest wędkarstwo. Pierwsze kroki by to zmienić już poczyniłem: mam czerwoną kurtkę i pomarańczowy aparat. :mellow:

Remek, jak dla mnie super!!!

A tu się z Tobą @tpe zgodzę - w ramach łamania polskiej nadbrzeżnej tradycji, mam od tego lata pomarańczową koszulę .

co by nie było ,dobrze że umknęliście super hyper realizmowi,i ktoś zaproponował coś co już było zrobione(a wiem że wielu korciło),sam daleki jestem od dosłowności w graficznych sprawach,chociaż nieraz niektórzy nalegają <_< klient nasz Pan ale...są granice,nie pod wszystkim się człowiek podpisze

B) Dla mnie to trochę na skróty,co nie znaczy że komuś ma nie pasić,Dla mnie to troszkę kopiuj wklej :unsure: ,co nie znaczy że mniej chętnie zaglądam na j.pl

Osobiście nie wpadłbym na to aby przestępczą działalność niejakiego „Piranii” na jerkbait.pl uwiecznić w logo. W sumie to dobry pomysł, szkoda że tak późno. PS. Dodałbym jeszcze na oczach piranii czarną opaską, taką jak mają rabusie. Taki symbol na tle znaku ostrzegawczego byłby hiperrealistyczny.

Może warto uwolnić się od natrętnej amerykanizacji, choćby na poziomie języka. W obecnej formie cała konstrukcja sugeruje jakiś obcojęzyczny portal. Techniczne wpadki dobrze wypunktował @Krzychun, estetyka...rzecz subiektywna, według mnie słabo.

Cały czas słucham :D Jestem otwarty na Wasze uwagi. Proszę jednak o konstruktywne uwagi - raczej co ma być a nie co Wam się?nie podoba :D Dzięki! Nowe logo wejdzie wraz z nową wersją strony.

Stare - tak jak powiedziałem, już nie będzie naszym logo. Zmiany :D

No panie Remku, większość chyba na nie, co będzie?

Nie wiem czy większość. Na pewno, to co faktem jest, wypowiadają się?forumowicze, którym nie podoba się nowe logo. No cóż ... mały tuning jest możliwy dlatego zbieramy i analizujemy Wasze uwagi. Gdyby było inaczej nie zachęcałbym do wypowiadania się w sprawie logo.

Pozdrawiam

Remek

mocno sie nad tym zastanawiam ..mysle ze chcac zmian i chcac tak hard i mistycznie ...mozna bylo pojsc w kierunku Franciszka Starowiejskiego bo ...ze zdziwieniem obserwuje taki trend na koszulkach ktore od kilku lat promuja sztuki walki i nawet mi sie coraz bardziej podoba , mam taka czapke te moro pstragowa sztucznie obszarpana z cabelasa gdzie tez taki kierunek obrali ...a nie sadze zeby Cabela,s czy Dana White znal naszego artyste Franciszka Starowiejskiego , korzystaja pewnie z warsztatu amerykanskich artystow . Nowe logo -komiksowe- wogole mi nie pasuje do ludzi renesansu ktorzy tworza Jerkbaita ...Remku , Bujo , Standerusie , Friko?!?, Slawku ,Gumo , Guzu ....

Co ma być. Hmmm, rozbudowana wyszukiwarka, ma być przejrzyście, czytelnie, poprawnie językowo (czyli po polsku!) i nie absorbująco wizualnie. I tak, żeby dźwięk nas nie atakował bez ostrzeżenia, tak żeby reklamy nie atakowały postów z każdej strony. Trudno tak pisać, nie wiedząc czego się spodziewać. Pewnie do wszystkiego można przywyknąć, ale lepiej przywyknąć do dobrego (to m.in. odnośnie logotypu)..

Uwaga ogólna: wyglądu Forum nie zmienia się co tydzień i warto mieć na uwadze, że śmiałe projekty, futurystyczne, albo bardzo specyficzne, szybciej się przejadają i jak się już opatrzą są tak samo nudne, jak bardziej wyważone projekty, które się przejadły nieco później (pomijając, że zawsze pewne grono nie oswoi się z niektórymi formami, nawet po czasie - abstrahując od gustów, tego co się komu podoba). Świeże, odmienne, nowatorskie, kolorowe, nie musi się kłócić z wędkarskie, ponadczasowe, tradycyjne, czy przed czym tam uciekacie z tym nowym lookiem... Oczywiście nie namawiam do wklejania gdzie się da, koniecznie szczupaczego_łba_real_photo, bo nie o to mi chodzi. Na razie możemy odnosić się tylko do tego przecieku z :unsure: .pl i sampla rodem z festiwalu murali ;)

Chciałbym czuć klimat wędkarski, pasję w naszych hobby (łowienie, fotografowanie, rodbuiding, C&R) a mi piranie kojarzą się z rekordowym tempem objadania wszelkiej rannej zwierzyny wpadającej do wody... tu w wersji komiksowego remake'u.

Remku, jeśli oczekujesz pakietów propozycji, to może biała kartka i wolna ręka dla każdego chętnego, jeśli oczekujesz po tym spontanicznym wątku konsultacji społecznych dotyczących formującej się, edytowalnej propozycji, to pokaż więcej, a jeśli ma być niespodzianka, to niecierpliwie czekamy z nadzieją, że najlepszego nie widzieliśmy :D

Pozdrawiam

Grzesiek