uvex Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 http://akwarium.szczecin.pl/Jak dla mnie najlepszy gość od klejenia baniaków w PL...Po prostu poezja...Wszak drugi koniec Polski ale wysyłka możliwa na cały kraj...Gorąco polecam Przemka. Projekty robią wrażenie Będę miał na uwadze, gdy będę zakładał dekoracyjne akwarium. Teraz potrzebny mi nawilżacz powietrza do pokoiku córki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Podpowie ktoś co to za gatunek?Rybki dostałem razem z nieruchomością,którą nabyłem ale ni w ząb nie wiem co to...rozmiarowo ok 5-6 cmPytałem w dwóch zoologikach ale nie wiedzieli Edytowane 20 Listopada 2019 przez robbertzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Danio Malabarskie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 ..i to się nazywa szybka odpowiedź. Dziękować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Jesli te zoologiczne maja dzial akwarystyczny to tam nie wracaj.Mega klasyczny i podstawowy gatunek dla poczatkujacych. Wstyd nie wiedziec w ich przypadku. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 I też pyszczaki ale ostatnio coś mi padaja nie wiem o Co chodzi woda czysta napowietrzana a nawet młode ryby padaja masakra.Bloat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) Bloat atakuje gł tropheusy. Gl powodem jest zła dieta. Żadnego mięcha, jakis mrożonek z ochotki czy serc. To nie dyskowce. Damian, napisz jakie objawy Edytowane 30 Listopada 2019 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Bloat jest wynikiem interakcji między szczepami bakterii jelitowych a dokładniej Aeromonas, coś na kształt biegunki podróżnych. W 99% wynika z mieszania różnych ryb w jednym akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 A to ciekawa teoria.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Etologia bloat nie jest niestety znana. Większość stawia na pierwotniaki i rzeczywiście leczenie metronidazolem przynosi efekty lecz nie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Nie teoria tylko prawda. Hoduje i leczę ryby z wielkiego ryftu od ponad ćwierć wieku...nie tylko w Polsce. Miałem większość gatunków, bloat jest najprostszą chorobą do wyleczenia i nie są do tego potrzebne żadne medykamenty. Pierwotniaki są obecne u wszystkich ryb i atakują je intensywnie podczas każdego osłabienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Miałem większość gatunków, bloat jest najprostszą chorobą do wyleczenia i nie są do tego potrzebne żadne medykamentyO to poproszę o kurację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 I ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Woda musi być wolna od amoniaku, azotynów a azotanów nie może być więcej niż 20ppm. Jedno akwarium to jeden gatunek i nic więcej. Jeśli warunki będą spełnione, bloat nie ma szans. Naturalnie ryb nie karmimy mięsem stałocieplnych ani paszami na bazie moczek tych zwierząt. Ryby w czystej wodzie o właściwych parametrach nigdy nie chorują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Wszystko super ale o leczeniu nie napisales tylko o zapobieganiu Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) Dość udane tarło niebieskich dysków: [media]https://www.youtube.com/watch?v=ErkJBHFzx1g[/media] Edytowane 8 Grudnia 2019 przez brzoza 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 E tam myślałem że to dzikusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 E tam myślałem że to dzikusy. Na razie nie mam czasu ani miejsca na zabawę z dzikami. Ale mam tez sporo ryb , które urodą dzikim nie ustępują: [media]https://www.youtube.com/watch?v=IWgaluJzh9g[/media] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De'Ptak Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Na razie nie mam czasu ani miejsca na zabawę z dzikami. Ale mam tez sporo ryb , które urodą dzikim nie ustępują: <...>Spróbuj ! Jak się uda będziesz bogaty :-) Alenquer ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Spróbuj ! Jak się uda będziesz bogaty :-) Alenquer ładny. Nie wiem jak długo siedzisz w dyskach ale zapotrzebowanie na ryby F1 jest znikome. Przeciętny zjadacz chleba chce to co najbardziej kolorowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Nie bardzo rozumiem sens rozmarzania ryb z różnych grup barwnych, żeby tworzyć "nowe formy" to jesteśmy o lata świetlne za Malezją, Tajlandią...Akwarystyka (zwłaszcza dyski) po 2009 roku się trochę podniosły ale kolejna podwyżka prądu która jest nieodzowna znowu to zdusi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Kazik, komu jest nieodzowna "kolejna podwyżka prądu"" ?raczej nieunikniona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Nie bardzo rozumiem sens rozmarzania ryb z różnych grup barwnych, żeby tworzyć "nowe formy" to jesteśmy o lata świetlne za Malezją, Tajlandią...Akwarystyka (zwłaszcza dyski) po 2009 roku się trochę podniosły ale kolejna podwyżka prądu która jest nieodzowna znowu to zdusi...Sens jest taki, ze ta samica z filmu jest np efektem takiego rozmnazania. Na innych nie ma co patrzec bo w dzsiejszym swiecie zawsze znajdziemy kogos kto robi dana rzecz lepiej, szybciej i taniej, wtedy nalezaloby sie polozyc i czekac na smierc... Podwyzki pradu niestety sa raczej nieuniknione, ale sa tacy co na tym paradoksalnie zyskaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Pytanie w zasadzie do naszego forumowego ichtiologa- Kuby vel @guciolucky- ale i do reszty zacnego grona również...???? Brzany.Warunki w jakich bytują są ogólnie znane.Preferencje pokarmowe również.To wszystko da się odwzorować w zamkniętym akwenie- akwarium.Chodzi mi o kwestię temperatury wody.A głównie o porę zimową- bo w takich warunkach przychodzi Brzanom przebywać.Jak to jest?Czy całoroczne trzymanie tych ryb w temperaturze bliskiej 20 stopniom nie będzie miało na nie wpływu?Jeśli tak, w jaki sposób?Czy warunki zimowe muszą być zachowane koniecznie by z powodzeniem trzymać je w akwarium? Z góry dziękuje za wszelkie sugestie, porady, informacje. Na zdjęciu wizerunek biotopu jaki chcę przygotować dla wąsatych Koleżanek???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Napisałeś że dzięki za wszelkie sugestie więc piszę Ci weź zwierzaki Takie którym jesteś w stanie zapewnić stabilne warunki przez cały czas. PS. Są też inne koleżanki z wąsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi