drakmen Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 https://www.bazazoo.pl/lampa-akwariowa-aqualed-max-white-52w120cm-happet-p-22684.html Dzwoniłem do tego sklepu. Ani max white, ani wersji color nie da się podłączyć pod żaden wyłącznik czasowy. Będzie nowa wersja tych lamp z taką możliwością. Dostawa do ww sprzedawcy maj-czerwiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 No to zobaczymy, moja zamówiona jak mnie P. sprzedawca w konia zrobił to lampa idzie z powrotem do sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 15 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 No to zobaczymy, moja zamówiona jak mnie P. sprzedawca w konia zrobił to lampa idzie z powrotem do sprzedawcy.Daj znać jak przyjdzie. Oby moje źródło się pomyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 W moim nowo założonym baniaku powstał pewniem problem. Akwa ma około trzech tygodni i na korzeniu oraz na roślinach i filtrze jest taki jakby śluz/nalot. O tyle ile z filtra i korzenia da rade to czyścić to z roślinami jest ciężko i obawiam się że może je to uśmiercić. Robiłem podstawowe badania wody to wszystko w normie. Jedyny nawóz jaki daje to carbo, nie mam podłączonego CO2.Jedyne ryby jakie są wpuszczone to otoski 2szt z nadzieją że coś pomogą lecz niestety nie ma widocznych efektów. Może któryś z kolegów coś zaradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Akwarium widocznie jeszcze nie dojrzało, jeżeli parametry wody tak jak piszesz masz w porządku. Nawozy dla roślin jakieś dajesz? Bo jeżeli nie to, rośliny umierają z głodu a w zamian rozwijają się inne niechciane i mniej wymagające paskudztwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 (edytowane) Akwarium widocznie jeszcze nie dojrzało, jeżeli parametry wody tak jak piszesz masz w porządku. Nawozy dla roślin jakieś dajesz? Bo jeżeli nie to, rośliny umierają z głodu a w zamian rozwijają się inne niechciane i mniej wymagające paskudztwa.Tak jak napisałem wyżej póki co daje samo carbo, a w podłożu mają sorbent Edytowane 16 Marca 2021 przez AdrianMa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Daj znać jak przyjdzie. Oby moje źródło się pomyliło.Lampa przyszła, może działać z wyłącznikiem czasowym, tzn po wyłączeniu z zasilania lampa włącza się w trybie w jakim była wyłączona, ale z maksymalną jasnością. Czyli jak ją ściemnimy to nie zostaną zapamiętane te ustawienia tylko włączy się na maksa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Lampa przyszła, może działać z wyłącznikiem czasowym, tzn po wyłączeniu z zasilania lampa włącza się w trybie w jakim była wyłączona, ale z maksymalną jasnością. Czyli jak ją ściemnimy to nie zostaną zapamiętane te ustawienia tylko włączy się na maksa.Color kupowałeś, czy white? Może Twoja, to już ta nowa wersja? Dasz linka do Twojego sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Tak jak napisałem wyżej póki co daje samo carbo, a w podłożu mają sorbentA oświetlenie jakie masz, jak długo świeci i ile watów przypada na litr wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Kupowałam z diodami wrgb jutro wyślę linka na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 A oświetlenie jakie masz, jak długo świeci i ile watów przypada na litr wody?Oświetlenie mam słabe i planuje zmianę . Jest to oryginale oświetlenie z pokrywy Aquael leddy day&night 7w 28 cm światło białe 6500K 16 diodświatło mieszane 16 diod białych + 8 diod niebieskichświatło nocne 8 diod niebieskich ok 20000KŚwieci minimum 12h dziennie. Planuje zmienić a najbliższym czasie ale jeszcze nie wybrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Właśnie zaaklimatyzowałem grupę Metriaclima zebra WF Chizumulu island MC/OB. Nigdy wcześniej nie trafił mi się tak ładny odłów, 1 samiec i 10 samic. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 (edytowane) Właśnie zaaklimatyzowałem grupę Metriaclima zebra WF Chizumulu island MC/OB. Nigdy wcześniej nie trafił mi się tak ładny odłów, 1 samiec i 10 samic. 5.JPG 2.JPGDaj znać jak coś spłodzą ps widziałem, że Duboisi wystawiałeś, poszły w dobre ręce? Edytowane 15 Maja 2021 przez Marcyś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Poszły w dobre ręce i do dużego zbiornika. Liczę, że zebry nie będą się ociągać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Gutek,jesteś na forum Klubu Malawi?Forum - forum.klub-malawi.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Nie jestem, byłem za czasów grupy dyskusyjnej, ostatnio jak się zalogowałem po kilkunastu latach to się załamałem. Niemniej pewnie wstawię jakieś zdjęcia ale na pewno nie wciągnę się w jakieś dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Nie jestem, byłem za czasów grupy dyskusyjnej, ostatnio jak się zalogowałem po kilkunastu latach to się załamałem. Niemniej pewnie wstawię jakieś zdjęcia ale na pewno nie wciągnę się w jakieś dyskusję.U mnie dokładnie ta sama sytuacja... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Mnie obecnie bawią gatunki mikro. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Moje akwarium zamieszkał taki jegomość. Bardzo inteligentna i towarzyska rybka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Mnie obecnie bawią gatunki mikro. Kamil gdzie dostałeś badisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Kamil gdzie dostałeś badisy?W Łodzi jest chyba największa giełda zoologiczna w kraju. Ja swoje kupowałem w sklepie zoologicznym w Cz-wie. Na żywo samczyki prezentują się jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Gabarytowo pasowałyby do karłowatych razborek, tym bardziej, że też z Azji.Trochę żałuję, ze je wpuściłem do baniaczka 90 l, trzeba poświęcić chwilę, aby je wypatrzeć, mogłem umieścić je z krewetkami w 35 l, byłoby łatwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Na giełdzie na Starcie. Jest tam taki gość co ma zawsze ciekawe, dość rzadkie gatunki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Swoją drogą to widzę, że te dario dario to są teraz bardzo popularne, w samej Łodzi cztery osoby nimi handlują (zrobiłem research, bo kolejne mini-akwaterrarium mi dojrzało do wpuszczenia ryb).Bardzo chętnie bym też badisy błękitnopłetwe zdobył, bo miło je wspominam, już ponad 20 lat temu je rozmnażałem. Ale ma je tylko jedna osoba, od której na pewno nic nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) Jakieś 3 tygodnie temu, nurek z firmy Malcolm Steward Granth Limited, złowił w Chiwi Rocks, takiego oto samca marmelade cat. Ryba poleciała do Francji a jej zdjęcie ukazało się u tamtejszego importera. Nie mogłem pozwolić, żeby trafiła gdziekolwiek indziej niż do mojego nowego akwarium. Według mojej wiedzy to chyba jedyne dzikie Chiwi w Polsce. Grupa 1 samiec MC i 6 samic OB. Edytowane 6 Lipca 2021 przez guciolucky 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi