Paweł nizinny Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Cześć, kupował ktoś może pióra strusia z Ali ? Mam zamiar i szukam sprawdzonego sprzedawce. Ceny są..... a do muszek szczupakowych trochę tego schodzi... Edytowane 3 Marca 2018 przez Paweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Jakbyś miał jakie odpadki to pyknij na priv. Chętnie je wykorzystam do malutkich muszek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavko Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 A ja z innej beczki, do jakich szczupakowych much używasz strusia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Bardzo lubię ten materiał. Czasem całe muchy robię tylko z strusia, dla mnie zabójczo pracują. Wpisz w google: ostrich pike fly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Kiedyś znalazłem w polskim źródle pióra w niezłej ( w porównaniu do sklepów wędkarskich) cenie. Pewnie w chinach da się taniej, wszystko zależy ile takich piór zużywasz. http://jerkbait.pl/blog/3/entry-377-muszkarzu-nie-chowaj-g%C5%82owy-w-piasek/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Używałem tego materiału i jakoś nie urzekł mnie za bardzo.2 szczupaki potrafią z ładnej muchy zrobić mocny ogryzek.Bardziej wolę snow runner'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Snow runner i struś mają kompletnie inne zastosowanie i pracę, nie da się ich porównać. Natomiast jeśli chodzi o samą wytrzymałość materiałów to zgoda. Zmieniłem tytuł wątku, bo temat rozwojowy i możemy go rozszerzyć o inne materiały/sprzęt. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) Jakoś nie mam problemów ze strusiem. Mam jedną muchę, która ma na sumieniu kilkanaście zębatych, straciła może max 10% gęstości.... Praca szczególnie pasuje szczupakom w wodach płynących, przynajmniej na moich wodach. Edytowane 13 Marca 2018 przez Paweł nizinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 A ja polecam z Ali..niesamowite rodzaje piór które... nawet nie wiem jak się nazywają. Do tego np Cristal Flash oraz Squirmy. Ogólnie zamawiam bardzo dużo drobiazgów do FF jeśli tylko mam czas czekać na dostawę te 2-3 tyg i jak do tej pory prawie wszystko trafiłem naprawdę bardzo dobrej jakości. No i cena wychodzi naprawdę korzystna. Najważniejsze to wybrać odpowiedniego sprzedawcę a nie kierować się tylko ceną. Czytać opisy aukcji itd. Po tym można poznać jakość towaru itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 A ja polecam z Ali..niesamowite rodzaje piór które... nawet nie wiem jak się nazywają. Do tego np Cristal Flash oraz Squirmy. Ogólnie zamawiam bardzo dużo drobiazgów do FF jeśli tylko mam czas czekać na dostawę te 2-3 tyg i jak do tej pory prawie wszystko trafiłem naprawdę bardzo dobrej jakości. No i cena wychodzi naprawdę korzystna. Najważniejsze to wybrać odpowiedniego sprzedawcę a nie kierować się tylko ceną. Czytać opisy aukcji itd. Po tym można poznać jakość towaru itd.Podaj linki do sprawdzonych sklepów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Ok. Ja dołożę swoje trzy grosze.1. Nóżki silikonowePCV 12 Wiązki Nogi Silikonowe Przedawnieniu Kolor Perłowy Płatków Muchowe Materiał Nici Przynęty Squid Lure http://s.aliexpress.com/FJ3u6BBN?fromSns=Kopiuj do schowka 2. Patki z pianki<----- polecam bo naprawdę fajneMaxcatch 2 Sztuk Najlepsza Cena Wysokiej Jakości 10 cm * 7 cm Tętnienia Pianki Fly Patch Fly Narzędzie http://s.aliexpress.com/2aYJneya?fromSns=Kopiuj do schowka 3. Koszula <---- chyba najlepszy zakup na Ali. Super jakość, krój a na metce SIMMS. ZA 90 zł lepszej nigdzie nie kupimy. Jeśli nie ma rozmiaru, szukać w innych aukcjach. Mogą być troszkę droższe ale jest więcej rozmiarów. Ja natomiast szukam jakieś linki pokroju Ego Micro Skagit. Jakby ktoś widział podobną dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Link do koszuli http://s.aliexpress.com/YjA7BvqY?fromSns=Copy to Clipboard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Ja z kolei polecam materiał do nimf jętki majowej. Ukręcenie takiej nimfki jest bardzo proste, a efekt bardzo realistyczny. Wczoraj do mnie przyszły i wyglądają bardzo obiecująco. Niestety znalazłem tylko jedną wielkość tj., ok 20mm, ale za to w trzech kolorach. https://pl.aliexpress.com/item/60-sztuk-zestaw-Mayfly-nymph-gumy-naklejki-cia-a-z-cienkiej-sk-ry-fly-fishing-sztuczne/32833585098.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.ajckl1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 (edytowane) Skusiłem się kiedyś i ja na taką koszulinę z Ali. Przesyłka standardowa. Czekałem 11 dni. Faktycznie Simms. Jakość wykonania pierwsza klasa, bez wad fabrycznych. Polecam. Kosztowała £28.54.Link:https://www.aliexpress.com/item/2018-S-MS-Men-Fishing-Shirt-Fast-Dry-UPF30-UV-Breathable-Outdoor-Fishing-Clothing-Shirts-Mens/32851003261.htmlSent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 12 Kwietnia 2018 przez Grzegorz78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Siedzę sobie w studio,Dzwoni do mnie Alibaba.Popuś czy ty dalej kawałki przerabiasz?Mówię tak Alibaba, cały czas coś przerabiam,Szybko bit mi tu dawaj,Szybko bit mi tu dawaj :-) P.S. Aliexpresss - co to za nazwa??? :-) Simms jest ładny, ale najładniejsze są koszule w sklepach myśliwskich. To jest dopiero elegancja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Simms jest ładny, ale najładniejsze są koszule w sklepach myśliwskich. To jest dopiero elegancja.Jedna z lepszych myśliwskich marek Sitka robi ciuchy po sąsiedzku w Bozeman. Przypadek? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Popuś przestań tyle palić..i zrób bit???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Popuś przestań tyle palić..i zrób bit????Ram pam pam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Skusiłem się kiedyś i ja na taką koszulinę z Ali. Przesyłka standardowa. Czekałem 11 dni. Faktycznie Simms. A jak mają się ich rozmiary do naszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Mam 180 cm i 80 kg wagi mój rozmiar to L. Koszula Simms to taka większa eLka właśnie. Coś między normalnym L, a XL. Na mnie leży ciut luźno, ale długość rękawów idealna. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Skusiłem się kiedyś i ja na taką koszulinę z Ali. Przesyłka standardowa. Czekałem 11 dni. Faktycznie Simms. A jak mają się ich rozmiary do naszych?Z ciekawości, bo może też się skuszę.Po czym kolega poznał, że to oryginał.Czy rodzaj ściegów i wykończeń taki sam, czy tylko ogólny wygląd i metka odpowiada wzorowi. ?Bo tak się zastanawiam, gdzie jest tu tzw.myk, że chińczycy sprzedają taniej oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Witam.A myślisz że z czego USA mają taki deficyt w handlu z Chinami ?Za dużo "swoich własnych" produktów u nich kupują ... Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Z ciekawości, bo może też się skuszę.Po czym kolega poznał, że to oryginał.Czy rodzaj ściegów i wykończeń taki sam, czy tylko ogólny wygląd i metka odpowiada wzorowi. ?Bo tak się zastanawiam, gdzie jest tu tzw.myk, że chińczycy sprzedają taniej oryginały.Jakość wykonania, dbałość o szczegóły, materiał. Koszula jest naprawdę zarąbista i już na pierwszy rzut oka widać że jest oryginalna. Metki oczywiście takie same. Naprawdę warto kupić!Kolega &Forest-Natura ma poniekąd racje. Kiedyś trafiłem w necie na jakąś stronkę oferującą ubrania marki Hollister za jakieś śmieszne pieniądze. Towar szedł z Chin. Podczas gdy bluza w sklepie kosztowała £50, to u nich chyba £12! 100% oryginały. Po pewnym czasie stronka zniknęła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Z ciekawości, bo może też się skuszę.Po czym kolega poznał, że to oryginał.Czy rodzaj ściegów i wykończeń taki sam, czy tylko ogólny wygląd i metka odpowiada wzorowi. ?Bo tak się zastanawiam, gdzie jest tu tzw.myk, że chińczycy sprzedają taniej oryginały. A co jest dla Ciebie wyznacznikiem "oryginalności"? Materiał, napis, miejsce produkcji, metka? Bo zależnie od zdefiniowania, co oznacza produkt "oryginalny" to pewnie i w PL dało by radę uszyć oryginalnego "simms-a", tylko nie wiem czy cena była by już konkurencyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 w Polsce jest szyty Hugo Boss...100% Original...Co do PRoC, oryginałów i podróbek - czasami trzeba wziąc dwie rzeczy razem w ręce by zobaczyc drobne różnice. Czasem też wychodzą po krótszym lub dłuższym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi