Skocz do zawartości

Aliexpress - sprzęt muchowy, materiały, narzędzia

Paweł nizinny

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie mam problemów ze strusiem. Mam jedną muchę, która ma na sumieniu kilkanaście zębatych, straciła może max 10% gęstości.... Praca szczególnie pasuje szczupakom w wodach płynących, przynajmniej na moich wodach.

Edytowane przez Paweł nizinny

A ja polecam z Ali..niesamowite rodzaje piór które... nawet nie wiem jak się nazywają. Do tego np Cristal Flash oraz Squirmy. Ogólnie zamawiam bardzo dużo drobiazgów do FF jeśli tylko mam czas czekać na dostawę te 2-3 tyg i jak do tej pory prawie wszystko trafiłem naprawdę bardzo dobrej jakości. No i cena wychodzi naprawdę korzystna. Najważniejsze to wybrać odpowiedniego sprzedawcę a nie kierować się tylko ceną. Czytać opisy aukcji itd. Po tym można poznać jakość towaru itd.

A ja polecam z Ali..niesamowite rodzaje piór które... nawet nie wiem jak się nazywają. Do tego np Cristal Flash oraz Squirmy. Ogólnie zamawiam bardzo dużo drobiazgów do FF jeśli tylko mam czas czekać na dostawę te 2-3 tyg i jak do tej pory prawie wszystko trafiłem naprawdę bardzo dobrej jakości. No i cena wychodzi naprawdę korzystna. Najważniejsze to wybrać odpowiedniego sprzedawcę a nie kierować się tylko ceną. Czytać opisy aukcji itd. Po tym można poznać jakość towaru itd.

Podaj linki do sprawdzonych sklepów  :)

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Ok. Ja dołożę swoje trzy grosze.

1. Nóżki silikonowe

PCV 12 Wiązki Nogi Silikonowe Przedawnieniu Kolor Perłowy Płatków Muchowe Materiał Nici Przynęty Squid Lure

http://s.aliexpress.com/FJ3u6BBN?fromSns=Kopiuj do schowka

2. Patki z pianki<----- polecam bo naprawdę fajne

Maxcatch 2 Sztuk Najlepsza Cena Wysokiej Jakości 10 cm * 7 cm Tętnienia Pianki Fly Patch Fly Narzędzie

http://s.aliexpress.com/2aYJneya?fromSns=Kopiuj do schowka

3. Koszula <---- chyba najlepszy zakup na Ali. Super jakość, krój a na metce SIMMS. ZA 90 zł lepszej nigdzie nie kupimy. Jeśli nie ma rozmiaru, szukać w innych aukcjach. Mogą być troszkę droższe ale jest więcej rozmiarów.

Ja natomiast szukam jakieś linki pokroju Ego Micro Skagit. Jakby ktoś widział podobną dajcie znać.

Ja z kolei polecam materiał do nimf jętki majowej. Ukręcenie takiej nimfki jest bardzo proste, a efekt bardzo realistyczny. Wczoraj do mnie przyszły i wyglądają bardzo obiecująco. Niestety znalazłem tylko jedną wielkość tj., ok 20mm, ale za to w trzech kolorach.  

https://pl.aliexpress.com/item/60-sztuk-zestaw-Mayfly-nymph-gumy-naklejki-cia-a-z-cienkiej-sk-ry-fly-fishing-sztuczne/32833585098.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.262.ajckl1

Skusiłem się kiedyś i ja na taką koszulinę z Ali. Przesyłka standardowa. Czekałem 11 dni. Faktycznie Simms. Jakość wykonania pierwsza klasa, bez wad fabrycznych. Polecam. Kosztowała £28.54.
962fc55d287db42c78273ebbbe56d12e.jpg

Link:
https://www.aliexpress.com/item/2018-S-MS-Men-Fishing-Shirt-Fast-Dry-UPF30-UV-Breathable-Outdoor-Fishing-Clothing-Shirts-Mens/32851003261.html

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez Grzegorz78
  • Like 1

Siedzę sobie w studio,

Dzwoni do mnie Alibaba.

Popuś czy ty dalej kawałki przerabiasz?

Mówię tak Alibaba, cały czas coś przerabiam,

Szybko bit mi tu dawaj,

Szybko bit mi tu dawaj :-)

P.S. Aliexpresss - co to za nazwa??? :-)

Simms jest ładny, ale najładniejsze są koszule w sklepach myśliwskich. To jest dopiero elegancja.

• Like 1

Skusiłem się kiedyś i ja na taką koszulinę z Ali. Przesyłka standardowa. Czekałem 11 dni. Faktycznie Simms.

A jak mają się ich rozmiary do naszych?

Z ciekawości, bo może też się skuszę.

Po czym kolega poznał, że to oryginał.

Czy rodzaj ściegów i wykończeń taki sam, czy tylko ogólny wygląd i metka odpowiada wzorowi. ?

Bo tak się zastanawiam, gdzie jest tu tzw.myk, że chińczycy sprzedają taniej oryginały.

Czy rodzaj ściegów i wykończeń taki sam, czy tylko ogólny wygląd i metka odpowiada wzorowi. ?

Bo tak się zastanawiam, gdzie jest tu tzw.myk, że chińczycy sprzedają taniej oryginały.

Jakość wykonania, dbałość o szczegóły, materiał. Koszula jest naprawdę zarąbista i już na pierwszy rzut oka widać że jest oryginalna. Metki oczywiście takie same. Naprawdę warto kupić!

Kolega &Forest-Natura ma poniekąd racje. Kiedyś trafiłem w necie na jakąś stronkę oferującą ubrania marki Hollister za jakieś śmieszne pieniądze. Towar szedł z Chin. Podczas gdy bluza w sklepie kosztowała £50, to u nich chyba £12! 100% oryginały. Po pewnym czasie stronka zniknęła.

Pozdrawiam

A co jest dla Ciebie wyznacznikiem "oryginalności"? Materiał, napis, miejsce produkcji, metka? Bo zależnie od zdefiniowania, co oznacza produkt "oryginalny" to pewnie i w PL dało by radę uszyć oryginalnego "simms-a", tylko nie wiem czy cena była by już konkurencyjna...