Forest-Natura Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 (edytowane) Witam.Taki sobie zakup zrobiłem od majfrendów - komplet głowic skagitowych:300 Gr / 20 Ft350 Gr / 20 Ft400 Gr / 20 Ft425 Gr / 22,5 Ft450 Gr / 23FtPlus portfelik do tego. Całość za nieco mniej niż 250 zł, czyli za cenę jednej firmowej głowicy (bez portfelika )Są zarówno na Ali, jak i na e-bay'u oraz w samym sklepie wysyłkowym Maxcatch. Zielono-niebieskie są krótsze (j.w.) i brązowe o ok. 3 Ft dłuższe w każdym z rozmiarów.Wysyłka w mniej niż 2 tygodnie.Jedyny minus jaki na razie widzę to konieczność oznaczenia ich sobie flamastrem żeby się nie pokićkały - brak opisów wagi na samej głowicy. Ale jakoś się pomęczę i to przeboleję Myślę że to całkiem przyjemny set nasam początek dla osób chcących się pobawić w takie skagitowe łowienie i nie rujnujący domowego budżetu.Dla porównania, mam skagity z Rio i Airflo w innych wagach - na pierwszy rzut oka i pomacanie palcyma, Airflo nie różni się kompletnie niczym i wygląda jak by to była ta sama fabryka.Może ktoś też je użytkuje ? Jeżeli tak, to poproszę o naskrobanie paru zdań.Pozdrawiam. Edytowane 28 Maja 2021 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Airflo się nie różni??To akurat są kopie Rio.Różnią się trochę profilem od oryginałów i wymagają korekty by działały jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Nawet rysunek profilu głowicy ukradziony, nie chciało sie usunąć nazwy oryginału Rio Skagit Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Witam.Z Rio mam akurat mniejsze wagowo i krótsze trout'y, także mogę jedynie powiedzieć o podobieństwach do Airflo. Oczywiście firmówka jest dużo lepiej zarobiona na końcach, opisana i nieco krótsza niż ten chiński max, ale o materię w dotyku, jej miękkość, sprężystość itp. mi chodzi.Nawet jak będzie gorsza nieco na wodzie czy przy niskiej temperaturze, to i tak uważam że warto i są całkiem OK.Marian ... o jakich korektach wspomnialeś ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Mi linki od maxcatch bardzo szybko popękały. Oby u ciebie było lepiej Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Cześć Ziemowit.Tak to są kopie Rio Skagit Max, z Airflo nie mające nic wspólnego.Rio robiło je na początku jako Max Short - wagowo dochodziły zdaje się do 550 Grain i długości jedynie (mówię o najcięższych) 20'.Kolejne były zwykłe Skagit Max i najdłuższe Max Long.Potem w kolejnych latach zredukowali do pojedyńczej serii i rosnącej wraz z długościa wagi.Korekty??300grainowa nie wymagała i była OK, ale też i dlatego że chodziła z dosyć lekkimi tipami. 475 i 550 miały kłopoty z odwracaniem cięzkich tipów. Przyczyna prozaiczna - skopali profil i był zbyt cienki od strony tipa wlaśnie. Skróciłem je od frontu o prawie metr i spokojnie noszą nawet 200grainowe 10' T-20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Kopia odzwierciedla oryginał, często bardzo wiernie. Tutaj mamy do czynienia z ewidentną podróbką. Dla uzupełnienia i sprostowania. Ani Rio ani Airflo nie produkują w Chinach i od lat nie stosują PVC. Więc kolportowanie takich informacji jak powyżej i podróbek jak powyżej jest dość żenujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosyba Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Ja mam linki od Aventika i są bardzo przyzwoite. Jedna trzeci druga drugi sezon. Sink tip i pływająca. Wciąż jak nowe. Szczerze polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Panowie polecacie jakieś sznury od majfrendów pod szczupaki? Potrzebuje czegoś w klasie # 8 intermediate i pływający za małe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Najlepsza za psie pieniądze to kopia Rio Outbound Short od Maxcatcha. Niestety robią je tylko w wersji pływającej. Trzeba jedynie zwracać uwagę na pętelkę, czasem się rozdwaja i trzeba zarobić/zrobić od nowa. Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Września 2022 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 A można linka prosić albo dokładną nawę? Bo znalazłem kilka i nie wiem czy to się czymś różni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Zamawiałem #7 i jest spoko https://pl.aliexpress.com/item/32788816732.html?spm=a2g0o.order_list.0.0.3fde1c2452dvmI&gatewayAdapt=glo2pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 ^^Ta z powyższego linka Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Witam.Ali od momentu doliczania VAT'u mocno podrożało. A chińskie sklepy (np. Maxatch) są niemal w 100% obłożone cłem.Wiele rzeczy nie opłaca się kupować, bo mamy niemal to samo na miejscu.Całkiem dobre linki do miotania papugami, w podonych cenach ma Ego:https://ego-fishing.com/agrressor-pikePozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Dokładnie. Ego. Można powiedzieć kopia Airflo Sniper 40+Mam jakieś używane sznury WF9 pływające różnych firm. Jak coś "pablo" chcesz to pisz mi na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Dokładnie. Ego. Można powiedzieć kopia Airflo Sniper 40+(...)No chyba nie za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 (edytowane) Obie mam/miałem, obiema rzucałem i takie wrażenie odniosłem. Waga i długość głowic podobna, podobnie zachowują się w "locie". Ego Agressorr i Airflo Sniper nie wiem czy są tymi samymi (identycznymi) linkami, pewnie nie, ale tak samo jedna i druga zachowuje się przy rzutach. Nie piszę o jakości powłoki bo nie mam teraz Airflo żeby porównać.______ Edytowane 30 Września 2022 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 (edytowane) Widzial ktos te kurtki ?. Zastanawiam sie czy to paskudne podroby czy odpady z produkcjihttps://pl.aliexpress.com/item/1005003357146734.html?spm=a2g0o.productlist.seoads.3.f629RfB8RfB8CI&p4p_pvid=202306020502475091195687059520004681976_2&s=p Edytowane 2 Czerwca 2023 przez pawelz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Gore-Tex Simmsa za pińćset złotych? Really? Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Czy jest na Ali chińska wersja linki Ego microskagit?Spotkał ktoś się z nią może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Gore-Tex Simmsa za pińćset złotych? Really? Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu TapatalkaJuz znalazlem . Sprytnie to obeszli. W specyfikacji marka to : KING-QPROOF na model to Simms . Zastanowilo mnie to, bo swego czasu na ali kazali usuwac loga a tu tak oficjalnie. Ale trzeba przyznac, ze kurtka wyglada calkiem fajnie i specyfikacja (o ile prawdziwa) tez niczego sobie. A ze szukam czegos takiego (kurtki od 500-1000 zl to wpadlo mi w oko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Czy jest na Ali chińska wersja linki Ego microskagit?Spotkał ktoś się z nią może?Jedyne co choć trochę przypomina micro skagita to kopia Rio Single Handed Spey od Maxcatch'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Jedyne co choć trochę przypomina micro skagita to kopia Rio Single Handed Spey od Maxcatch'a.Przecież ego micro skagit to chiński wyrób. Linka sama w sobie fajna, ale do jakości mam duże zastrzeżenia. Moje obie #3 i #6 po roku użytkowania mają już mocno popękaną otulinę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Widzial ktos te kurtki ?. Zastanawiam sie czy to paskudne podroby czy odpady z produkcji https://pl.aliexpress.com/item/1005003357146734.html?spm=a2g0o.productlist.seoads.3.f629RfB8RfB8CI&p4p_pvid=202306020502475091195687059520004681976_2&s=pKoło G3 to ta kurtka nawet nie leżała... Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) ... Edytowane 14 Czerwca 2023 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi