Skocz do zawartości

Aliexpress - sprzęt muchowy, materiały, narzędzia

Paweł nizinny

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie przyszla kurtka. I szczerze jak na spowiedzi. Co do wytrzymalosci, oczywiscie nie moge sie wypowiedziec. Natomiast co do reszty. Zamowilem L. Wszystkie rzeczy oryginalne SIMMS'a jakie mam sa w rozmiarze L. Tu musze przyznac, ze rozmiarowka dokladnie pokrywa sie z oryginalem. L-ka pasuje idealnie. Wyglad, super. Nie mam zadnych zastrzezen co do wykonania. Przynajmniej na razie. Wygoda w porownaniu z Traperem jest nieporownywalna. W traperze sie po prostu meczylem. Tez mialem L-ke. I mimo ze w pasie i na dlugosc byla OK, to rece ledwo podnosilem czy zginalem w lokciu. ciagnela w barkach i lokciach.
Generalne, jesli nie bedzie cieknac uwazam ze za 500 zl lepszej kurtki sie nie kupi. Na prawde jestem w mega szoku po otrzymaniu paczki. Oczywiscie na naszywkach i doczepinych karteczkach wszedzie napisy Gore_tex i Simms :). Jak ktos nie mial to na 100% sie nabierze. Ja osobiscie bym nie rozroznil. Gdybym spotkal kogos nad woda i powiedzial by mi ze to oryginal, uwierzyl bym.
PS. Wlasnie sprawdzilem, wszystkie modele kurtek ktore mialy napis SIMMS na ali zostaly wycofane.
Zostaly jeszcze takie koszule. Mam oryginal, wiec zamowilem 2 szt. Bedzie porownanie.

Edytowane przez pawelz
  • Like 2

Najważniejszy test to test złych warunków atmosferycznych :) daj znać po deszczu całodniowym jak wygląda sytuacja

Skad tu teraz wziasc deszcz. Kupilem cienka ortalionowa kurtke SIMMS'a (uzywka ale jak nowa). Jakies 3 mies temu. Co ide na ryby, to ogladam niebo. Juz dwa razy sie w niej wybralem, zeby przetestowac i dwa razy wrocilem mokry.... od potu :(. Nawet kropla nie spadla. Jak zacznie padac, nawet w nocy, to zrobie z siebie kretyna i wyjde na dwor tylko po to, zeby przetestowac obie.

• 1 miesiąc temu...

Kurtka przezyla dosc intensywny deszcz, bez najmniejszego problemu. Mialem ja na sobie kilka razy i coraz bardziej jestem zadowolony. Mam pytanie do posiadaczy oryginalnej takiej kurtki. Czy moglby sprawdzic czy na uchwycie do suwaka (tego glownego z przodu) jest (nie wiem jak to nazwac) "wyrzezbione" logo Simms'a (ten delfinek czy rybka). Ostatnio trzymajac suwak poczulem pod palcem jakies pogrubienie. Myslalem ze to jakas niedoroba, ale przyjzalem sie dokladnie i okazalo sie, ze to malenkie logo. Czyzby przykladali sie az tak do szczegolow ?.

Może to odrzut z legalnej linii produkcyjnej? Jakaś drobna niedoróbka nie przeszła kontroli jakości. Firma zleca zniszczenie takiej "wybrakowanej' partii firmie utylizujacej odpady. W praktyce część z tego trafia na "szary" rynek...

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio odkupilem od goscia na FF kurtke Simmsa. Taki ortalionik do schowania do kieszeni. Nazywa sie to Simms Waypoints Jacket tylko poprzedni model. Nic wielkiego, ale w 99% oryginal. Wczoraj w domu sprawdzilem uchwyt suwaka. I ma identyczne logo do tej chinskiej. Logo jest malutkie (moze 2-3mm) wyczuwalne pod palcem. Zdjecia raczej nie uda mi sie zrobic (nie moim telefonem :), Ci co mnie znaja, wiedza czemu). Ale znalazlem zdjecie w ktorym widac dokladnie to logo :)
Troche powiekszylem i wstawilem obrazek do siebie na strone. To fragment zdjecia kurtki Simms Guide Classic Jacket. U mnie jest identyczne logo ale na samym uchwycie.Nie mam tych ciagadel tylko sam uchwyt jest wiekszy z w ksztalcie tej koncowki. Na tej ortalionowej kurtce tez nie mam ciagadel tylko sam zamek z doczepiona ta czarna koncowka z logiem.
zamek.jpg

Edytowane przez pawelz

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Miał ktoś może do czynienia z tym kijem: Maxcatch Farglory 4 in 1 w klasie #3? Chodzi mi o szybkość i ugięcie tego kija. Zastanawiam się nad zakupem typowo do nimfy bo daje możliwość dopasowania długości do warunków łowiska, ale zależy mi na tym żeby szczyt się nie bujał jak guma.

post-57898-0-89072200-1728239860_thumb.jpg

Znacie może jakąś alli- alternatywę dla Monomastera?

Witam

To nie jest z Alli..

Moje wykonanie /projekt

Sprawdzone-używane od wielu lat

Kłaniam się Marian

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Hej, z czego to wykonałeś? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 5 tygodni później...

To jest właśnie fenomen który nieustannie mnie zaskakuje. Wydajemy kupę kasy na sprzet, ubrania, paliwo, koszty wyjazdów, a potem chcemy zaoszczędzić dosłownie promil wszystkich kosztów na haku albo przyponie, a przecież jest to zasadniczo najważniejszy element, który jeżeli zawiedzie to całe te nasze koszty i wyrzeczenia można potłuc o kant dupy. Naprawdę nie oszczędzajmy na tych elementach, bo to po prostu głupie

• Like 5