OloPe Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 w Polsce jest szyty Hugo Boss...100% Original...Co do PRoC, oryginałów i podróbek - czasami trzeba wziąc dwie rzeczy razem w ręce by zobaczyc drobne różnice. Czasem też wychodzą po krótszym lub dłuższym czasie.Właśnie oryginalność lub nie wychodzi przy użytkowaniu. Kupiłem jakiś czas temu buty Adidasa z gore po okazyjnej cenie. Z likwidacji sklepu niby, nie istotne. Brałem jednak pod uwage ze mogą to być podróbki, ale mała kasa to zaryzykowałem.O ile wyglądem nie ròżnią się niczym o tyle w użytkowaniu się różnią. Jakaś membrana moze jest ale na pewno nie goretex. Stare adidasy kupione w sklepie zachowują się inaczej tzn lepiej izolują od wody, lepiej trzymają ciepło. Też się podpaliłem na taką koszule ale teraz zaczynam myśleć ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Chińczyk szyje na dwie zmiany dla zleceniodawcy a trzecią dla siebie. Robią tak od lat więc mają opanowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 A co jest dla Ciebie wyznacznikiem "oryginalności"? Materiał, napis, miejsce produkcji, metka? Bo zależnie od zdefiniowania, co oznacza produkt "oryginalny" to pewnie i w PL dało by radę uszyć oryginalnego "simms-a", tylko nie wiem czy cena była by już konkurencyjna...Oczywiście nie miejsce produkcji, napis, itp, ale nadzór produkcyjny.A jak robione są "pod stołem", czy jakkolwiek inaczej to nazwać oryginałami nie są.Kto pracował w porządnej firmie ( nawet w kraju takie są) wie jak należy przestrzegać norm i jaki jest końcowy odbiór jakościowy. Z tego też wynika końcowa cena.A to, że ten sam Chińczyk uszył nie znaczy, że będzie ta sama jakość.Chociaż cena przy zakupie "oryginału" u wielu ma decydujące znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 No dobra Chinol pod stołem robi podróbkę. Zabawa zaczyna się w momencie gdy robiąc tą podróbkę używa , oryginalnego materiału, guzików/zatrzasków, nici, siatek , etc. Takie podróbki możecie mi przesyłać workami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Podróbka nie podróbka ważne,że będziesz miał napis simms na bajerze Hahaha Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Radek79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Może ktoś wie, gdzie można kupić głęboka ( ok. 60 cm) siatkę do podbieraka o wymiarach 51x61 cm. Może być z Chin, czy innej części świata.Mile widziane linki.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Jakość wykonania, dbałość o szczegóły, materiał. Koszula jest naprawdę zarąbista i już na pierwszy rzut oka widać że jest oryginalna. Metki oczywiście takie same. Naprawdę warto kupić!Kolega &Forest-Natura ma poniekąd racje. Kiedyś trafiłem w necie na jakąś stronkę oferującą ubrania marki Hollister za jakieś śmieszne pieniądze. Towar szedł z Chin. Podczas gdy bluza w sklepie kosztowała £50, to u nich chyba £12! 100% oryginały. Po pewnym czasie stronka zniknęła. PozdrawiamInformacja o oryginalności Twojej koszuli jest w dziale Odzież wędkarska, wątek Produkty marki Simms.http://jerkbait.pl/topic/66674-produkty-marki-simms/page-32 Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Mycha23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Podróbka nie podróbka ważne,że będziesz miał napis simms na bajerze HahahaTu raczej nie chodzi o napis a o materiały z jakich szyją oraz przydatne dla wędkarzy rozwiązania. Simms produkty ma w większości bardzo dobre i zwyczajnie ładne. Ceny na rynku USA w konfrontacji z ichnimi zarobkami są bardzo przystępne. U nas wydają się wysokie ale jakość materiałów jest naprawdę super. Wracając do tematu wydaje mi się, że na ali mogą być oryginalne produkty. Pomimo dużej wirtualnej oferty mają tylko nieliczne wzory i niepełną rozmiarówkę. Ceny jak na zakup prosto od Chińczyka wcale nie najmniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Tu raczej nie chodzi o napis a o materiały z jakich szyją oraz przydatne dla wędkarzy rozwiązania. Simms produkty ma w większości bardzo dobre i zwyczajnie ładne. Ceny na rynku USA w konfrontacji z ichnimi zarobkami są bardzo przystępne. U nas wydają się wysokie ale jakość materiałów jest naprawdę super. Wracając do tematu wydaje mi się, że na ali mogą być oryginalne produkty. Pomimo dużej wirtualnej oferty mają tylko nieliczne wzory i niepełną rozmiarówkę. Ceny jak na zakup prosto od Chińczyka wcale nie najmniejsze.Kolego.Przeczytaj mój post napisany kilka minut wcześniej i wejdź na załączony link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Informacja o oryginalności Twojej koszuli jest w dziale Odzież wędkarska, wątek Produkty marki Simms.Wielokrotnie oglądałem w sklepie koszule Simms’a i ta z Ali NICZYM sie od tej ze sklepu nie różni. Mogę np. Jutro jechać z koszula do Farlows’a aby porównać obie, ale po co? Mam to w ****. Stać mnie na „oryginalne” rzeczy od Simms’a. Kupiłem kamizelkę za 160£ i pas biodrowy za 130£ kupione właśnie w Farlows. Za koszule liczą sobie około 100£. Tutaj w UK to jest jedna dniówka pomocnika na budowie, czy sprzątaczki. Jednakże dla mnie nie jest ona tyle warta. Kto ma ochotę mieć taka koszule, temu z czystym sumieniem polecam ta z Ali. Ja jestem z niej bardzo zadowolony, spodziewałem sie jakiegoś dziadostwa. I nie przekona mnie żadna odpowiedź od Simms’a ze to nie ich wyrób! Podparli to jakimś dowodem? Która porządna firma przyzna się do tego, ze firma która szyje ich wyroby handluje nimi na lewo za 1/3 ceny? Cała dyskusja sprowadziła się w tym wątku do jednego: „ kupił podróbę- dobrze mu tak! Hahaha” typowa polska zawiść! A ja mam wy****e czy to „podróba” czy nie i polecam każdemu kto chce sobie sprawić taka koszule, bo naprawdę warto i nie różni się ona niczym w stosunku do „oryginału” ze sklepu. Ja kupię sobie jeszcze kilka i może jakaś bluzę, bo ostatnio się pojawiły. Ze sklepu kupował nie bede, bo i tak gawiedź skomentuje: „eee pewnie swieci podróbkami z Ali”[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Tu link do bluz- dostałem wczoraj e-mail z Ali: 1.2017 New SIMMS Men Fishing UPF50 Solarflex Long Sleeve Shirt website link (size range: L-XXL ): https://pl.aliexpress.com/store/product/2018-Si-S-Men-Fishing-T-Shirt-Solarflex-LS-Crewneck-UPF50-Quick-Dry-Soft-Sun-Clothes/423999_32860544122.html?spm=a2g17.12010108.1000016.1.2dfa4fe71Y7dWV&isOrigTitle=true 2.2018 New SIMMS Men Fishing UPF50 Solarflex Hoody LS Shirt website link (size range: M-XXL ):https://pl.aliexpress.com/store/product/2018-Men-Fishing-Shirts-Solarflex-Hoody-UPF50-Quick-Dry-Soft-Fishing-Clothes-T-shirt-LS-TEE/423999_32860796992.html?spm=a2g17.12010108.1000016.1.7a4f6144NAAxj0&isOrigTitle=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 w Polsce jest szyty Hugo Boss...100% Original...Co do PRoC, oryginałów i podróbek - czasami trzeba wziąc dwie rzeczy razem w ręce by zobaczyc drobne różnice. Czasem też wychodzą po krótszym lub dłuższym czasie.I były robione niektóre kolekcje porcelany Rosenthal. Info od osoby, która pracowała w jednej z fabryk porcelany, która była podwykonawcą firmy na R. Nie wiem czy jeszcze kontynuowana współpraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Lewisa szyli / pewnie dalej szyją / w Płocku i nikt nie wspomina że nie oryginał bo nie z USA. Kumpel kupował w sklepie przyzakładowym i na biednych dupach studentów nosiły się pięknie 501, aż miło, a dziewczyny zerkały / takie protoplastki blachar zerkających na BMW / . Czasem z odciętą wszywką przy kieszeni, bo niby szwy krzywe czy coś tam. Miałem ochotę na te koszule z Ali, ale chyba z przekory nie kupię puki co. Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Hansolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @Grzegorz78, działa solarflex w tych koszulach z ali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @Grzegorz78, działa solarflex w tych koszulach z ali?Nie wiem[emoji4] nie miałem okazji sprawdzić. Dzisiaj dopiero zobaczyłem pierwszy raz słońce w tym roku[emoji4][emoji6] Tak to 10 stopni „ciepła” i deszcz[emoji4] Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Część koszul na Ali prawie 50 baksów . To mniej więcej z przesyłką 210 zł , a u Pana Guzdka http://www.sport-fish.pl/simms-stone-cold-shirt-birch-plaid-p-5149.htmlwięc nie szukałbym podróbek w koszulach z Ali, bo możliwe jest sensowne wykalkulowanie ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Wielokrotnie oglądałem w sklepie koszule Simms’a i ta z Ali NICZYM sie od tej ze sklepu nie różni. Mogę np. Jutro jechać z koszula do Farlows’a aby porównać obie, ale po co? Mam to w ****. Stać mnie na „oryginalne” rzeczy od Simms’a. Kupiłem kamizelkę za 160£ i pas biodrowy za 130£ kupione właśnie w Farlows. Za koszule liczą sobie około 100£. Tutaj w UK to jest jedna dniówka pomocnika na budowie, czy sprzątaczki. Jednakże dla mnie nie jest ona tyle warta. Kto ma ochotę mieć taka koszule, temu z czystym sumieniem polecam ta z Ali. Ja jestem z niej bardzo zadowolony, spodziewałem sie jakiegoś dziadostwa. I nie przekona mnie żadna odpowiedź od Simms’a ze to nie ich wyrób! Podparli to jakimś dowodem? Która porządna firma przyzna się do tego, ze firma która szyje ich wyroby handluje nimi na lewo za 1/3 ceny? Cała dyskusja sprowadziła się w tym wątku do jednego: „ kupił podróbę- dobrze mu tak! Hahaha” typowa polska zawiść! A ja mam wy****e czy to „podróba” czy nie i polecam każdemu kto chce sobie sprawić taka koszule, bo naprawdę warto i nie różni się ona niczym w stosunku do „oryginału” ze sklepu. Ja kupię sobie jeszcze kilka i może jakaś bluzę, bo ostatnio się pojawiły. Ze sklepu kupował nie bede, bo i tak gawiedź skomentuje: „eee pewnie swieci podróbkami z Ali”[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] Sent from my iPhone using TapatalkKolego.Nikt z Ciebie nie chciał pewnie się naśmiewać tylko chodziło o ustalenie oryginalności wyrobu.Kupuj i noś co chcesz, i na co Ciebie stać. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Podbierak muchowy :-) https://pl.aliexpress.com/item/Maximumcatch-Fly-Fishing-Landing-Net-Carbon-Frame-Nomad-Hand-Strong-Light-Clear-Rubber-Net/32821940089.html?spm=a2g17.search0104.3.77.4790992681lJKp&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10152_10151_10065_10344_10068_5722815_10342_10343_10340_5722915_10341_10698_5722615_10697_10696_10084_10083_10618_10304_10307_10301_5722715_5711215_10059_308_100031_10103_441_10624_10623_10622_5711315_5722515_10621_10620,searchweb201603_15,ppcSwitch_3&algo_expid=7d6f933a-ebc7-429d-9c6a-b84ba89c0dff-10&algo_pvid=7d6f933a-ebc7-429d-9c6a-b84ba89c0dff&transAbTest=ae803_1&priceBeautifyAB=0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam.No cena tym razem nie powala z nóg w porównaniu do polskiego dystrybutora Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam.No cena tym razem nie powala z nóg w porównaniu do polskiego dystrybutora Pozdrawiam. 100 taniej , jak by nie było :-) A jak wejdą dni z promo to pewnie za 50dolców będzie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam.Generalnie firma MaximumCatcht to tania wcale nie jest w detalu. Jak by się doliczyło cło i VAT to cała jej oferta wyszła by o wiele drożej niż podobne produkty renomowanych firm i sprzedawców u nas w kraju. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam.Generalnie firma MaximumCatcht to tania wcale nie jest w detalu. Jak by się doliczyło cło i VAT to cała jej oferta wyszła by o wiele drożej niż podobne produkty renomowanych firm i sprzedawców u nas w kraju. Pozdrawiam.Troszkę na wyrost . Bardziej zamawiaczy w ChRL . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam.Generalnie firma MaximumCatcht to tania wcale nie jest w detalu. Jak by się doliczyło cło i VAT to cała jej oferta wyszła by o wiele drożej niż podobne produkty renomowanych firm i sprzedawców u nas w kraju. Pozdrawiam.Cło i VAT w detalu nigdy tego nie przeliczałem. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Pumeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Sprzęt niemuchowy, z góry więc przepraszam za offtop Trzy lata temu kupiłem kamerkę samochodową na Aliexpress Ambarella A7LA70 G-PRO za o ile dobrze pamiętam ok 80 GBP. Dwie firmy sygnowały te kamerki swoim logo i liczyły sobie 160 GBP na rynku brytyjskim i nawet ponad 1000 zł na polskim Na tamte czasy była to kamera topowa. Miały dwie wersje obudowy i dostępne były z filtrem polaryzacyjnym CPL, lub bez. Bebechy te same. Teraz taka kamerka kosztuje 470 zł, lub na Ali jakieś 300 zł. Postęp poszedł do przodu, teraz są dostępne również kamerki z procesorami A12. Dzisiaj już nie jestem biegły w nowościach, ale ten model mam i używam już 3 lata. Kamera może nagrywać z maksymalną rozdzielczością: 2560 x 1080 30FPS. Polecam! Poniżej próbki możliwości kamerki. Nagrywałem z filtrem CPL: w nocy jakość: super fine,tryb nocny, night time mode 1080 HDR: W dzień: jakość: super fine, 1920x1080 60FPS. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Kamera jest zepsuta. Pokazuje odwrotnie ruch prawostronny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi