Skocz do zawartości

Aliexpress - sprzęt muchowy, materiały, narzędzia

Paweł nizinny

Rekomendowane odpowiedzi

w Polsce jest szyty Hugo Boss...

100% Original...

Co do PRoC, oryginałów i podróbek - czasami trzeba wziąc dwie rzeczy razem w ręce by zobaczyc drobne różnice. Czasem też wychodzą po krótszym lub dłuższym czasie.

Właśnie oryginalność lub nie wychodzi przy użytkowaniu. Kupiłem jakiś czas temu buty Adidasa z gore po okazyjnej cenie. Z likwidacji sklepu niby, nie istotne. Brałem jednak pod uwage ze mogą to być podróbki, ale mała kasa to zaryzykowałem.

O ile wyglądem nie ròżnią się niczym o tyle w użytkowaniu się różnią. Jakaś membrana moze jest ale na pewno nie goretex. Stare adidasy kupione w sklepie zachowują się inaczej tzn lepiej izolują od wody, lepiej trzymają ciepło. Też się podpaliłem na taką koszule ale teraz zaczynam myśleć .......

A co jest dla Ciebie wyznacznikiem "oryginalności"? Materiał, napis, miejsce produkcji, metka? Bo zależnie od zdefiniowania, co oznacza produkt "oryginalny" to pewnie i w PL dało by radę uszyć oryginalnego "simms-a", tylko nie wiem czy cena była by już konkurencyjna...

Oczywiście nie miejsce produkcji, napis, itp, ale nadzór produkcyjny.

A jak robione są "pod stołem", czy jakkolwiek inaczej to nazwać oryginałami nie są.

Kto pracował w porządnej firmie ( nawet w kraju takie są) wie jak należy przestrzegać norm i jaki jest końcowy odbiór jakościowy. Z tego też wynika końcowa cena.

A to, że ten sam Chińczyk uszył nie znaczy, że będzie ta sama jakość.

Chociaż cena przy zakupie "oryginału" u wielu ma decydujące znaczenie. 

Jakość wykonania, dbałość o szczegóły, materiał. Koszula jest naprawdę zarąbista i już na pierwszy rzut oka widać że jest oryginalna. Metki oczywiście takie same. Naprawdę warto kupić!

Kolega &Forest-Natura ma poniekąd racje. Kiedyś trafiłem w necie na jakąś stronkę oferującą ubrania marki Hollister za jakieś śmieszne pieniądze. Towar szedł z Chin. Podczas gdy bluza w sklepie kosztowała £50, to u nich chyba £12! 100% oryginały. Po pewnym czasie stronka zniknęła.

Pozdrawiam

Informacja o oryginalności Twojej koszuli jest w dziale Odzież wędkarska, wątek Produkty marki Simms.

http://jerkbait.pl/topic/66674-produkty-marki-simms/page-32

Edytowane przez Mycha23

Podróbka nie podróbka ważne,że będziesz miał napis simms na bajerze

Hahaha

Tu raczej nie chodzi o napis a o materiały z jakich szyją oraz przydatne dla wędkarzy rozwiązania. Simms produkty ma w większości bardzo dobre i zwyczajnie ładne. Ceny na rynku USA w konfrontacji z ichnimi zarobkami są bardzo przystępne. U nas wydają się wysokie ale jakość materiałów jest naprawdę super. Wracając do tematu wydaje mi się, że na ali mogą być oryginalne produkty. Pomimo dużej wirtualnej oferty mają tylko nieliczne wzory i niepełną rozmiarówkę. Ceny jak na zakup prosto od Chińczyka wcale nie najmniejsze.

Tu raczej nie chodzi o napis a o materiały z jakich szyją oraz przydatne dla wędkarzy rozwiązania. Simms produkty ma w większości bardzo dobre i zwyczajnie ładne. Ceny na rynku USA w konfrontacji z ichnimi zarobkami są bardzo przystępne. U nas wydają się wysokie ale jakość materiałów jest naprawdę super. Wracając do tematu wydaje mi się, że na ali mogą być oryginalne produkty. Pomimo dużej wirtualnej oferty mają tylko nieliczne wzory i niepełną rozmiarówkę. Ceny jak na zakup prosto od Chińczyka wcale nie najmniejsze.

Kolego.

Przeczytaj mój post napisany kilka minut wcześniej i wejdź na załączony link.

Informacja o oryginalności Twojej koszuli jest w dziale Odzież wędkarska, wątek Produkty marki Simms.

Wielokrotnie oglądałem w sklepie koszule Simms’a i ta z Ali NICZYM sie od tej ze sklepu nie różni. Mogę np. Jutro jechać z koszula do Farlows’a aby porównać obie, ale po co? Mam to w ****. Stać mnie na „oryginalne” rzeczy od Simms’a. Kupiłem kamizelkę za 160£ i pas biodrowy za 130£ kupione właśnie w Farlows. Za koszule liczą sobie około 100£. Tutaj w UK to jest jedna dniówka pomocnika na budowie, czy sprzątaczki. Jednakże dla mnie nie jest ona tyle warta. Kto ma ochotę mieć taka koszule, temu z czystym sumieniem polecam ta z Ali. Ja jestem z niej bardzo zadowolony, spodziewałem sie jakiegoś dziadostwa. I nie przekona mnie żadna odpowiedź od Simms’a ze to nie ich wyrób! Podparli to jakimś dowodem? Która porządna firma przyzna się do tego, ze firma która szyje ich wyroby handluje nimi na lewo za 1/3 ceny? Cała dyskusja sprowadziła się w tym wątku do jednego: „ kupił podróbę- dobrze mu tak! Hahaha” typowa polska zawiść! A ja mam wy****e czy to „podróba” czy nie i polecam każdemu kto chce sobie sprawić taka koszule, bo naprawdę warto i nie różni się ona niczym w stosunku do „oryginału” ze sklepu. Ja kupię sobie jeszcze kilka i może jakaś bluzę, bo ostatnio się pojawiły. Ze sklepu kupował nie bede, bo i tak gawiedź skomentuje: „eee pewnie swieci podróbkami z Ali”[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

w Polsce jest szyty Hugo Boss...

100% Original...

Co do PRoC, oryginałów i podróbek - czasami trzeba wziąc dwie rzeczy razem w ręce by zobaczyc drobne różnice. Czasem też wychodzą po krótszym lub dłuższym czasie.

I były robione  niektóre kolekcje porcelany Rosenthal. Info od osoby, która pracowała w jednej z fabryk porcelany, która była podwykonawcą firmy na R. Nie wiem czy jeszcze kontynuowana współpraca.

Lewisa szyli / pewnie dalej szyją / w Płocku i nikt nie wspomina że nie oryginał bo nie z USA. Kumpel kupował w sklepie przyzakładowym i na biednych dupach studentów nosiły się pięknie 501, aż miło, a dziewczyny zerkały / takie protoplastki blachar zerkających na BMW / . Czasem z odciętą wszywką przy kieszeni, bo niby szwy krzywe czy coś tam. Miałem ochotę na te koszule z Ali, ale chyba z przekory nie kupię puki co.

Edytowane przez Hansolo
  • Like 1

@Grzegorz78, działa solarflex w tych koszulach z ali?

Nie wiem[emoji4] nie miałem okazji sprawdzić. Dzisiaj dopiero zobaczyłem pierwszy raz słońce w tym roku[emoji4][emoji6] Tak to 10 stopni „ciepła” i deszcz[emoji4]

• Like 1

Część koszul na Ali prawie 50 baksów . To mniej więcej z przesyłką 210 zł , a u Pana Guzdka http://www.sport-fish.pl/simms-stone-cold-shirt-birch-plaid-p-5149.html

więc nie szukałbym podróbek w koszulach z Ali, bo możliwe jest sensowne wykalkulowanie ceny.

• Like 1

Wielokrotnie oglądałem w sklepie koszule Simms’a i ta z Ali NICZYM sie od tej ze sklepu nie różni. Mogę np. Jutro jechać z koszula do Farlows’a aby porównać obie, ale po co? Mam to w ****. Stać mnie na „oryginalne” rzeczy od Simms’a. Kupiłem kamizelkę za 160£ i pas biodrowy za 130£ kupione właśnie w Farlows. Za koszule liczą sobie około 100£. Tutaj w UK to jest jedna dniówka pomocnika na budowie, czy sprzątaczki. Jednakże dla mnie nie jest ona tyle warta. Kto ma ochotę mieć taka koszule, temu z czystym sumieniem polecam ta z Ali. Ja jestem z niej bardzo zadowolony, spodziewałem sie jakiegoś dziadostwa. I nie przekona mnie żadna odpowiedź od Simms’a ze to nie ich wyrób! Podparli to jakimś dowodem? Która porządna firma przyzna się do tego, ze firma która szyje ich wyroby handluje nimi na lewo za 1/3 ceny? Cała dyskusja sprowadziła się w tym wątku do jednego: „ kupił podróbę- dobrze mu tak! Hahaha” typowa polska zawiść! A ja mam wy****e czy to „podróba” czy nie i polecam każdemu kto chce sobie sprawić taka koszule, bo naprawdę warto i nie różni się ona niczym w stosunku do „oryginału” ze sklepu. Ja kupię sobie jeszcze kilka i może jakaś bluzę, bo ostatnio się pojawiły. Ze sklepu kupował nie bede, bo i tak gawiedź skomentuje: „eee pewnie swieci podróbkami z Ali”[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

Kolego.

Nikt z Ciebie nie chciał pewnie się naśmiewać tylko chodziło o ustalenie oryginalności wyrobu.

Kupuj i noś co chcesz, i na co Ciebie stać.

Edytowane przez Alek.

Witam.

Generalnie firma MaximumCatcht to tania wcale nie jest w detalu. Jak by się doliczyło cło i VAT to cała jej oferta wyszła by o wiele drożej niż podobne produkty renomowanych firm i sprzedawców u nas w kraju. 

Pozdrawiam.

• Like 2

Witam.

Generalnie firma MaximumCatcht to tania wcale nie jest w detalu. Jak by się doliczyło cło i VAT to cała jej oferta wyszła by o wiele drożej niż podobne produkty renomowanych firm i sprzedawców u nas w kraju. 

Pozdrawiam.

Troszkę na wyrost . Bardziej zamawiaczy w ChRL .

Witam.

Pozdrawiam.

Cło i VAT w detalu nigdy tego nie przeliczałem. 

Edytowane przez Pumeks

Sprzęt niemuchowy, z góry więc przepraszam za offtop :rolleyes: Trzy lata temu kupiłem kamerkę samochodową na Aliexpress Ambarella A7LA70 G-PRO za o ile dobrze pamiętam ok 80 GBP. Dwie firmy sygnowały te kamerki swoim logo i liczyły sobie 160 GBP na rynku brytyjskim i nawet ponad 1000 zł na polskim :)  Na tamte czasy była to kamera topowa. Miały dwie wersje obudowy i dostępne były z filtrem polaryzacyjnym CPL, lub bez. Bebechy te same. Teraz taka kamerka kosztuje 470 zł, lub na Ali jakieś 300 zł. Postęp poszedł do przodu, teraz są dostępne również kamerki z procesorami A12. Dzisiaj już nie jestem biegły w nowościach, ale ten model mam i używam już 3 lata. Kamera może nagrywać z maksymalną rozdzielczością: 2560 x 1080 30FPS.

Polecam! Poniżej próbki możliwości kamerki. Nagrywałem z filtrem CPL:

w nocy jakość: super fine,tryb nocny, night time mode 1080 HDR:

W dzień: jakość: super fine, 1920x1080 60FPS.

• Like 2