Tony69 Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Zamiast wygniatać po jednej łuseczce spróbuj łuskę odbić za jednym razem...Jakiś pilnik zdzierak, drobna siateczka metalowa, lub nawet kawałek tiulu. Twarda powierzchnia, wzornik łuski, folia - jeszcze z papierem i odciskasz - nawet palcami... Ważne, żeby w czasie odciskania nie poruszyć względem siebie wzornika i folii. Następnie rozdzielasz, naklejasz i gotowe.I po to właśnie założyłem swój wątek Wasza pomoc i pomysły są nieocenione dzięki Panowie [emoji3] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Każdy sposób jest dobry jak jest wygodny i sprawdza się twórcy ☺Panowie to jest pierwszą łuska spod mojej ręki nigdy w to się nie bawiłem, potestuję, zobaczę jak mi to będzie wychodzić, mam masę zdjęć ściągniętych z tego forum widziałem kilka genialnych łusek np.tu(nie pamiętam czyje to CUDO ale jest MEGAAA!!!)[emoji16] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (...), mam masę zdjęć ściągniętych z tego forum widziałem kilka genialnych łusek np.tu(nie pamiętam czyje to CUDO ale jest MEGAAA!!!)[emoji16] http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=1185563http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=1281880 Należy Ci się Złota Łopata za odkopanie takiej historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=1185563http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=1281880 Należy Ci się Złota Łopata za odkopanie takiej historii Uwielbiam przeglądać wątki użytkowników od początku do końca patrzę wtedy z nadzieją, że może i ja do jakiegoś poziomu dojdę [emoji39] hihi Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Dzisiaj moja rzeczka obdarzyła mnie takimi pejzażami[emoji3] niestety rybki nie chciały współpracować [emoji52] za to udało się posprawdzać i poustawiać wobki [emoji16] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Marca 2018 przez Tony69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Co prawda nie robię woblerów z drewna, ale wykonuje wzorniki woblerów matek pod formę właśnie z drewna, i robię je zawsze z dwóch połówek. Spróbuj skleić dwie listewki taśmą dwustronną i wtedy strugaj...później bez problemu rozdzielisz połówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 7 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Co prawda nie robię woblerów z drewna, ale wykonuje wzorniki woblerów matek pod formę właśnie z drewna, i robię je zawsze z dwóch połówek. Spróbuj skleić dwie listewki taśmą dwustronną i wtedy strugaj...później bez problemu rozdzielisz połówkiDzięki za zainteresowanie i pomoc[emoji3] Twój patent jest następny w kolejce na razie wszystko zasilikonowane [emoji4] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 15 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Panowie czym sklejacie połówki przed szlifowaniem?? Ja dotychczas robiłem to przy użyciu cyjanoakrylów ale przy rozłączaniu zawsze coś mi tam się wyrywało z jednej połóweczki a drugą musiałem szlifować [emoji52] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalkawitam ja sklejam taka taśmą, jest mocna i cienkahttp://e-samoprzylepne.pl/pl/p/Tasma-BEZBARWNA-dwustronna-SUPERMOCNA-do-tworzyw-bannerowa-HA-40312/168?gclid=CjwKCAjws6jVBRBZEiwAkIfZ2oGdG4WJv1RCuRNHC3dJWRsXxKhU2SbLkXwAn6ZzRJaIkiHeZoV2cxoCMG8QAvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Żeby nie bylo, że nic u mnie się nie dzieje[emoji3] niestety próby z a'la uklejkami wyszły marnie dlatego za namową jednego z forumowiczów cofnalem się o krok i wróciłem do żuczków wyszło takie coś na razie na próbę [emoji3] Drewno:balsaDługość: ok.2cmWaga: 1,4g smużak i 1,9g tonąceKotwica: 10 (na razie zobaczę jak będzie zachowywać się w wodzie).Farby: akryle+domalux Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Zrobiłem jeszcze żuczki w odcieniu złotego brązu przełamanego czerwienią oraz dwa takie O baryłeczkowate. Żuki w takiej samej wadze jak poprzednie, a baryłki ok.2g przy 3cm[emoji3] na razie nie były wodowane także ciekawe co z tego będzie [emoji39] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) Witam wszystkich po dłuuugiej przerwie minął ponad rok jak nie miałem spinningu w ręce, ani nic nie dłubałem i wydarzyła się ostatnio nieprzyjemna historia, uziemiłem się na cały tydzień, także cóż robić w domu skoro nie da się za bardzo chodzić [emoji14] na razie wrzucę tylko część z tego co powstaje. Na pierwszy ogień poszły robaczki, póki co pomalowane czekają na nóżki i stery tradycyjne w przedziale od 2,5 do 3cm niestety nie zostały zważone bo mi waga padła, materiał tradycyjnie-balsa, farby akryle, lakier domalux 3 razy maczane:/ takie smużące ale i delikatnie pod powierzchnią zamiatające, na razie odbyły testy w wannie, z których de facto jestem zadowolony. Jak się podleczę to podjadę nad rzeczkę i sprawdzę co są warte w nurcie tym czasem pozdrawiam wszystkich i fajnie tu znowu być Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Tony69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zdjęcia z obciążeniem wrzuciłem tak dla wywołania dyskusji może ktoś coś podpowie może ktoś zgani generalnie dla poprawienia "warsztatu":) Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Drodzy Forumowicze mam do Was pytanie czy ktoś z Was ma alergię na balsę?? Tzn. chodzi mi o to, że od kiedy zacząłem ponownie strugać i szlifować to zacząłem kichać, prychać, smarkać i kasłać. Generalnie wiem, że jestem alergikiem ale na pyłki traw itp.i tu powstaje pytanie czy ktoś z Was miał podobne dolegliwości i czy udało mu się im zapobiec lub zniwelowac może zmieniając rodzaj drewna czy innymi sposobami. Ja rozważam zmianę sposobu wykonywania wobków mam tu na myśli odlewanie ich tylko teraz powstaje pytanie z czego czy z żywicy czy piany (tyle udało mi się odkopać na forum ). Jak ktoś może jest w posiadaniu jakiegoś fajnego artykułu o wykonywaniu form dwuczęściowych to proszę bardzo podrzucić dzięki i pozdrawiam. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Co do balsy, to też miałem z nią pewne problemy. Ja raczej nie mam żadnych alergii, ale balsa bardzo źle działa na mają skórę rąk. Bardzo wysuszała, skóra się łuszczyła. Więc robię z lipy????Co do wykonywania form, to na forum masz mnóstwo tekstów o tym. Formy, zarówno jedno jak dwuczęściowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Takie o a'la rybki długości 7,4 i 3 cm z testów wannowych wyszło, że ostro zamiatają coś w stylu X ale dokładniej powiem po testach rzecznych waga póki co nieznana Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Ja nie mam na nic alergii ale tak samo przy obrabiniu balsy nie dawałem rady, katar, kaszel. Sprawę rozwiązuje maska zakładana przy szlifowaniu i po sprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 Coś tam się skrobie pod te przyszłe "formy" Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Takie dwucentymetrowe cudaczki czekają na całkowite wyschnięcie i wklejenie sterów z testów wannowych wynika, że niezłe z nich wariaty i fajnie zmiatają tyłkami Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Kilka prac moich wobków https://www.youtube.com/watch?v=yhXQWz2s7G8&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=NCSosh_m-dY&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=Y2DY96cR9EQ&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=1ZWDyG3_Nfc&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=p_aPTYXKh_8&feature=share Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Lutego 2020 przez Tony69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Panowie co sądzicie na temat tego aero?? Jestem laikiem w temacie i nie maluje hurtowych ilości przyjmijmy, że 10 wobków na tydzień https://allegro.pl/oferta/kompresor-aerograf-tg-130-zestaw-do-malowania-7179035249?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 U mnie pracuje już trzeci rok jak narazie tylko dyszę wymieniłem bo sie wytarła i pękła reszta jest ok.Co do kompresora to się nie wypowiem bo osobiście uzywam tzw lodówkowca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 10 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Szykują się foremki pod zalanie Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 No i dwie foremki już gotowe Myślałem, że będzie to większą filozofia jeżeli chodzi o ich wykonanie:P jutro może uda się wlać w nie pianę macie może jakieś porady dotyczące separatorow przydatne przy odlewanie z piany, póki co do wykonania form użyłem wazeliny kosmetycznej Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Panowie co sądzicie na temat tego aero?? Jestem laikiem w temacie i nie maluje hurtowych ilości przyjmijmy, że 10 wobków na tydzień https://allegro.pl/oferta/kompresor-aerograf-tg-130-zestaw-do-malowania-7179035249?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka. Aerograf może być, mam taki jeszcze, ale ten kompresor jest do niczego. Głośny, pluje, lata po stole jsk stonka po oprysku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony69 Opublikowano 13 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Dzięki za info. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi