Skocz do zawartości
  • 0

Idzie nowe...

Friko

Pytanie

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jakoś nikt o nic nie pyta (prawie), nie pisze czy się podoba, czy nie .... chyba zima

pozdrawiam

Remek

Mnie się nie podoba. Wiem, mo?źe taka jest moda, ale ja jestem tradycjonalistą. Nie cierpię pianki i nic tego nie zmieni...Jedyne moje kije z pianką to japońskie castingi i właśnie tu mała ekstrawagancja - Daiko jest krwiście czerwone.

Reszta prostota i minimalizm.

• 0

Niestety korki na megabasach są słabej jakości, przynajmniej na tych kt?łre widziałem :unsure: wyb?łr pianki jest czysto u?źytkowy -lepsza dobra pianka, ni?ź słaby korek.

Cena tych kij?łw to trochę bardziej zło?źona sprawa, zale?źy ona gł?łwnie od ilości zamawianych patyk?łw oraz kurs?łw walut :unsure: przy dobrym splocie jednego i drugiego i zerowej mar?źy zysku kije robią się na polską kieszeń :huh:

• 0

Krzyśku, to są fabryczne wędki a nie składaki. Wszystko robi fabryka w Chinach. Mo?źesz dowolnie uzgodnić projekt, łącznie z blankiem, etc ale wykonanie robią od A do Z sami.

Edit: dodam w Chińskiej Republice Ludowo-Demokratycznej a nie na Tajwanie, ?źeby nie było najmniejszych wątpliwości to specjalnie dla tych co się brzydzą czerwonym piętnem czy jak tam to szło

• 0

Witam

Wykonanie na pewno dobre (zakładam ze na ?źywo wyglądają r?łwnie dobrze, bo sfotografowana sa perfekcyjnie)

Sam projekt, mo?źe się podobać lub nie. O gustach się nie dyskutuje.

Je?źeli chodzi trwałość to Friko i Jerkbait dają jakaś rękojmię podpisując się na kiju. Nie firmowali by raczej jakiegoś chrustu.

Pozdrowka

• 0

spinning jest okoniowo-pstrągowy. 7 stop, opisany jako 12lb i to jest moim zdaniem max, c.w. gdzies 5-18 gr, nie było jeszcze okazji przetestować.

Na razie trudno mi się wypowiadać o jakości, na pewno widac ?źe komponenty są oryginalne Fuji (spinning na SIC'u a cast na Alconite), podobnie uchwyty kołowrotk?łw.

Jakość monta?źu moim zdaniem nie odbiega od poziomu innych dobrych wędek fabrycznych np. St.Croix.

Je?źeli chodzi o blanki, to w spinie jest ich firmowy a w castingu jest custom robiony wg mojej specyfikacji.

Egzemplarze na zdjęciach to wędki testowe, kt?łre zostały przygotowane specjalnie dla jerkbait.pl, ju?ź w nowej szacie graficznej portalu (prototyp nowego logo) ?źeby sprawdzić jakość w warunkach polowych. Niestety sezon się skończył i trzeba bedzie poczekać kilka miesięcy do test?łw :unsure:

Pomysł za tym wszystkim stał taki, ?źeby zaoferować bonus u?źytkownikom jerkbaita w postaci mo?źliwości nabycia za dobre pieniądze wypasionego kija w designie zarezerowanym dla patyk?łw kt?łrych ceny idą w tysiące złotych. Dysponując aktualnymi kontaktami jestem w stanie zorganizować taki zeromar?źowy, albo niskomar?źowy, jednorazowy deal, pod warunkiem ?źe zbierze się wystarczająco wielu chętnych. Mimimalne zam?łwienie to 50 sztuk z modelu, wtedy mo?źna wynegocjowac bardzo dobrą cenę.

Oczywiście, zawsze pozostaje ryzyko, ?źe to co fabryka przyśle w du?źym zam?łwieniu będzie odbiegało in minus od tego co przyszło jako prototyp - ten element jest całkowicie poza moją kontrolą i dlatego się zastanawiam czy warto :unsure: doświadczenia Kuby z plecionką broxx ?źe tak powiem wzbudzają moje wątpliwości. Jak sie zbierze dostatecznie du?źa grupa ryzykant?łw, mogę coś takiego zorganizować w ka?źdym razie.

Oczywiście, pod warunkiem ?źe prototypy przejdą pozytywnie wiosenne test polowe i zostaną ?źe tak powiem ostatecznie jerkbait approved a tester?łw mamy ostrych :lol: <_<

Jest wiec trochę czasu, ?źeby się zastanowic, co z tym dalej zrobic

• 0

Na razie nie ma ?źadnego przedsięwzięcia Sławku. Jest tak jak napisałem powy?źej, dwie wędki kt?łre zam?łwiłem do przetestowania (tak, moje prywatne, kupione za własne pieniądze ) + jest otwarta opcja do zam?łwienia większej ilości, jeśli produkt będzie dobrze rokował i będa chętni, ?źeby skorzystać. W zało?źeniu ma to byc forma promocji portalu i bonus dla U?źytkownik?łw portalu, więc jeśli dojdzie do realizacji projektu to niezale?źnie poprzez jaką insytucję zostanie on zrealizowany, jego celem nie będzie zysk (rozumiany jako mar?źa na sprzedazy produktu).

Myślę ?źe tak całkiem przy okazji, jest to te?ź pewien eye-opener odnośnie tego, co sie obecnie robi w ChRL Oczywiście pod warunkiem ?źe się płaci normalne pieniądze a nie kontraktuje ostatni badziew klecony za przysłowiową miskę ry?źu :unsure:

• 0

Czyli mo?źemy uznać bezstresowo i śmiało , ?źe w PRC nie ma jakichś specjalnie zauwa?źalnych faszyst?łw , co nam otwiera na oście?ź tak przyjemny , przedmiotowy kosher ..

Nie jestem przeciw zyskowi Pawle :D A mo?źe poszerzyć gad?źet?łw gamę , poza te kije ??

• 0

Myślę ?źe kije będzie mo?źna przetestowac na wiosnę, spinning mo?źe trochę wcześniej - pstrąg, okoń, ale cast siłą rzeczy dopiero w maju na szczupakach. Myślę ?źe o wynikach będzie mo?źna zatem m?łwić na koniec maja. Wtedy zobaczymy jak stoi waluta, cło, Vat,transport, ilu jest chetnych etc.

Na dzien dzisiejszy mogę podać tylko bardzo przybli?źone, szacunkowe wyliczenia i powiedzieć ze cena wędki po przeliczeniu cła, vat-u i szacunkowych koszt?łw transportu przy realizacji zam?łwienia 50 sztuk z modelu to rząd wielkości z przedziału 500-600 zł. Obie wędki powinny być w zbli?źonej cenie.

@Sławku

o zysku nie mo?źe byc mowy, co najwy?źej zwrot koszt?łw - nie czułbym się dobrze łącząc zysk z funkcją redaktora jerkbait.pl - z czegoś musiałbym zrezygnować po prostu. Tak jak powiedziałem, je?źeli produkt oka?źe się dobry i zbierze się grupa os?łb chętnych z własnej i nieprzymuszonej woli zaryzkować kilka złotych, mogę zrealizowac taką jednorazową akcję promocyjną.

Je?źeli następnie zgłosi się do mnie jakaś polska firma zainteresowana dystrybucją, mogę pom?łc w nawiązaniu kontakt?łw handlowych. Ale nie wybiegajmy zbyt daleko w przyszłość :D

Fabryka robi tylko wędki, nie prowadzą innych produkt?łw. R?łwnie?ź z racji moich zainteresowań, inne produkty mniej mnie interesują - chocia?ź z pewnością są fabryki gdzie mo?źna by było za dobre pieniądze zorganizować kołowrotki, multiki itp

• 0

spinning jest okoniowo-pstrągowy. 7 stop, opisany jako 12lb i to jest moim zdaniem max, c.w. gdzies 5-18 gr

(...)

Je?źeli chodzi o blanki, to w spinie jest ich firmowy a w castingu jest custom robiony wg mojej specyfikacji.

Ciekawa inicjatywa. Czy mo?źesz powiedzieć coś więcej o blankach? Cast masz pewnie prześwietlony w ka?źdym centymetrze, a ten spinning ich firmowy? Ciekawi mnie co się z tego urodzi. Sam się raczej nie skuszę, bo bardziej podobają mi się korki, drewna i inne takie konserwy :mellow:

Pozdrawiam

Grzesiek

• 0

spinning jest szybki i ma ugięcie 'regular' - gnie się mniej więcej kołowo, a?ź do rękojeści. Dlatego wspomniałem o nim jako o wędce pstrągowo-okoniowej, wydaje się ?źe powinna nieźle trzymać rybę. Generalnie blank jest wysmukły, ma małą średnicę zewnętrzną i niezbyt wielką zbie?źność - i to się objawia w charakterystyce ugięcia. Osobiście taki typ blanku bardzo mi le?źy.