Skocz do zawartości
  • 0

Idzie nowe...

Friko

Pytanie

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam,

regularne ugięcie, podział blanku, r?łwne części składowe wędki to od pewnego czasu chyba ju?ź moda na jerkbait i cieszy kopiowanie takiego modelu. :D

Zdobnictwo i skromne w materiały wykończenie są r?łwnie?ź miłe dla oka. :D

Mo?źna by ju?ź powiedzieć idzie nowe ale niestety bez Umowy gwarancyjnej z kilkuletnim Terminem wa?źności cena oferowanych wędek to 300-400 pln. Po ewentualnym złamaniu, przed czym przestrzegam, 0-50 pln.

Pozdrawiam

• 0

Witam,

regularne ugięcie, podział blanku, r?łwne części składowe wędki to od pewnego czasu chyba ju?ź moda na jerkbait i cieszy kopiowanie takiego modelu. :D

Zdobnictwo i skromne w materiały wykończenie są r?łwnie?ź miłe dla oka. :D

Mo?źna by ju?ź powiedzieć idzie nowe ale niestety bez Umowy gwarancyjnej z kilkuletnim Terminem wa?źności cena oferowanych wędek to 300-400 pln. Po ewentualnym złamaniu, przed czym przestrzegam, 0-50 pln.

Pozdrawiam

A same przelotki jakby co to ile warte? Komplet Sic-ow czy Alconitow w cascie? Lepiej tez wiesz ile same wędziska kosztują, ciekawe

:unsure:

• 0

Skoro ju?ź są fotki to mo?źe coś napisze :D

Jak dla mnie po Mefisto to najlepsza wędka tego typu jaką miałem w rękach, idealna akcja, strasznie szybka szczyt?łwka,ma moc potrzebną do zacięcia ryby przy du?źych kotwicach w jerkach czy bulldawgach, ugięcie ni?źej dopiero jak jest wymagane. Blank smukły i bardzo mięsisty, generalnie ideał i to w dw?łch częściach :D Te gnioty z dawnych lat udające jerkowki nie maja startu :D

• 0

Jak zwykle o pieniądzach. Najlepiej za złot?łwkę kupić, co? Nie ka?źdy ma zajawkę, na ciągłe poszukiwanie ideału samodzielnie, składając kije. To wielka przyjemność, ale czasem pojawia się pytanie, czy lepiej poświęcać czas na majsterkowanie, czy pracować dłu?źej i zarobić więcej tak, aby nie majsterkować a wolny czas spędzić nad wodą. Dlatego, jeśli dostaniecie kij na nieanonimowych komponentach, o wysokiej estetyce i jeśli jeszcze będziecie mieli okazję przed zakupem go przetestować, to chyba nie najgorzej co?. Zwa?źywszy na to, to sugerowana cena detaliczna, nie jest chyba pora?źająca. Co do gwarancji, ilu z was połamało kij w warunkach polowych u?źytkując go w spos?łb zgodny z przeznaczeniem? Mnie się nie zdarzyło, za to w innych nadzwyczajnych okolicznościach jak najbardziej. Ostatecznie nikt nikogo do niczego nie zmusza. Wypowiedź ta nie zawiera lokowania produktu, jedynie przemyślenie związane ze stosunkiem jakości do ceny. :D

• 0

Tak prawdę powiedziawszy , to czemu nie miałby się powieść ten projekt ? O ile się orientuję i zauwa?źam , wszędzie designerstwo jest zjawiskiem wysoko cenionym . Nie ma te?ź w kraju opr?łcz rodbuilder'skich hand made'?łw odpowiednik?łw takiego MB , albo jakichś innych EG ..

Dragon imituje w pewien spos?łb modną estetykę pracowni . Japan ma Ito , to my nie mo?źemy mieć Friko :D :D

• 0

Janusz,

parę sł?łw o cascie napisał Bujo, kt?łremu kij bardzo się podoba. Ja na razie mogę się wypowiedzieć tylko o wra?źeniach na sucho - dą dobre :D blank jest grubościenny, ale dzięki temu ?źe ma małą zbie?źność nie jest kołkowaty tylko ma ładne regularne ugięcie. Myślę ?źe będzie dobrze odpowiadał podanemu zakresowi c.w. - 20-80 gram.

Miałem gdzieś zdjęcia surowego blanku, jak znajdę to wstawię.

• 0

Jako wędka nie, tutaj z uwagi na konieczność osiągnięcia MOQ (Minimum Order Quantity) skupiłem się na jak najbardziej uniwersalnym modelu wędki, takim ?źeby dobrze obsługiwała najbardziej popularne przynęty / techniki etc

Jerki 140 gram to juz jednak pewna nisza, ale je?źeli chodzi właśnie o takie niszowe, rzadko spotykane tematy to jest w toku inny projekt - blanki typu custom - ju?ź w dziale rodbuilding:

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=21714&am p;am p;prevloaded=1&&start=0

i myslę ?źe ten cię?źszy blank jerkowy custom kt?łry tam jest prezentowany (40lb) ma ew. szanse zblizyć się do tych 140 gram c.w.

• 0

E, to spoko zdą?źysz na 12:00 :D

Orientacyjne ceny podawałem ju?ź w wątku, zale?źą one od ilości zam?łwionych ezgemplarzy. Je?źeli chodzi o parametry u?źytkowe to jest dosyć typowy przedstawiciel klasy 6-12 lb, średni spinnig dosyć uniwersalny (pomijając długość) o c.w. ok 5-20 gram.

Na razie mialem go okazję sprawdzić tylko na burdelowych tęczakach - giął się jak trzeba :D