Skocz do zawartości

SHIMANO STRADIC 2500 FH

kubaS 1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Po dzisiejszych testach mojego Nowo nabytego Stradica muszę stwierdzić ?źę nigdy w ?źyciu nie miałem w rękach lepszego kołowrotka.Jego kultura pracy mnie po prostu zachwyciła.Co prawda nie miał jeszcze szansy poholować ryby ale tak pod obcią?źeniem supper.Polecam go wszystkim kt?łrzy chcą wydać na kołowrotek około 400zł.Na pewno nie po?źałują.A i dziękuje wam ?źe poleciliście mi TEN kołowrotek :mellow: .

Pozdrawiam Kuba.

Fajnie :D, ja byłem pierwszym właścicielem tego kołowrotka.

Po dzisiejszych testach mojego Nowo nabytego Stradica muszę stwierdzić ?źę nigdy w ?źyciu nie miałem w rękach lepszego kołowrotka.Jego kultura pracy mnie po prostu zachwyciła.

Te?ź tak myślałem, ale do czasu... kiedy moje ręce pokręciły STL4000F zmieniłem zdanie. .

Po dzisiejszych testach mojego Nowo nabytego Stradica muszę stwierdzić ?źę nigdy w ?źyciu nie miałem w rękach lepszego kołowrotka.Jego kultura pracy mnie po prostu zachwyciła.

Te?ź tak myślałem, ale do czasu... kiedy moje ręce pokręciły STL4000F zmieniłem zdanie. .

fakt :D moje stradici te?ź zostały zastąpione przez stelle :mellow:

aczkolwiek ten FH to zacny kręciołek i ?źyczę udanego u?źytkowania.

pozdrawiam

Panowie czy ka?źdy Stradic FC to japan??

Za kręgi dalsze ni?ź Zauber nie wychodziłem dlatego szczerzę przyznam ,?źe się nie orientuję:)

Chodzi o model FC

Nie ka?źdy stradic jest japan.

Ja swojego kupiłem w norewegi i na pułce były malezje i japany.Cena ta sama a kultura pracy i wykonanie było całkiem inne :D Mowa o FC :D

Coś mi się wydaje ?źe z modelem FC jest tak samo jak z serią FB - zar?łwno Stradic FB jak i Twin Power FB były sprzedawane jako made in Japan i made in Malasja. Wniosek stąd prosty i oczywisty kołowrotki są składane w Malezji, a na ?źądania dystrybutor?łw z państw III świata kołowrotki mają na stopce napis Japan.

Prawdziwe Japońce skończyły się z serią FA.

Czy jest napis Japan czy Malesia, to i tak jest to ten sam kołowrotek. Wiem ?źe przyjemniej się łowi mając świadomość ?źe ma się w ręce Japończyka, ale czy to spowoduje ?źe się więcej większych ryb złowi? Chyba nie. A i trwałość będzie identyczna.

Przy zakupie kołowrotk?łw Shimano ze średniej p?łłki ZAWSZE trzeba pytać jaki jest napis na stopce (Japan czy Malasia), jak chce się mieć pewność ?źe zakupiony kołowrotek będzie Japoński.

Byłem kiedyś r?łwnie?ź w posiadaniu Stradica 3000FI i 4000FI oba były made in Malesia (import z USA), a jeden ze znajomych miał Stradica 4000FI made in Japan, kupił go na Allegro - pewnie był to kołowrotek na rynki wschodnie, bądź inne wymagające napisu made in Japan. No c?ł?ź handel ma swoje prawa.