smokwelski Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=295929 &&srch=ryobi+zauber#msg_295929 tak widać flaki zaubera http://daily-fishing.ru/snasti/reels/team_dragon_fd930iz/ a tu wypatroszony Team Dragon, czyli Excia czyli Blue Widać, ze mechanizm jest prostszy, bezpośredni. Czy bardziej zło?źony jest lepszy, trudno orzec, ale chyba po coś to zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Hehe, ok trochę się nie zrozumieliśmy, chodzi Ci o kilka element?łw więcej w ślimakowych posuwach szpuli poszczeg?łlnych modeli. Ale w blue arcu 9 chyba te?ź jest to samo, co w Zauberze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 to jest blue? ja byłem święcie przekonany ?źe zauber to to samo co red, a blue to excia czyli team dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 A czy nie jest tak ?źe bez względu na nazwę kołowrotka Spro oznaczone W/S mają posuw szpuli na ślimaku a te oznaczone S/G nie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Mo?źna tak powiedzieć ?źe Red Arc i Blue Arc 9xxx to Zauber chodź nie do końca, chodź mają te same bebechy Red Arc i Blue Arc 9xxx co Zauber to Zauber ma inne przeło?źenie 5,0:1 a Red i Blue 9xxx ma 5,2:1 Team Dragon 9xx to Ryobi Excia i Byron ALICE chodź nie wiem czy Ryobi Excia nie r?ł?źni się od nich trochę rozmiarem (wielkością). Bo Team Dragon 935i jest mniejszy od Zaubera 4000 i Applause 4000. Ryobi Applause to Black Arc i blue Arc 7xxx i Passion, tylko Passion to grafitowy kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 WitamMacie jakiś "sprawdzonych" sprzedawców red arców???Interesuje mnie tzw alledrogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 WitamMacie jakiś "sprawdzonych" sprzedawców red arców???Interesuje mnie tzw alledrogo... Ja i kilku moich znajomych kupowalismy u tego sprzedwacy, tzw: 42sun42 - jakos taki nick ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Tez kiedys chcialem kupic od tego sprzedawcy nawet bylem bardzo napalony czytajac opinie o nim, ale czar prysl gdy przeczytalem ze ma poserwisowe kolowrotki,ze zdarza sie ze nie przychodza w odpowiednim stanie ale jak sie odesle to dobry wysle.Nie wiem czy to moze jakas konkurencja pisala ale ja sie nie odwazylem.Nie chce nikogo zniechecac, mowie tylko o swoich doswiadczeniach.Najlepiej to chyba w stacjonarkach, badz od naprawde sprawdzonych sprzedawcow.Skoro koledzy kupowali to moze niech opisza jak sie sprawuja.Od "kiedys" minelo troszke czasu moze sie wypowiedza.pzdr Edytowane 25 Listopada 2012 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ktoś puścił bzdurę. Kilka lat temu kupiłem 4 Spro na karpie znajomym, a potem z mojego polecenia kolega kupił 2 i wszystkie były igła nówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Ma ponad 3000 pozytywów (ani jednego negatywa w sprawie młynka) -myślę,że jakby coś było nie tak to pojawiły by się inne komentarze.... Powiedźcie mi jeszcze jak to w końcu jest z tymi kurierami...mam prawo od każdego otworzyć paczkę i sprawdzić niż ją przyjmę i podpisze odbiór??Poczta PL to udostępnia za dodatkową opłata -a kurier?? Edytowane 26 Listopada 2012 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ma ponad 3000 pozytywów (ani jednego negatywa w sprawie młynka) -myślę,że jakby coś było nie tak to pojawiły by się inne komentarze.... Powiedźcie mi jeszcze jak to w końcu jest z tymi kurierami...mam prawo od każdego otworzyć paczkę i sprawdzić niż ją przyjmę i podpisze odbiór??Poczta PL to udostępnia za dodatkową opłata -a kurier??Ja myślę, że masz nawet obowiązek Musisz otworzyć paczkę w obecności kuriera, żeby sprawdzić, czy towar dotarł w stanie nienaruszonym (jak zamawiasz coś kurierem to powinien chyba być taki zapis w umowie / regulaminie). A że kurierom zawsze się śpieszy mało kto to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TriMack Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Ryobi Applause to Black Arc i blue Arc 7xxx i Passion, tylko Passion to grafitowy kołowrotek.passion ma kastę raczej żywicowo -plastikową - pod warstwa matowej czarnej farby jest biało-kremowe tworzywko - i raczej nie "biały węgiel" Ktoś puścił bzdurę. Kilka lat temu kupiłem 4 Spro na karpie znajomym, a potem z mojego polecenia kolega kupił 2 i wszystkie były igła nówki a ja u "42sun4" (to jeden z wędkarskich z Gorzowa) kupiłem passiona z kręconymi (nie fabrycznie) śrubami (widać że ktoś kombinował - bo nie dość, że łepki ze śladami to jeszcze we wgłębieniu na śruby starta farba od za dużego śrubokręta - praca była mocno ehm .. wymiana była express, kolega miał przeboje z redem. Inna sprawa, że późniejsze transakcje jak najbardziej okej. Ogólnie nie można się przyczepić ale to import an własną rękę bo ich towaru expert nie serwisuje. Ma ponad 3000 pozytywów (ani jednego negatywa w sprawie młynka) -myślę,że jakby coś było nie tak to pojawiły by się inne komentarze....negatywy działają w 2 strony i to ich największa bolączka - nawet sprzedając felerny towar (nie twierdze ze 42sun4 to robi) - to jak ktoś dba o klienta, nie olewa, odbiera telefony i wymienia ekspresowo wadliwy sprzęt to będzie miał same pozytywki Edytowane 26 Listopada 2012 przez TriMack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) passion ma kastę raczej żywicowo -plastikową - pod warstwa matowej czarnej farby jest biało-kremowe tworzywko - i raczej nie "biały węgiel" Opis producenta jest taki; Korpus i rotor wykonane ze specjalnego, super wytrzymałego grafitu. A z czego faktycznie jest zrobiony, pewnie jakiś plastyk. Edytowane 26 Listopada 2012 przez karpik 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Kupowałem reda u "42sun4" w rozmiarze 400. Dostałem 200, ale po odesłaniu wysłał odpowiedni model. Miał być zwrot za przesyłkę, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpieg Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 smokwelski - to już wiem po kim te chmielowe butelki w piekle spotkałem, żartowałem oczywiście Hehe, ok trochę się nie zrozumieliśmy, chodzi Ci o kilka element�łw więcej w ślimakowych posuwach szpuli poszczeg�łlnych modeli. Ale w blue arcu 9 chyba te�ź jest to samo, co w Zauberze. dorzucił bym jeszcze młynki firmy SERT bebechy te same. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Odkopię temat. Może ktoś orientuje się do którego roku produkowano Blue Arca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi