Skocz do zawartości

Stare dobre Daiwy

kardi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również stare Daiwy uwielbiam , moim ulubionym kijkiem jest model Lochmor X 8'#4 - śiwetna , delikatna wędeczka która wyciągnęła już nie jedną rybkę , niesamowicie lekka o fajnej ciepłej akcji.

Kupiłem ją 6 lat temu w Londynie , w małym sklepiku gdzie duzo było takich perełek

Ja również stare Daiwy uwielbiam , moim ulubionym kijkiem jest model Lochmor X 8'#4 - śiwetna , delikatna wędeczka która wyciągnęła już nie jedną rybkę , niesamowicie lekka o fajnej ciepłej akcji.

Kupiłem ją 6 lat temu w Londynie , w małym sklepiku gdzie duzo było takich perełek

U Hughiego na York Street?

• 4 miesiące temu...

Witam bractwo

mam hexa....od kiedy go zobaczyłem w katalogu daiwy ocipiałem. ..nawet nie pamietam w ktorym to roku było..ale dawno ;)Wungiel udajacy klejonkę..super. Macałem potem jakiegos na Połączonych

w 94-5 roku.

Bodaj dwa lata temu wyrwałem na allegro za 850 zł...ale wart kazdej złotówki. To oczywiscie moje zdanie.

Witam!Poczekałem,poszukałem i na ebay UK za bardzo male pieniądze ...pozyskałem.Mój przyjaciel Wojtek umożliwił pojawienie się wędziska w PL,naprawił spigot-nieznacznie uszkodzony na końcu-ja oczyściłem i odswieżylem uchwyt no i jest-8,5 stopy,4-6 aftm,akcja fajna-tak jak pisaliscie drodzy posiadacze,po prostu super.Na trawie wyrzucam ok 20 m 5 wf ,dopiąłem antyk golden LRH ,a co nad wodą -napiszę wnet.pzdr-kardi

post-866-1348917185,8542_thumb.jpg

Chętnie zamieszczam kilka zdjęć-uzbrojenie orginalne,na uchwycie -stopka-kołowrotka napis Daiwa,drewienko lekko jak sądzę podrasowane bejcą.Spigot nie stuka,kołowrotek siedzi pewnie-napiszę po próbach-za 6 dni wyprówam do Laponii :mellow: pzdr-kardi

post-866-1348917188,1975_thumb.jpg

post-866-1348917188,455_thumb.jpg

• 8 miesięcy temu...

http://allegro.pl/daiwa-alltmor-5-7-9-6-made-in-scotland-i2978114514.html

Nie znam oferenta,nie mam nic wspólnego z tym ogłoszeniem,ale....uważam ,że to świetna seria muchówek Daiwy.Blank marzenie,uzbrojenie bardzo poprawne,jednym słowem polecam,opierajac sie na wieloletnich doswiadczeniach z opisanym na początku wątku lżejszym modelem.

Jak zwykle pozdrawiam-kardi :)

Miło Tomy,że Ci sie podoba. :)

Hexagon  nawet niezle łowi ;)- przy drobnej pomocy właściciela .Na fotografii natomiast Alltmor w jesiennej scenerii ubiegłego sezonu.

Szybszy,dłuższy,bardziej wszechstronny.(9/5)

pzdr.kardi

post-46397-0-70635100-1360416998_thumb.jpg

Edytowane przez kardi

Kurcze zaraz te Altmory z allegro wylądują u mnie jak tak dalej będziesz kusił.Bardzo mi się podoba w nich ta struktura blanku.Swego czasu bardzo mocno siedziałem w sprzętach kultowych.To jedna z moich szaf z młynkami ABU/Zebco Cardinal i DAM Quick wszystko fabryczne nóweczki nie zapinane do wędki-NIGDY!.Potem musiałem sprzedać ale z tego człowiek nie może się wyleczyć.

post-46714-0-07513500-1360433008_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Piękna szafka,można pozazdrościć! Coś jeszcze zostało?Silną potrzebę Cardinala 33 lub C3 odczuwam

Do zakupów oczywiście nie namawiam,ale  :rolleyes:  gdyby jednak to raczej wędzisko ze snake'ami,czyli to lżejsze z oferowanych.Przelotki z wkładkami przy smukłych blankach wyglądają nieszczególnie .

pzdr.kardi

A ze zdarciem lakieru? :D

Kardi wcześniej już pisałem że to nie twoje klimaty.Tu masz coś dla siebie.

http://www.turibouzu.com/SHOP/reel0141N.html

Jak się uprzesz przy zielonym oryginalnym itd.to mogę podzwonić i będziesz miał.Kwestia czasu.Jedynie cena może być wyższa niż repliki.Ludzie z którymi mam kontakt mogą mieć.Oczywiście fabryczna nówka z papierami itd.jak ze sklepu.

Pamiętam te klimaty.Wędkarstwo Jeziorowe Andrzejczyka wertowane tam i z powrotem i te kołowrotki,wędki ABU Suecia Zoom.Eh jak to przeleciało.Nie wspomnę o rybostanie jaki był bo to szkoda się denerwować.

Edytowane przez Tomy

post-46397-0-71073900-1360616532_thumb.jpg

Dziękuję Tomy za propozycje i wspomnienie wspólnych, jak sadzę ciekawych klimatów związanych nie tylko ze sprzętem.Coś właśnie drgnęło w temacie Cardinala 33 w akceptowalnych kolorach :) .

No a ponieważ jesteśmy w dziale muchowym ,a temat to stare Daiwy zamieszczam zdjęcie travela powermesh 7'6 do linki 3-4,który dostałem w prezencie od pewnego miłego Duńczyka ok,1990 roku.Druciki,spigociki,pierścionki,5 części,jednym słowem fajne wędzisko na małe rzeczki.No i ta waga-ok 60 gram ,trochę jak widać sfatygowane bo naprawdę używane.

I znów nasuwa się pytanie-jak oni to wtedy robili? Księgowy firmy na długim urlopie?

pzdr.kardi :)

• Like 1

Kardi kiedyś się po prostu bardziej starali a sprzęt był robiony na lata.Teraz to jest masówka która ma się "sypać" po pewnym czasie.Bardzo to zły kierunek dla klienta a bardzo dobry dla firm.Miałem swego czasu bardzo dobre dojście do Cormoranów BS CM ze starej serii Coramidowej i Daiw Amorphous.Często były kupowane te sprzęty przez gości łowiących Tajmienie w Mongolii.Raczej nie było to podyktowane u nich brakiem większej gotówki a cudów 21wieku jakoś nie chcieli.Młynki-co tu dużo pisać,widać ilu jest zwolenników starszych Daiw z serii Tournament.Wracając do wędek/blanków już sam ich design bił na łeb współczesne "łysole" a oploty wbrew temu co niektórzy sądzą nie służyły jako ozdóbka ale właśnie obniżeniu wagi i wzmocnieniu konstrukcji.Koszty produkcji były jednak spore i teraz mamy co mamy,piękne smukłe szpile z holograficzną nalepkom określającą kto ten cud na rynek wypuścił.