Tomek Wielgus Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja również stare Daiwy uwielbiam , moim ulubionym kijkiem jest model Lochmor X 8'#4 - śiwetna , delikatna wędeczka która wyciągnęła już nie jedną rybkę , niesamowicie lekka o fajnej ciepłej akcji.Kupiłem ją 6 lat temu w Londynie , w małym sklepiku gdzie duzo było takich perełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja również stare Daiwy uwielbiam , moim ulubionym kijkiem jest model Lochmor X 8'#4 - śiwetna , delikatna wędeczka która wyciągnęła już nie jedną rybkę , niesamowicie lekka o fajnej ciepłej akcji.Kupiłem ją 6 lat temu w Londynie , w małym sklepiku gdzie duzo było takich perełek U Hughiego na York Street? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Wielgus Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Nie , kupiłem ją na Hendon , sklep nazywał się Frames fishing tackle, wtedy był to malutki sklepik , teraz z tego co wiem powiększyl się znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Witam bractwo mam hexa....od kiedy go zobaczyłem w katalogu daiwy ocipiałem. ..nawet nie pamietam w ktorym to roku było..ale dawno ;)Wungiel udajacy klejonkę..super. Macałem potem jakiegos na Połączonych w 94-5 roku.Bodaj dwa lata temu wyrwałem na allegro za 850 zł...ale wart kazdej złotówki. To oczywiscie moje zdanie. Witam!Poczekałem,poszukałem i na ebay UK za bardzo male pieniądze ...pozyskałem.Mój przyjaciel Wojtek umożliwił pojawienie się wędziska w PL,naprawił spigot-nieznacznie uszkodzony na końcu-ja oczyściłem i odswieżylem uchwyt no i jest-8,5 stopy,4-6 aftm,akcja fajna-tak jak pisaliscie drodzy posiadacze,po prostu super.Na trawie wyrzucam ok 20 m 5 wf ,dopiąłem antyk golden LRH ,a co nad wodą -napiszę wnet.pzdr-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aero Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 gratki, sliczny patyk Mój ma rekojesć cygaro i gniazdo z pierścionkiem przesuwanym , udaje klasyka....daj wiecej fotek, oko nacieszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Chętnie zamieszczam kilka zdjęć-uzbrojenie orginalne,na uchwycie -stopka-kołowrotka napis Daiwa,drewienko lekko jak sądzę podrasowane bejcą.Spigot nie stuka,kołowrotek siedzi pewnie-napiszę po próbach-za 6 dni wyprówam do Laponii pzdr-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 http://allegro.pl/daiwa-alltmor-5-7-9-6-made-in-scotland-i2978114514.htmlNie znam oferenta,nie mam nic wspólnego z tym ogłoszeniem,ale....uważam ,że to świetna seria muchówek Daiwy.Blank marzenie,uzbrojenie bardzo poprawne,jednym słowem polecam,opierajac sie na wieloletnich doswiadczeniach z opisanym na początku wątku lżejszym modelem.Jak zwykle pozdrawiam-kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Patyki piękne. Kardi ten Hexagon mistrzowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Miło Tomy,że Ci sie podoba. Hexagon nawet niezle łowi - przy drobnej pomocy właściciela .Na fotografii natomiast Alltmor w jesiennej scenerii ubiegłego sezonu.Szybszy,dłuższy,bardziej wszechstronny.(9/5)pzdr.kardi Edytowane 9 Lutego 2013 przez kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Kurcze zaraz te Altmory z allegro wylądują u mnie jak tak dalej będziesz kusił.Bardzo mi się podoba w nich ta struktura blanku.Swego czasu bardzo mocno siedziałem w sprzętach kultowych.To jedna z moich szaf z młynkami ABU/Zebco Cardinal i DAM Quick wszystko fabryczne nóweczki nie zapinane do wędki-NIGDY!.Potem musiałem sprzedać ale z tego człowiek nie może się wyleczyć. Edytowane 9 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Piękna szafka,można pozazdrościć! Coś jeszcze zostało?Silną potrzebę Cardinala 33 lub C3 odczuwamDo zakupów oczywiście nie namawiam,ale gdyby jednak to raczej wędzisko ze snake'ami,czyli to lżejsze z oferowanych.Przelotki z wkładkami przy smukłych blankach wyglądają nieszczególnie .pzdr.kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Kardi nic nie zostało z ABU.Przeglądałeś tą stronkę .Wiem że Ty kolorki wolisz stonowane i ABU 3E byłby w sam raz. http://www.turibouzu.com/SHOP/reel0148.html Edytowane 10 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Witam.Oj teraz nie pośpie kocham takie klimaty .Ciekawe ile taki Abu kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Około tysiąc złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Około tysiąc złotych.A ze zdarciem lakieru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) A ze zdarciem lakieru? Kardi wcześniej już pisałem że to nie twoje klimaty.Tu masz coś dla siebie. http://www.turibouzu.com/SHOP/reel0141N.html Jak się uprzesz przy zielonym oryginalnym itd.to mogę podzwonić i będziesz miał.Kwestia czasu.Jedynie cena może być wyższa niż repliki.Ludzie z którymi mam kontakt mogą mieć.Oczywiście fabryczna nówka z papierami itd.jak ze sklepu.Pamiętam te klimaty.Wędkarstwo Jeziorowe Andrzejczyka wertowane tam i z powrotem i te kołowrotki,wędki ABU Suecia Zoom.Eh jak to przeleciało.Nie wspomnę o rybostanie jaki był bo to szkoda się denerwować. Edytowane 11 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Dziękuję Tomy za propozycje i wspomnienie wspólnych, jak sadzę ciekawych klimatów związanych nie tylko ze sprzętem.Coś właśnie drgnęło w temacie Cardinala 33 w akceptowalnych kolorach .No a ponieważ jesteśmy w dziale muchowym ,a temat to stare Daiwy zamieszczam zdjęcie travela powermesh 7'6 do linki 3-4,który dostałem w prezencie od pewnego miłego Duńczyka ok,1990 roku.Druciki,spigociki,pierścionki,5 części,jednym słowem fajne wędzisko na małe rzeczki.No i ta waga-ok 60 gram ,trochę jak widać sfatygowane bo naprawdę używane.I znów nasuwa się pytanie-jak oni to wtedy robili? Księgowy firmy na długim urlopie?pzdr.kardi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Kardi kiedyś się po prostu bardziej starali a sprzęt był robiony na lata.Teraz to jest masówka która ma się "sypać" po pewnym czasie.Bardzo to zły kierunek dla klienta a bardzo dobry dla firm.Miałem swego czasu bardzo dobre dojście do Cormoranów BS CM ze starej serii Coramidowej i Daiw Amorphous.Często były kupowane te sprzęty przez gości łowiących Tajmienie w Mongolii.Raczej nie było to podyktowane u nich brakiem większej gotówki a cudów 21wieku jakoś nie chcieli.Młynki-co tu dużo pisać,widać ilu jest zwolenników starszych Daiw z serii Tournament.Wracając do wędek/blanków już sam ich design bił na łeb współczesne "łysole" a oploty wbrew temu co niektórzy sądzą nie służyły jako ozdóbka ale właśnie obniżeniu wagi i wzmocnieniu konstrukcji.Koszty produkcji były jednak spore i teraz mamy co mamy,piękne smukłe szpile z holograficzną nalepkom określającą kto ten cud na rynek wypuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi