Skocz do zawartości

KOGUTY JEDNOHAKOWE - KTO POTRAFI DOBRZE ZROBIĆ TAKIE COŚ

datoos

Rekomendowane odpowiedzi

Zamieściłbym więcej fotek ale admin to wywali. Te które widać na tej stronce nie są takie jak te na fotkach które wstawiłem.

Tam jest więcej puchu, natomiast w tych ze zdjęć widać o co chodzi.

Dlatego też pytałem o kogoś kto potrafi zrobić to dobrze wg. zdjęć, a nie według swojej inwencji twórczej.

Kup głowki i znajdz kogoś kto kręci muchy.(allegro lub forum muchowe)Takie proste marabuty dla krętacza,to będzie kwestia 3 minut.

Ja kręce na własne potrzeby.

Nawet niedawno odnalazlem swoj archiwalny artykulik :D

http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=1218

Tregon

Pierwszy z prawej jest ciekawy, jednak te koguty pracę poza ruchem nadawanym przez wędkarza raczej mają kiepską.

Mi chodzi o połączenie czegoś w rodzaju streamera, koguta i główki jigowej.

A pracę najlepiej aby miało podobną do pracy np. Meduzy, lub Chełbii, po podbiciu itp.

Nie wiem jak można coś takiego nazwać.. puchowiec??? sam nie wiem.........

Piotr podeślij mi na priv swój adres e-mail, to prześlę Tobie jakieś tam zdjęcia.

:D

Robiłem na tzw '' końskich łbach ''. Z takimi co na zdjęciach to bym miał problem z kupnem u mnie w okolicy ,zostaje net .Główka jest główką obojętnie jakiego kształtu na każdej da się ukręcić koguta.

Choć najwięcej kręcę na swoich odlewanych klasycznych kształtach pod pstrągi kształt fasolki z oczkiem 120st.+luźna kotwiczka sandaczowe na okrągłych z oczkiem 45st.

Fasolki trochę nie za piękne ale rybką nie przeszkadza te matryce mają gdzieś po 7 lat ręcznie robione, w tej chwili opracowuje nowe od 1gr co 0,5 do 5gr na cnc więc będą ładniejsze,może w ciągu miesiąca uda się zrobić.

post-963-1348916175,5736_thumb.jpg

post-963-1348916175,6236_thumb.jpg

post-963-1348916175,7932_thumb.jpg

Hey ! Myślę, że możesz próbować na tego typu wzory tylko, że w wersji XXL :huh: Ten koleżka z Irlandii ogólnie chodzi za pstrągami i łowi na małe koguty a te łososie to raczej marginalny przyłów; chociaż kto wie co by było gdyby zastosował większe koguty...? Ja osobiście za trocią nie chodzę ale gdybym chodził to na pewno bym spróbował łowienia kogutami bo w przypadku pstrągów odkąd zacząłem robić koguty- a trochę latek już upłynęło-rozwiązał się worek z kabanami :mellow: Pozdrawiam.

Fajne, bardzo fajne.

Już niewiele czasu zostało mi do wyjazdu na pomorskie rzeczki, a tego roku muszę na rozpoczęciu sezonu spróbować czegoś nowego bo nie wypada tak stale z tymi samymi zabawkami pokazywać się wśród znajomych, a przede wszystkim prezentować ciągle to samo rybeńkom.

Tak jak pisałem wcześniej zależy mi na tym aby osiągnąć efekt pracy podobny do tego jak porusza się meduza, czy hełbia.

Ze zdjęć które podesłałeś to wydaje mi się, że pierwszy z góry ma szansę pracować w podobny sposób.

Tym razem zadanie zleciłem v-ce mistrzowi europy w wędkarstwie muchowym. Będąc w jego warsztacie (potęga), najlepiej pracowało futerko szynszyla.

Jutro odbiór zamówienia i trzeba będzie spróbować czegoś nowego podczas tego tygodniowego wypadu.

:D