datoos Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam wszystkich. Chciałym zapytać czy są u nas w Polsce wykonawcy przynęt (kogutów), którzy wykonują je wg. wzoru klienta lub zdjęcia. Podpowiedzi mile widziane. Wrzucam na wzór jakieś dwa modele. Oczywiście tylko i wyłącznie chodzi o jednohakowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Chyba wielu. Tu jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zamieściłbym więcej fotek ale admin to wywali. Te które widać na tej stronce nie są takie jak te na fotkach które wstawiłem. Tam jest więcej puchu, natomiast w tych ze zdjęć widać o co chodzi. Dlatego też pytałem o kogoś kto potrafi zrobić to dobrze wg. zdjęć, a nie według swojej inwencji twórczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Raczej każdy kto miał do czynienia z imadłem i ukręcił kilka muszek. Proponuję nabyć najtańsze imadełko (koszt jakieś 15PLN) i samemu spróbować. Proste to jest a jaka frajda złowienia ryby na własną przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zapewne tak, ale ostatki czasu, wolę wykorzystać na łowienie ryb. Chociaż nie wykluczone, że sam kiedyś spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Miałem kiedyś podobne takie zabawki robione przez firmę Apex Tackle - Marabou Jig i przez firmę Lindy - Premium Marabou Jig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Da się to kupić w Polsce i czy tego typu koguty są dostępne na hakach 2/0 lub 3/0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Kiedyś tak , teraz obawiam się , że tylko Ebay.Może trafię coś takiego ale dopiero w marcu to dam znać.Co do rozmiarów występujących haków to nie wiem bo wszystkie miałem jednego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Pod troć to jaki hak jest najbardziej odpowiedni? Hak a nie kotwica. Bo w przypadku kogutów to nie mam rozeznania co najczęściej jest stosowane pod trotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Kup głowki i znajdz kogoś kto kręci muchy.(allegro lub forum muchowe)Takie proste marabuty dla krętacza,to będzie kwestia 3 minut. Ja kręce na własne potrzeby.Nawet niedawno odnalazlem swoj archiwalny artykulik http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=vie w&id=1218 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 27 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Piękne, piekne kogutki pstrągowe. Ale czy skuteczne? Teraz to trochę mało czasu jest, do 1 stycznia aby wykręcić coś w miarę dobrze pracującego dlatego wolę zwrócić się do nieco bardziej obeznanych w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 ja np. umiem takie... podpowiedzieć zawsze można - tylko te są w wersji micro na pstrągi hak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam. Koguty wszelkiego typu robię już kupę lat, mogę sie podjąć wykonania według podesłanych wzorów i wszelkich wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Tregon Pierwszy z prawej jest ciekawy, jednak te koguty pracę poza ruchem nadawanym przez wędkarza raczej mają kiepską.Mi chodzi o połączenie czegoś w rodzaju streamera, koguta i główki jigowej.A pracę najlepiej aby miało podobną do pracy np. Meduzy, lub Chełbii, po podbiciu itp. Nie wiem jak można coś takiego nazwać.. puchowiec??? sam nie wiem......... Piotr podeślij mi na priv swój adres e-mail, to prześlę Tobie jakieś tam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 piotr_lipiec@poczta.fm Również kontakt jest na mojej stronie jak i zdjęcia kogutów pstrągowych www.lprods.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Piotrze a robiłeś takie kogutki na takich główkach: Usilnie usiłuję się w nie zaopatrzyć i bez większego efektu.Na ebay jest ich trochę ale gdzie indziej echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Berkley robi też takie główki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Robiłem na tzw '' końskich łbach ''. Z takimi co na zdjęciach to bym miał problem z kupnem u mnie w okolicy ,zostaje net .Główka jest główką obojętnie jakiego kształtu na każdej da się ukręcić koguta.Choć najwięcej kręcę na swoich odlewanych klasycznych kształtach pod pstrągi kształt fasolki z oczkiem 120st.+luźna kotwiczka sandaczowe na okrągłych z oczkiem 45st. Fasolki trochę nie za piękne ale rybką nie przeszkadza te matryce mają gdzieś po 7 lat ręcznie robione, w tej chwili opracowuje nowe od 1gr co 0,5 do 5gr na cnc więc będą ładniejsze,może w ciągu miesiąca uda się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 ja robię np. takie na pstrągi. Kolega w Irlandii łowi na to łososie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 i jeszcze takie zonkery i włosianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Spinerman Przyznaję, że wygląda to całkiem nieźle, i chyba zamówię sobie jakiś zestawik. Ale czy ma ktoś coś takiego z przeznaczeniem na troć/łososia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinerman Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Hey ! Myślę, że możesz próbować na tego typu wzory tylko, że w wersji XXL Ten koleżka z Irlandii ogólnie chodzi za pstrągami i łowi na małe koguty a te łososie to raczej marginalny przyłów; chociaż kto wie co by było gdyby zastosował większe koguty...? Ja osobiście za trocią nie chodzę ale gdybym chodził to na pewno bym spróbował łowienia kogutami bo w przypadku pstrągów odkąd zacząłem robić koguty- a trochę latek już upłynęło-rozwiązał się worek z kabanami Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Może ktoś coś wrzuci takiego pod Troć/Łososia.?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Kup imadło i kręć, proste i wydajne. Sporo satysfakcji jak przypniesz konkret... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=184922 &&srch=mokry+kogut#msg_184922 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Fajne, bardzo fajne. Już niewiele czasu zostało mi do wyjazdu na pomorskie rzeczki, a tego roku muszę na rozpoczęciu sezonu spróbować czegoś nowego bo nie wypada tak stale z tymi samymi zabawkami pokazywać się wśród znajomych, a przede wszystkim prezentować ciągle to samo rybeńkom. Tak jak pisałem wcześniej zależy mi na tym aby osiągnąć efekt pracy podobny do tego jak porusza się meduza, czy hełbia.Ze zdjęć które podesłałeś to wydaje mi się, że pierwszy z góry ma szansę pracować w podobny sposób.Tym razem zadanie zleciłem v-ce mistrzowi europy w wędkarstwie muchowym. Będąc w jego warsztacie (potęga), najlepiej pracowało futerko szynszyla.Jutro odbiór zamówienia i trzeba będzie spróbować czegoś nowego podczas tego tygodniowego wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi