luk_gda Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 (edytowane) Cześć, od pewnego czasu przeglądam oferty i katalogi zeby dopasować kij. Szukam UL, do łowienia z brzegu, głownie okoń ale trafia sie tez czesto szczupak, sandacz i inne gatunki (łowię na Motławie i Martwej Wisle), budżet do 300PLN. Przynęty jakimi łowię to gumy 3-7cm (sporadycznie 4" Keitech) na główkach od 3 do 7 g. Nie chcę typowej okoniówki, szukam czegoś sztywniejszego. Z tego co oglądałem bardzo podpasowała mi Daiwa Silver Creek 3-14g, ewentualnie Savage Gear MPP2 3-14g. Gdybyście mogli pomóc, skomentować - będę wdzięczny Edytowane 16 Marca 2018 przez luk_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Czy aby na pewno UL? Jeżeli jednak nadal uważasz, że tak to tu masz kopalnię wiedzy: http://jerkbait.pl/topic/45510-m%C3%B3j-ul-sprz%C4%99t-w%C4%99dka-ko%C5%82owrotek-plecionki-%C5%BCy%C5%82ki/page-79 Mam wrażenie, że jest na forum sporo wątków do których pasuje twoje pytanie.Dlatego zostanie ono przeniesione do jednego z nich.Dobrze by było gdybyś sam wskazał do którego... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Jano, dzięki. Niech leci do "Mój UL Sprzęt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Witam Kolego moja rada to marsz do sklepu i pomacanie kija 1 lub wielu to najlepsza alternatywa.Co innego jak byś chciał coś z pracowni a mamy tu wspaniałych twórców w dziale rodbuilding.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Kongera streeto obczaj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ace Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Pooglądaj kije Favorit, coś dla siebie na pewno znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfi Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Sicario 1-7cw byl chyba na gieldzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Konger Streeto bardzo ciekawy kijek - maxalem i naprawdę wygląda dobrze, podobno nad wodą też sprawuje się całkiem całkiem. Wybór padł na Microflexa 2-10, leci do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukooo Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 jak dobrze poszukasz to Team Dragon Sensitive 213 cm / 3-14 gi jeszcze zostanie na przynęty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrZak Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Polecam Daiwe Silver Creek 2,35/14. To kij stworzony pod takie łowienie. Nie zastanawiaj się???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Wziąłem Microflexa. Daiwa wciąż mnie kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Shimano Diaflash BX (nowość 2018). Witam, ktoś coś wie lub użytkuje poniższe wędki?Shimano Diaflash BX SDFLBX70UL 2.13m 1-7gShimano Diaflash BX SDFLBX74L 2.23m 2-10gShimano Diaflash BX SDFLBX80UL 2.44m 1-7g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 makarony7 Przesiadasz się z Microflexa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 makarony7 Przesiadasz się z Microflexa ?Szukam czegoś nowego. Narazie Blue Birdów nie ma u Stepanova i tak z ciekawości się rozglądam za innymi wędkami. A Microflex już sprzedany:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Sicario 1-7cw byl chyba na gieldzieOdradzam https://wedkuje.pl/n/mikado-zestaw-ultra/95238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Szukam czegoś nowego. Narazie Blue Birdów nie ma u Stepanova i tak z ciekawości się rozglądam za innymi wędkami. A Microflex już sprzedany:) Twoja mini - recenzja na YT zadecydowała, że kupiłem ten kij, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Zerknij na Sashima Perch Spin, choć gdybyś miał większy budżet poleciłbym tez Cortez Perch jig, ze względu na zapas mocy którym ta wędka dysponuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (...) zapas mocy którym ta wędka dysponuje..Możesz mi wytłumaczyć, co oznacza określenie "zapas mocy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Przy pozornej delikatności okonioweczki Cortez Perch jig jest to całkiem mocna wędka, która radzi sobie choćby z przyłowem szczupaka, sandacza i to również tych powyżej średnich, widziałem ja w pracy przy 85 cm szczupaku i nabrałem zaufania do tych delikatnych patyczków.. Edytowane 28 Marca 2018 przez ivar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ja bym nie określał klasy okoniówki przez pryzmat tego jaki przyłów da się nią wyholować. A poza tym myśle ze przy odpowiedniej lince i odpowiednio ustawionym hamulcu na większosci okoniówek nie było y problemu z wyjęciem takiego szczupaka, oczywiscie jeśli warunku łowiska by na to pozwalały 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi