Skocz do zawartości

Pomoc w doborze kija

luk_gda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

od pewnego czasu przeglądam oferty i katalogi zeby dopasować kij. Szukam UL, do łowienia z brzegu, głownie okoń ale trafia sie tez czesto szczupak, sandacz i inne gatunki (łowię na Motławie i Martwej Wisle), budżet do 300PLN. Przynęty jakimi łowię to gumy 3-7cm (sporadycznie 4" Keitech) na główkach od 3 do 7 g. Nie chcę typowej okoniówki, szukam czegoś sztywniejszego. Z tego co oglądałem bardzo podpasowała mi Daiwa Silver Creek 3-14g, ewentualnie Savage Gear MPP2 3-14g. Gdybyście mogli pomóc, skomentować - będę wdzięczny :)

Edytowane przez luk_gda

Czy aby na pewno UL? :rolleyes:

Jeżeli jednak nadal uważasz, że tak to tu masz kopalnię wiedzy: http://jerkbait.pl/topic/45510-m%C3%B3j-ul-sprz%C4%99t-w%C4%99dka-ko%C5%82owrotek-plecionki-%C5%BCy%C5%82ki/page-79

Mam wrażenie, że jest na forum sporo wątków do których pasuje twoje pytanie.

Dlatego zostanie ono przeniesione do jednego z nich.

Dobrze by było gdybyś sam wskazał do którego...

• Like 2

Przy pozornej delikatności okonioweczki Cortez Perch jig jest to całkiem mocna wędka, która radzi sobie choćby z przyłowem szczupaka, sandacza i to również  tych powyżej średnich, widziałem ja w pracy przy 85 cm szczupaku i nabrałem zaufania do tych delikatnych patyczków..

Edytowane przez ivar

Ja bym nie określał klasy okoniówki przez pryzmat tego jaki przyłów da się nią wyholować. A poza tym myśle ze przy odpowiedniej lince i odpowiednio ustawionym hamulcu na większosci okoniówek nie było y problemu z wyjęciem takiego szczupaka, oczywiscie jeśli warunku łowiska by na to pozwalały

• Like 2