marienty Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Za młodu interesowałem się trochę ornitologią...Różne dziwne rzeczy w tym zakresie się robiło. Od dokarmiania ptaków w zimę po rozdrabnianie wypluwek sów. Raz nawet rozmrażaliśmy szkielet krogulca z bryły lodu.Coś mi z tego jednak zostało. Kiedyś robiłem z kolegami budki lęgowe pod określone rodzaje dziuplaków. Ponieważ we Wrocławiu (o dziwo) przymroziło postanowiłem kilka takich zbić. Tej zimy zrobiłem i powiesiłem 3 budki . Jedna pod sikorę bogatkę i dwie pod sikorę modrą. Kolejne dwie pod sikory bogatki są już prawie skończone. Dzisiaj rano jak wyszedłem z psem to zauważyłem, że jedna z budek została już zasiedlona przez parkę bogatek - nie powiem... jest satysfakcja i poczucie spełnienia dobrego uczynku.Jeśli macie trochę czasu i ochoty to zachęcam do takich działań. Niestety z uwagi na postępujący proces urbanizacji brakuje miejsc lęgowych dla dziuplaków. Brak tych miejsc jest główną przyczyną braku nowych lęgów. Oczywiście dla mnie zima bez karminka to nie zima. Mimo, że mieszkam na blokowisku to przylatuje wiele gatunków ptaków. Regularnie pojawiają się: sikory bogatki, modre, wróble, mazurki, rudzik, sójka, sroka, kwiczoł. Dzisiaj pojawił się pierwszy raz szpak. Ten jak się dosiadł to zjadł od razu połowę wsadu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Ciekawe hobby Za małolata też karmnik miałem i zdjęcia robiłem, ale na kliszy I panie, wtedy to były zimy Edytowane 18 Marca 2018 przez SlawekNikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Hobby to moje nie jest, ale ostatnio też zrobiłem dobry uczynek????i dziesięć takich budek już wisi... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Fajny wątek Ja poza wędkarstwem i budową przynęt mam następujące hobby: siatkówka, jeżdżenie na łyżwach, jeżdżenie na snowboardzie, pływanie, chodzenie na grzyby i trochę ogrodnictwo. Nie pytajcie jak znajduję czas na to wszystko...A było jeszcze jeżdżenie na deskorolce, ale odpuściłem 3 lata temu bo brakło czasu :/ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) Hobby to moje nie jest, ale ostatnio też zrobiłem dobry uczyneki dziesięć takich budek już wisi... IMG_20180318_145006_142.JPGPatyków do przysiadu się nie montuje,sroki w ten sposób mogą wyciągnąć pisklęta ;-)U mnie jest jeszcze numizmatyka, fajnie wyglądają ryby w srebrze no i cała fauna.:-) Edytowane 18 Marca 2018 przez hm62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 (edytowane) A ja lubię dobre zegarki i noże , kiedyś latałem sportowo mam licencję szybowcową i samolotową /obie już niestety nie ważne/ Edytowane 18 Marca 2018 przez seiken 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Tak to z grubsza wygląda 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Patyków do przysiadu się nie montuje,sroki w ten sposób mogą wyciągnąć pisklęta ;-)U mnie jest jeszcze numizmatyka, fajnie wyglądają ryby w srebrze no i cała fauna.:-)A widzisz nie wiedziałem, a już myślałem ,że wreszcie zrobiłem coś dobrego????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Jeśli chodzi o monetki to doskonale się prezentują nasze polskie srebrne monety o nominale 20 zł. ze zwierzątkami i ptaszkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Wedkarstwo ponad wszystko, ale jeszcze literatura faktu, podroze i zbieranie płyt winylowych, szczegolnie reggae. Aha i rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 W kraju gdzie teraz łowię obowiązuje closed season na spinning. Więc zimą scrabble i poker teksas holdem. Przez resztę sezonu grzyby podziemne - jakkolwiek dziwnie, idiotycznie czy tajemniczo by to nie brzmiało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Ja, oprócz ryb.. Bardzo dużo słucham muzyki a kiedy tylko mam możliwości jeżdżę na koncerty..glownie metalu..oprócz tego gatunku. Szerokie odmiany muzyki elektronicznej.. House, Progressive, Trance, DrumBass... Dzień bez słuchawek na uszach, jest dniem staconym Dalej Samoloty, głównie lotnictwo drugiej wojny światowej znam historie kilkudziesięciu samolotów, głównie (RAF, Luftwaffe, USSARMY/NAVY... Oraz latalem Wilgami, Cesnami, AN 2,(oczywiście nie sam).. Piłka nożna, (znajomi mówią zmarnowany talent,grałem w Odrze Opole II, potem okregowka, i A klasa.. Dalej liga futsalu.. Ale to wszystko kilka lat temu obecnie dużo pracy.. A gram amatorsko w ligach Orlika.. FORMUŁA 1(Szegolnie za czasów, Shumiego, Hill, Hakkinena, Villenuva, Alesiego i legendy nieżyjącego Ayrtona Senny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Lubię sobie postrzelać do tarcz puszek itp. Obecnie bawie się z Weihrauch HW 50S 4,5 mm, do tego podpięta optyka Point 3-12x40 AO, zabawa takim zestawem przednia, o ile ma ktoś za domem kawałek wolnej bezpiecznej przestrzeni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Motocykl , rower i jeszcze w zeszłym roku biegałem po polach z wykrywaczem. Od stycznia, tego roku , weszła ustawa, robiąca z poszukiwaczy przestępców ... wiec poczekam na lepsze czasy .W zimie gdy mam więcej czasu, gram w WoW-a i Enemy Terrytory . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Motocykl , rower i jeszcze w zeszłym roku biegałem po polach z wykrywaczem. Od stycznia, tego roku , weszła ustawa, robiąca z poszukiwaczy przestępców ... wiec poczekam na lepsze czasy .W zimie gdy mam więcej czasu, gram w WoW-a i Enemy Terrytory . To RTCW:ET jeszcze funkcjonuje? Grałem w to koło 15 lat temu:) clanbase PGA itp;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Tak, jeszcze sporo serwerów stoi ET .Kiedyś tez zawodniczo, teraz dla zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Arek, znalazłeś coś ciekawego cennego na tych polach? pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Skarbu nie znalazłem .Ale ze słuchawkami na uszach , słuchając popiskiwania sprzętu , niesamowicie odpoczywałem .3-4 godziny mijały jak by to było 15 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 poza wędkarstwem interesuje się piwowarstwem domowym włąsnie siedzę w swoim browarku i warzę piwko marcowe jak już nie warze to gram w tenisa stołowego , tenisa ziemnego , narty zjazdowe , narty biegowe chyba to już wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Książki głównie polska fantastyka ????a w sezonie grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi