Skocz do zawartości

Multiplikatory Daiwa Steez

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Kurczę, chciałem się pochwalić, że mój nowy zestaw Steez + Bushido nie tylko na sesjach podłogowych ładnie wyglada, ale i szczupaki łowi, ale za cholerę nie umiem skompresować fotek do wymagań „Jerka”. To opowiem - moje konto castingowe wzrosło dziś o trzy szczupaki, niezbyt okazałe, o największy 62 cm, a najmniejszy zaledwie okołowymiarowy, ale ..... to działa !!! Sprawia mi ta nowa metoda mnóstwo radochy. Niestety poważna ryba - około 80 cm spięła się ......

• Like 4

A przy okazji chcę Wam bardzo podziękować za przesympatyczne przyjęcie debiutanta.

Gratulacje zapału i wyników. A jak już "zaliczysz" rybę o wymiarze forumowym to z fotką chętnie pomogę (byle by nie w przyszłym tygodniu ;) )

:clappinghands:

Pewnie ta 80 - ka by się załapała na wymiar „forumowy”. Trudno, może następnym razem.

• Like 1

Odnoszę czasem wrażenie, że w multiku czuję przy kręceniu przekładnię - raz tak, innym razem nie. Z kołowrotkiem wszystko ok., ale niekiedy coś jakby ..... terkocze (może za dużo powiedziane), bardzo subtelnie, ale jednak. W holu i przy cięższych przynetach tego nie ma. Czepiam się czy jest się czym martwić ?

Ok. Niech tak będzie. Może musi się dotrzeć, może gdzieś smaru za mało. Pracuje idealnie więc nie ma o co robić zagadnienia. To mój pierwszy multik i muszę się przyzwyczaić. Topowe kołowrotki spinningowe (Stelle) sprawiają wrażenie bardziej zwartych konstrukcyjnie, co może wynikać ze specyfiki szpuli multika. Mam wrażenie, że właśnie szpula daje najwiecej odgłosów.

Kurczę, chciałem się pochwalić, że mój nowy zestaw Steez + Bushido nie tylko na sesjach podłogowych ładnie wyglada, ale i szczupaki łowi, ale za cholerę nie umiem skompresować fotek do wymagań „Jerka”. To opowiem - moje konto castingowe wzrosło dziś o trzy szczupaki, niezbyt okazałe, o największy 62 cm, a najmniejszy zaledwie okołowymiarowy, ale ..... to działa !!! Sprawia mi ta nowa metoda mnóstwo radochy. Niestety poważna ryba - około 80 cm spięła się ......

Trochę głupio swoje wypociny reklamować, ale może post 13 i pkt.6 w http://jerkbait.pl/topic/72946-wstawianie-zdj%C4%99%C4%87-na-forum/#entry2337260

będzie pomocny :)

Edytowane przez Koincydencja
  • Like 4

Gratulacje zapału i wyników. A jak już "zaliczysz" rybę o wymiarze forumowym to z fotką chętnie pomogę (byle by nie w przyszłym tygodniu ;) )

:clappinghands:

To już może wymiary „forumowe” ?

Szczupak - 92,

sum - 88 cm.

Cast - Steez + Bushido.

post-52371-0-49110900-1528837010_thumb.jpeg

post-52371-0-34472400-1528837028_thumb.jpeg

post-52371-0-22152700-1528837043_thumb.jpeg

post-52371-0-86744700-1528837077_thumb.jpeg

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Robert, co to jest za blank Bushido?

Zbyt wiele o nich nie wiem, bo to nowe blanki. Zaufałem w pełni koledze, który ma doskonale rozpoznanie rynku w tematach castingiwych. Zrobił wędkę na takim blanku w BB Custom Rods i po moich naleganiach (po testach, które mnie zachwyciły) sprzedał mi ją. Teraz to mój ulubiony kij. Tu coś więcej https://www.americantackle.us/bushido

• Like 1

Tak. Powinna pasować. Ma modyfikowany induktor pod katem dalszych rzutów na magForce Z (HLC).

Uffff.....ulżyło mi, bo po prawdzie już kupiona, dzięki uprzejmości kolegi. Tyle tylko, że szpulka jest 170 km ode mnie i Steeza i dopiero w piątek zrobię przymiarkę.

Czy prawdą jest jakoby opcjonalnie Steeza można doposażyć w terkotkę ? Pytam bardziej z ciekawości, tytułem rozważań na przyszłość, bo stopniowo coraz bardziej przyzwyczajam się do odjazdów ryb w ciszy, ale czasem czegoś brakuje. Gdzieś czytałem o takiej możliwości, ale za diabła nie pamietam gdzie.