Amator Opublikowano 10 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia Ja używam Daiwa Steez A II L od początku sezonu i jest to mój pierwszy Cast w mojej karierze wędkarskiej. Chciałem zestaw do połowu sandaczy i szczupaków z kijem do 30gr. Zainspirował mnie do zakupu tego modelu kołowrotka film który wrzuciłem kilka postów wcześniej. Rzucanie tym zestawem opanowałem bardzo szybko i byłem zadowolony do tego stopnia, że już są następne. Łowiłem nim szczupaki, bolenie a teraz sandacze. Na chwilę obecną uważam głównie gum Kaitech Easy Shiner 4,5” i jaskółek Mikado Saira 14 na ofertach i ceburaszka 6,8,10,12gr. Lata mi to bardzo pięknie, nawet i pod wiatr. O ile zestawem z kołowrotkiem spinningowym byłbym w stanie z obciążeniem 6gr. osiągnąć kilka metrów więcej to już na cięższych nie a powyżej 10 gr. przewaga dla multiplikatora. Mam do tego wędkę 2,3m i wg.7-28.Plecionkę używam YGK 1.2 Pe.Teraz będę chciał skompletować zestaw tak do 40gr. z takim samym kołowrotkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe-te-ro Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Podpowie ktoś , który z nowszych modeli Steeza z SV TW i przełożeniem 7.1 / 7.3 posiada mosiężną przekładnie? Mam jeszcze steezy w starszych wersjach i nie śledziłem nowości od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Do tych prawdziwych Steez ów Daiwa wrzuciła filozofie HYPER Ultimate Design i tak wszystkie mają duraluminiowa przekładnie nazwana Hyperdigi Gear. Jest jeszcze Steez z obudowa aluminiową wyposażona w szpule fi 34 mm zamiast 36 mm nazwany Steez A (taki zillion 1000 tw) zależy od roku produkcji. Nazwy się zmieniały i kształt body a materiały z których został produkt zrobiony nie. Osobiście dla mnie zillion czy steez A od momentu wejścia Tws to ten sam multik.Musisz uważnie przeglądać modele. Marketing jest teraz na wysokim poziomieW Steezie A jeden ma mosiężna przekładnie. Ten w wersji HD.Potem możesz sobie zobaczyć morthen PeCo do starych Steez ów są one kompatybilne z noweczrsnymi szpulami więc jeśli nie potrzrbujesz Tws i nie łowisz na fluoro to nie zauważysz różnicy w użytkowaniu. Chyba że chciałbyś mieć nowy HYPER Design w warsztacie to zmienia postać rzeczy. Co do starych Steez ów to tylko jeden miał mosiądz 100 Shl a drugi LTD 8.1 miał mosiądz wyprasowany w duraluminium w obszarze tylko wycięcia zębów przekładni. Także nie ma co się bać duraluminium.W nowych budach z Tws i HYPER Design em Daiwa wrzuciła tulejke między łożyskiem a pionionem przekładni coś jak Shimano i Jak, w Daiwie Z2020 także trochę szumy są tlumione i nie aż tak mocno zauważalne.Ale to temat na inną posiadówke przy butli Tequili ???????????? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Witam, mam ogromną prośbę, czy jest ktoś z waw. kto posiada multik Daiwa Steez A ll TW 1000L i miałby chęć się spotkać, w celu sprawdzenia jak multik pracuję na sucho w ręku ? Pytam ponieważ nie mem gdzie zakręcić tym egzemplarzem, a bardzo zależy mi, żeby sprawdzić jak to kręci. Bardzo proszę o pomoc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Cześć, jak wypada Steez A II vs. Steez A?W nowszym modelu jest coś lepszego?Czy II ma ów system dalekich rzutów (HLC = Hyper Long Cast) czy system ów to chwyt marketingowy? pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października (edytowane) Joł.HLC był dostępny w wszystkich Steezach a nawet Daiwie 103 która była prekursorem serii Steez. W Steez modelu o którym pytasz najistotniejsza innowacje jaka dodano to BOOST oraz cięcie przekładnie drugiej generacji digigear II. Nazwana jest ot przed Daiwa HYPER jak i tak też cała seria technologiczna...Jest też kilka różnic kosmetycznych... Gdybyś chciał w starszej budzie posiadać BOOST lub HLC wystarczy dokupić opcjonlana szpule wyposażona w tą technologie. PozdrawiamA. Ps.Zapomniałem dodać. System w sprawnych rękach działa tak jak opisuje to producent. Edytowane 12 Października przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amator Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Do przynęt nie przekraczających 15gr. Steez A II 1000 czy lepszy Stezz 100 24 z mniejszą szpulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra The Sidewinder Opublikowano 12 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października Do przynęt nie przekraczających 15gr. Steez A II 1000 czy lepszy Stezz 100 24 z mniejszą szpulą.steez 24. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi