Skocz do zawartości

Spotkanie pstrągarzy nad Bystrą !

Gość Erin

Rekomendowane odpowiedzi

http://lubelskiepstragi.eu/index.php?option=com_kunena&f unc=view&catid=20&id=325&Itemid=16

Czy ktoś jest chętny przejechać się w lubelskie na pstrągowe spotkanie na jedną z najlepszych rzek w Polsce !? :unsure:

no nie wiem... ponoc zeby tam lowic to trzeba miec pozwolenie od miejscowych aborygenow ktorzy piersia chronia rzeki...

Ehhh...

Staram się dość regularnie odwiedzać J.pl czytając wszystko co ciekawe, toteż natykając się na różne posty Errina przestałem mu się dziwić. W najprostszych i najoczywistszych kwestiach ma wątpliwości, żadne argumenty do niego nie trafiają, uwielbia wszystko negować, jest pierwszy do bicia piany - znaczy się idealny kandydat na trolla.

Po Mifku i Friko spodziewałem się jednak bardziej wyważonych i dojrzalszych wypowiedzi. Cóż, widać się pomyliłem.

Errin, zamiast tyle stukać o tę klawiaturę przyjedź po prostu na to spotkanie. Zapewniam Cię że lubelscy pstrągarze powitają Cię bardzo miło, ale obiecaj że w zamian za to podzielisz się głośno przemyśleniami o naszym środowisku, które tak chętnie głosisz na tym forum.

Panowie spoko,spoko bywałem tam wielokrotnie ,poznałem ludzi co w początku lat 80-tych robili z tej rzeki rzekę pstrągową i nigdy nic przykrego mnie i moich kumpli nie spotkało,mało tego było zawsze,ale to zawsze fajnie i kulturalnie.Znam młodych chłopaków-zapaleńców którzy zupełnie bezinteresownie angażują się w ochronę tej małej i nie tylko tej rzeczki.Nie wiem kiedy koledzy mieli by zamiar wybrać się tam,ale jeśli w drugimtygodniustycznia to ja się piszę i służę pomocą i informacjami.Pozdrawiam wszystkich i rybnego 2012.

Drogi Hoinie, niestety by przyjechać w lubelskie samemu z drugiego końca Polski trochę mi się nie opłaca. Dlatego napisałem tego posta. Dlaczego miałbym nie przyjechać !? Przecież lubelskie słynie z gościnności i ja tego nie neguję. ;) Dziwi mnie tylko fakt ciągłego wyzywania tak mnie jak i innych jerkbajtowców przez lubelskich wędkarzy, kiedykolwiek tylko wspomni się lubelskie wody górskie. Pomimo tego, że zaproszenie na powyższe spotkanie nad Bystrą nie jest przesiąknięte jadem. Mój komentarz na temat akumulatora jest tylko i wyłącznie żartem. Możliwe, że nie najwyższych lotów ale niczego lepszego ciężko jest oczekiwać od Trola z moim wykształceniem. :blush:Z drugiej strony mogę mieć plakietkę Trolla, tylko zastanów się na jakie plakietki przez swoje wypowiedzi zapracowali lubelscy pstrągarze ? Ale co tam. Jeżeli ktokolwiek czuje się przez to dotknięty, to z całego serca przepraszam ! W kwestii mojego trolowania, czyli bycia Trolem :unsure: możliwe, że tak to wygląda, ale po pierwsze nie zabieram głosu w tematach na których się nie znam, ani nie piszę w tematach które mnie nie interesują. A lubelskie mnie interesuje. Jest to chyba jedyny region , którego nie znam wędkarsko. Po za tym nie jestem fachowcem w tematach jaka jest najlepsza wędka na klenia (tych tematów jest już chyba całe mrowie) czy też czy warto kupić ten kołowrotek. Tak jak i Ty bardziej czytam, niż piszę. Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo Zdrowia i Wielkich pstrągów w nadchodzącym roku 2012 Tobie i Twoim lubelskim kolegom ! Połamania. B)

Troll :angry:

Panowie

Trolling zimą?... Jakoś to nie leży.

Może wrzucić luz, co?

Impreza lubelskich pstrągarzy jest świetna, myślę ze gdyby wiecej z nas na spotkania pstrągowe przyjechało nad wodę, zobaczyło rozmach przedsięwziecia, a jednocześnie mikre srodki i zasoby, w tym ludzi którzy dla rzek działają, to uniknelibyśmy takich dyskusji.

Takie dyskusje rzeczywiście są zbędne. Zgadzam się. W sumie wody płynące w Polsce nie są własnością prywatną. I nie ma co dyskutować. B)

Także pieniądze wydawane przez opiekunów lubelskich wód górskich na pilnowanie tarlisk i kontrole nie są własnością prywatną[?]i pochodzą z Zarządu Okręgu Lublin PZW.

Rzeki chyba same się pilnują i bronią przed kłusownikami i niektórymi wędkarzami, którzy z odcinków specjalnych nokill zabierają pstrągi i chowają je do termosów.

Panowie , naszym kumplom z lubelskiego podśmie...jki i szpile za to , że się wcześniej ocknęli z róbta co chceta . Prywatka bez zgody głównego najemcy - jest ok ??

To prawie to samo co zwalczanie tak marginalnego w kraju obyczaju no kill , przez naszych tutaj najliczniejszych oburzonych parafian , w prostej linii wnusi i synusi , koszmarnych dziadów spod herbu kill'im & wpierdoli'lim :unsure:

Widzę, że argument wciąż powraca i jest opacznie wykorzystywany.

O ile własnośc wód płynących w Polsce jest publiczna, o tyle rybackie dysponowanie wodami jest w rękach prywatnych (stowarzyszenie jako użytkownik rybacki też jest przedsięwzięciem prywatnym). To użytkownik rybacki jest tym, który włada obwodem rybackim.

Uzytkownik rybacki może określać zasady korzystania z obwodu rybackiego, może decydować komu zezwolic na dokonywanie połowu w jego imieniu, a komu iudzielić zezwolenia na amatorski połów ryb. To chcacy uprawiać amatorski połów ryb ma uzyskać zezwolenie uprawnionego do rybactwa, co nie nakłąda na uzytkownika rybackiego obowiązku udzielenia takiego zezwolenia.

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

Panowie , naszym kumplom z lubelskiego podśmie...jki i szpile za to , że się wcześniej ocknęli z róbta co chceta . Prywatka bez zgody głównego najemcy - jest ok ??

To prawie to samo co zwalczanie tak marginalnego w kraju obyczaju no kill , przez naszych tutaj najliczniejszych oburzonych parafian , w prostej linii wnusi i synusi , koszmarnych dziadów spod herbu kill'im & wpierdoli'lim :unsure:

Zjedli Kaczawę, Bóbr i Kwisę, teraz zaczynają węszyć po kraju w poszukiwaniu darmowego mięska.

• 1 miesiąc temu...