seemoore Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Witam, Jak w temacie. Prosze o propozycje. Polecano mi takie: ABU Revo Toro 51 ABU C3 lub C4 - w rozmiarach 4601 lub 5601Tica Caiman - mniejszy CT151 i większy CT201 Może być coś w tym stylu, lub coś innego, pasującego do wędziska (rozważę oferty) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Jakieś nowe propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 caiman w rozmiarze 200/201 bedzie szerokosci abu 6000/6500/6600 jak dla mnie to o oczko za szeroko... nie bedzie to poreczny zestaw tym bardziej ze ni epotrzebujesz az takeigo zapasu linki -w przypadku caimana to jakies 300y / 30lb PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mifek, doradź coś proszę zatem . Wiem, że masz spore doświadczenie, a ja w sumie dopiero zaczynam przygodę z castingiem... Ambassadeur Classic 5600C4 kosztuje 471 zł w fishing-mart. Chyba niezła opcja, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mifek, doradź coś proszę zatem . Wiem, że masz spore doświadczenie, a ja w sumie dopiero zaczynam przygodę z castingiem... Ambassadeur Classic 5600C4 kosztuje 471 zł w fishing-mart. Chyba niezła opcja, nie? to co pisales jest ok - nawet bardzo ale... wylaczyl bym te podane przeze mnie. mozesz dodac jeszcze curado 201, citica 201, calcuta 201 seri B, corvalus i podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ma byc naturalnie na lewą rękę, a ja podałem na prawą ... Czyli coś takiego: Ambassadeur Classic 5601C4 LH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Używałem okrąglaków i nigdy już po nie nie sięgnę, zdecydowanie poręczniejsze są niskie profile i przy wabikach pod ten kij 10-60g Curado 201e7 lub Abu Revo SX będzie dobrym rozwiązaniem i tylko w czymś takim bym przebierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Trochę sobie poczytałem i chyba już wiem czego szukam ... Ma ktoś może Abu Revo STX na lewą rączkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Pamiętaj że STX i SX to nie ten sam multik. SX możesz katować nawet do 120g. STX zdecydowanie nie polecam do takich praktyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Serio? Myslałem, że z STX będzie jeszcze lepiej, ajo, ze jest to wyższy model... Możesz powiedzieć coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Wyższy model jak najbardziej, ale za to bardziej delikatny. Nie wiem jak ten najnowszy model STX, ale poprzedni użyłbym gdzieś w przedziale 10-50g. Za to SX możesz śmiało używać od 15- 120g i raczej nie bać się, że stanie mu się jakaś krzywda. Rożnica jest w bebechach multikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dokładnie Dlatego napisałem SX Powodzenia w poszukiwaniach, super że obrałeś ten tor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam, Jestem Wam wdzięczny za cenne wskazówki . Wiem już mniej więcej o co chodzi ...A powiedzcie mi, czy dla modelu SX dolna granica to 15 gram? Nie da się od powiedzmy 10'tki? :)Czy raczej dla chcącego, nic trudnego? Jesli SX, to dla mnie nawet lepiej. Nowy multik około 500 zł, więc używka może mieć znośną cenę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Da się i od 10g, wszystko zależy od wędki, jak będziesz miał podpiętego pod pałę, to rzucanie tak lekkimi przynętami będzie katorgą, ale przy odpowiedniej wędce, nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Mam wędkę Batson MB845 (10-60g) ... Zatem aktualnie szukamy multika Abu Revo SX . Zdaję się na Kolegów z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-ambas sadeur-revo-sx-g17-a75-p1494-k10409.html tu masz nowy i na gwarancji. używki mogą być tańsze o 200pln. wybór należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jeszcze jedno pytanie... Na stronie http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-ambas sadeur-revo-sx-g17-a75-p1494-k10409.html dostępne są dwa modele SX: - Ambassadeur Revo SX-L LH Przełożenie: 6.4:1 ; Ilość łożysk: 10+1 ; Pojemność szpuli: 145m/0,30mm ; Waga: 246g ; Na lewą rękę - Ambassadeur Revo SX-HS-L Przełożenie: 7.1:1 ; Ilość łożysk: 10+1 ; Pojemność szpuli: 145m/0,30mm ; Waga: 246g ; Na prawą rękę ; Sprowadzany tylko na zamówienie klienta Z tego, co widzę, różnica w przełożeniu... Co będzie lepsze? Większe przełożenie? Może zdecyduję się na nówkę na raty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 No właśnie - który z nich? ... Napisaliśmy w tej samej chwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revizor Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Jak kręcisz lewą to na lewą łapkę a co do przełożenia; jak do jerków to ten z mniejszym w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ok. Moje zapytanie dotyczyło przełożenia. Kręcę lewą łapką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ja do jerków wolę wyższe przełożenie, łatwiej mi się zwija nadmiar linki.A jakie to różnice są w budowie SX a STX?Bebechy są takie same. Jest tylko chyba różnica w rodzaju hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Rozbierałaś oba i porównywałeś, że tak twierdzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Nie. Czy nie wystarczy porównać na schematach, tylko trzeba rozbierać? To jakie są te różnice? Gdzieś wyczytałem, że cała rodzina Revo/Inshore jest oparta na takim samym napędzie a to głównie świadczy o mocy multika.Teraz mam wątpliwości czy do jerkowania (30-100 g) używać SX-a, czy też tak jak planowałem STX-a HS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Na schemacie może to wyglądać tak samo, różnica jest w materiałach. Poza tym to właśnie hamulce są takie sam, oba magnetyczne (mowa o starszym modelu STX). I tak jak już napisałem SX możesz śmiało używać nawet do 120g, z STX tego nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Mówiłem o nowej wersji gdzie jest róznica w hamulcach. Ciekawe dlaczego do wyższego modelu dawali części z gorszych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi