Skocz do zawartości

Kupię multiplikator do wędki Batson MB845

seemoore

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

caiman w rozmiarze 200/201 bedzie szerokosci abu 6000/6500/6600

jak dla mnie to o oczko za szeroko... nie bedzie to poreczny zestaw tym bardziej ze ni epotrzebujesz az takeigo zapasu linki -w przypadku caimana to jakies 300y / 30lb PP

Mifek, doradź coś proszę zatem :D. Wiem, że masz spore doświadczenie, a ja w sumie dopiero zaczynam przygodę z castingiem... :D

Ambassadeur Classic 5600C4 kosztuje 471 zł w fishing-mart. Chyba niezła opcja, nie?

to co pisales jest ok - nawet bardzo ale... wylaczyl bym te podane przeze mnie.

mozesz dodac jeszcze curado 201, citica 201, calcuta 201 seri B, corvalus i podobne

Używałem okrąglaków i nigdy już po nie nie sięgnę, zdecydowanie poręczniejsze są niskie profile i przy wabikach pod ten kij 10-60g Curado 201e7 lub Abu Revo SX będzie dobrym rozwiązaniem i tylko w czymś takim bym przebierał

Wyższy model jak najbardziej, ale za to bardziej delikatny. Nie wiem jak ten najnowszy model STX, ale poprzedni użyłbym gdzieś w przedziale 10-50g. Za to SX możesz śmiało używać od 15- 120g i raczej nie bać się, że stanie mu się jakaś krzywda. Rożnica jest w bebechach multikow.

Witam,

Jestem Wam wdzięczny za cenne wskazówki :D. Wiem już mniej więcej o co chodzi :D...

A powiedzcie mi, czy dla modelu SX dolna granica to 15 gram? Nie da się od powiedzmy 10'tki? :)Czy raczej dla chcącego, nic trudnego? :D

Jesli SX, to dla mnie nawet lepiej. Nowy multik około 500 zł, więc używka może mieć znośną cenę :D...

Jeszcze jedno pytanie...

Na stronie http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-abu-ambas sadeur-revo-sx-g17-a75-p1494-k10409.html dostępne są dwa modele SX:

- Ambassadeur Revo SX-L LH

Przełożenie: 6.4:1 ; Ilość łożysk: 10+1 ; Pojemność szpuli: 145m/0,30mm ; Waga: 246g ; Na lewą rękę

- Ambassadeur Revo SX-HS-L

Przełożenie: 7.1:1 ; Ilość łożysk: 10+1 ; Pojemność szpuli: 145m/0,30mm ; Waga: 246g ; Na prawą rękę ; Sprowadzany tylko na zamówienie klienta

Z tego, co widzę, różnica w przełożeniu...

Co będzie lepsze? Większe przełożenie? Może zdecyduję się na nówkę na raty... ;)

Nie. Czy nie wystarczy porównać na schematach, tylko trzeba rozbierać? To jakie są te różnice? Gdzieś wyczytałem, że cała rodzina Revo/Inshore jest oparta na takim samym napędzie a to głównie świadczy o mocy multika.

Teraz mam wątpliwości czy do jerkowania (30-100 g) używać SX-a, czy też tak jak planowałem STX-a HS.

Na schemacie może to wyglądać tak samo, różnica jest w materiałach. Poza tym to właśnie hamulce są takie sam, oba magnetyczne (mowa o starszym modelu STX). I tak jak już napisałem SX możesz śmiało używać nawet do 120g, z STX tego nie polecam.