Skocz do zawartości

Kupię multiplikator do wędki Batson MB845

seemoore

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w moim poście gdziekolwiek znalazłeś informacje o gorszych materiałach? Czytaj chłopaku ze zrozumieniem. Napisałem, że różnica jest w materiałach. SX, zresztą także S ma mocniejsze bebechy, ale nie oznacza to że STX ma gorsze , jest po prostu delikatniejszy. Widzisz z multikami ABU jest pewnie niezrozumiały problem, firma często podaje coś w schematach, co niestety nijak ma się do rzeczywistości. Tak też jest np. w Revo Premier. Moc hamulca podawana na polskich stronach to 5kg, na stronach ABU było to 20lbs, natomiast tak dobrze znana strona www.tacklewarehouse.com nawet nie podaje mocy hamulca przy sprzedaży tego multika. Sprawdzaliśmy moc hamulca w Premierze i niestety nawet te 20lbs to bajki :D Wiec nie wierz we wszystko co piszą. Tak samo z STX, moc podawana na stronie ABU 24lbs. Jeśli uda Ci się uzyskać 4kg to będziesz cudotwórcą

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Chłopaku, jeżeli te materiały z SX- są mocniejsze (trwalsze ) i mogą przenieść większe obciążenia to dla mnie są lepsze i już.

Delikatność nie jest dla mnie cechą pożądaną w multiku do jerków a do tego stosuję te ABU.

A co do niezgodności schematów z rzeczywistością to się nie wypowiadam bo nic nie wiem na ten temat.

No dobrze, skoro idziemy juz tym torem, to powiedz mi gdzie lub ktokolwiek napisał że multiki ABU maja służyć jedynie do jerkingu :D Ty ich do tego używasz, ok, więc jeśli STX będziesz używał gdzieś do max 50-60g to nie powinieneś go zakatować, pod warunkiem ze do nadania pracy jerka będziesz używał wędki nie multika To ze STX jest z troszkę innych materiałów, nie oznacza, że z gorszych, jest po prostu przeznaczony do troszkę innego łowienia. Tu nie ma żadnej filozofii.

Witam!

Wybrałeś bardzo fajny i dość uniwersalny młynek!

Jeżeli chodzi o zakres wagowy przynęt to nawet obrotówką nr.3 w ramach testu dałem radę machnąć na dość zadowalającą odległość,nr.2 już nie było takich efektów ale kij był do 35g :mellow:

Ogólnie piękny multik i po całym sezonie bez smarowania nadal pracuje jak masełko!

Pozdrawiam Łukasz.

ktore bebechy w S sa mocniejsze i jezeli sa, to sa mocniejsze od odpowiednikow w SX czy STX?

@seemore

ogolnie rzecz biorac wszystkie normalne revo sa over priced i jezeli masz mozliwosc dostac tania daiwe w tej samej klasie, to sie nawet nie zastanawiaj, bo nie ma nad czym ... porzadny model revo to revo winch (nie mylic z toro winch) ma odpowiednia przekladnie i zachowuje sie jak czlowiek nawet po 3 sezonach walki z duzymi woblerami ...

daiwa smokes revo every time and every day B)

hamulce maja ta sama moc, roznice sa w detalach, za ktore abu kaze sobie 30 $ wiecej zaplacic

porownanie z daiwa bedzie cenowo wypadalo, oczywiscie, na niekorzysc daiwy ... ale porownujac performance revo z np. zillionem, ktory kosztuje raptem 50 dolcow wiecej (ebay) trudno nie zauwazyc roznicy

• 3 tygodnie później...

A niby dlaczego? Jest bardzo sużo opinii na temat ABU. Sporo nawet przeważających na jego korzyść, w stosunku do SHIMANO...

Jak wiadomo wszystko zależy od konkretnego egzemplarza.

Są Abu ze Szwecji i z Korei, Chin itp.

Są Shimano z Japoni i Malezji, Chin itd.

Moim skromnym zdaniem wśród wymienionych modeli Curado jakością materiałów i wykonaniem przewyższa pozostałe.

Chyba że pod uwagę bierzesz Abu Revo from Japan :):

http://www.japantackle.pl/13-abu-garcia-japan/10-abu-garcia- revo-ltx-l-ltx.html

Nie rozumiem tego porównywania Japonii do innych krajów. Korea Płd. to bardzo rozwinięty kraj i mi nie przeszkadza produkcja mojego stx-a. Spisuje się bardzo dobrze. Miałem też sx-a ale nie sprawdzałem bebechów. Chyba zrobię dzisiaj test i sprawdzę czy podniesie 4 kg - może zostanę cudotwórcą. W Chinach też produkują bardzo dobry sprzęt, wszystko zależy od modelu i podejścia firmy do kontroli jakości.

Mi chodzi przede wszystkim o to, żeby kołowrotek śmigał zarówno na małych przynętach (powiedzmy od około 10 gram), ale i dobrze radził sobie z cięższymi (powiedzmy do około 60-70 gram).

Wszyscy radzą REVO SX i raczej wezmę tego...

Macie porównanie? Jak z minimalnym ciężarem? Testowaliście?