BOB1 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Kamilu, może do jakiegoś mojego starego uchwytu dało by się dołączyć/dobrać szklany blank? i oczywiście w dalszej kolejności ukręcić jakiś "klimatyczny" kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A co masz jakis pistol-grip stary ? Do takiego to najlepiej szkło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Mam ich nawet kilka więc oczywiście najlepiej szkło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Do tego polskie przelotki i vintage jak się patrzy: http://perfect-europe.com/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Piękne te przelotki, tylko cena zabija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Na pocieszenie, najczęściej tylko pierwsza, wiodąca przelotka miała wkład. Reszta już "tylko" drut. Tak były zbrojone moje ulubione Arjony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Piękne te przelotki, tylko cena zabijaSwego czasu tak ze 30/35 latek ago , całe komplety miałem na ruskich teleskopach czegoś takiego podobnego - bo innych nie było .I tak jak co niektórzy już zauważyli , one tylko ładne są , poza tym nic więcej .Nie wiem kto to w tedy robił (ale świta mi , że ruskie lub nasze) ; pamiętam tylko , że kupowałem je w LUBLINIE. Ps: gdyby wtedy człowiek wiedział , że to takie drogie teraz będzie Edytowane 21 Marca 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Czy aby na pewno tamte stare przelotki są podobne do tych nowych ? Może tylko z wyglądu są podobne, a materiał już inny stąd różnica w cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Dokładnie tak, też miałem teleskopy z przelotkami z wkładką, białą, albo kolorową. Jestem jednak pewien, że nie były to przelotki z agatu, ani z żadnego innego kamienia półszlachetnego. To był jakiś ebonit, czy coś podobnego.Jeśli chodzi o walory użytkowe tych z agatu, myślę że powinny sprawować się super, agat jest dość twardy i nie powinien dać się przeszlifować. Sorki za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Te białe były ceramiczne, te czerwone szklane. Agat jest odpowiednio twardy i daje się bardzo dokładnie szlifować z tego to powodu stosowany jest jako kamień polerski przez pozłotników do polerowania złoceń (ramy do obrazów, ornamenty ozdobne i całe złocone ołtarze) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Na szybko wygrzebałem kilka typów starych przelotek w tym i te ceramiczne i szklane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 tzw. porcelanki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Ledwo pamietam tak to było dawno ale moj pierwszy kij był przeze mnie zbrojony w takie porcelanki. Kij to mieszanina jałowca i leszczyny suszone przez całą zimę za kaflowym piecem. Edytowane 21 Marca 2018 przez Andru77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 tzw. porcelankiWystarczyło kijem "strzelić" i było po porcelance . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi