Skocz do zawartości

Nowy RAPR - Czyżby coś drgneło?

Rekomendowane odpowiedzi

....a lecąc paralotnią 2 osobową nad rzeką (szerokość 3m) na wysokości 2m nad lustrem wody, gdzie jeden zajmuje sie nawigacją, a drugi łowi na troling trzeba też sprzątać brzeg ?

Kuźwa ale cudujecie, chodzi by syfu po zanętach, robakach, przyponach i puszek piwa się pozbyć z naszych wód.

PS. Też tak macie, skradam się przez chaszcza wysokości 2m, zbliżam się do rzeki dziewiczym szlakiem. Mam w głowie, że zaraz zaskoczę klenia 60++, stawiam kolejne kroki ku lini brzegowej. Nagle jeb.... dźwięk uginającej się pod trawą puszki lub butelki po Coli. Myśle oho! kuźwa ktoś tu jednak łaził. Mam tak 20x w sezonie.

• Like 2

• 7 miesięcy temu...

W starym  RAPR był zapis o tym że jeżeli pierwszy albo ostatni dzień okresu ochronnego wypada w dzień ustawowo wolny od pracy - to o ten dzień okres ejst skracany.

W nowym tego zapisu nie ma.

W niedziele będę łowił w wybitnie sandaczowej miejscówce wybitnie sandaczowymi przynętami . I żeby nie mieć problemu, to co - powoływać się na rozporządzenie Ministra Rolnictwa z 12.11.2001 roku paragraf 7 pkt 2?

Czy jak to teraz jest?

Czy sandaczowanie zostawić do poniedziałku 01.06.2020?

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

"Łączna ilość złowionych i zabranych z łowisk ryb wymienionych gatunków nie może przekroczyć 10 szt. w ciągu doby"

"Dopuszcza się zabranie z łowisk ryb innych gatunków nie wymienionych wyżej, w ilościach nie przekraczających 5 kg w ciągu doby."

Moim zdaniem najsłabszy punkt RAPR w obecnych czasach . Wygląda jak limit dla głodnego "smakosza" a nie wędkarza  :rolleyes:

• Like 3

Bo związek jest dobrym wujkiem - z którego działalnością  tzw członkowie nie chcą mieć nic wspólnego - pozostawiającym im możliwość wolnego wyboru. Ale człowieki z wędką przecież nie są po to, aby brać udział w jakichkolwiek procesach decyzyjnych. Nie dorośli, nie potrafią albo zidiocieli - dlatego spomiędzy wierszy wycie członków dobiega , aby nimi odgórnie zarządzać.. np pałować lubo też  nap...ać - dla ich osobistego dobra.. :)   

• Like 2

Rozumiem, że ten przykry incydent zdarzył się przy wyszukiwaniu na terenie całego kraju, możliwie tanich porozumień. Zaocznie..

Każdy sądzi po sobie. Widocznie Ty masz takie doświadczenia, żal mi Ciebie.

Sławomir - znów dosiadłeś swego ulubionego konika.

Niewirtualne działania - tak zwane "związkowe" - były Twoim udziałem i Twoich kolegów z kręgu pewnego klubu. I jak się skończyło? Łódzkie nie było, nie jest i nigdy nie będzie krainą wędkarskiej szczęśliwości, a ty lejesz żółć... w sieci która to, jako jedyna ratuje Cię przed nieistnieniem :lol: :lol: :lol: :lol:

Żebyś się nie czuł osamotniony - jestem w dokładnie takim samym punkcie, po dokładnie takich samych doświadczeniach ;)

No z tą różnicą, że do mnie pewne rzeczy dotarły.... a Don Kichot nigdy nie był moim ulubionym bohaterem literackim.

• Like 2

Cały czas można mnóstwo dobrego zrobić - w związku.. i bez związku  :) Tyle, że nie bardzo jest z kim.. Dlatego solo zbieram śmieci! Nie dalej jak dwa tygodnie temu, pojawił się śmiały plan budowy i stawiania krześlisk. Nic w sumie wielkiego, bardziej wyraz woli niż konieczność.. Materiały były, miejsce również, ale lud do roboty nie przybył - prócz nas dwóch..

Tak samo jest z ambitniejszymi planami - zrób, a my popatrzymy, ocenimy i rozliczymy. I chcesz czy nie lądujesz w jednym szeregu, z sieciowymi krzykaczami, albo z nieznanym nikomu, ani z niczego istotnego, lansiarzem, łaszącym się o sympatię.. :)  

• Like 3

(…) albo z nieznanym nikomu, ani z niczego istotnego, lansiarzem, łaszącym się o sympatię.. :)  

Nie przesadzaj z samokrytyką, tak otwarcie się przedstawiać to przesada. :P

Edytowane przez Alexspin