Skocz do zawartości

Okazja sprzętowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jozi

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie nietrafiony prezent świąteczny... ;)

ja bym obstawiał że wygrane na zawodach i sie kurzy w szafie ;)

to jest lepsze :o http://allegro.pl/loomis-gl-2-spinning-i2007758609.html wjakie przelotki są zbrojone te loomisy z GL2, hardloye czy aluoxy w chromie,

szczyt jest chyba alconite bo ww. w ramce F niema, nie ?

Ten Pan ma kolekcję masakrycznie wielką,starych abu dam-ów itd na peczki.wszystko w stanie top.jakieś 5 lat temu kupiłem u niego cardinala 4.bardzo miły gość porozmawia podpowie.pasjonat pełną gębą

Hmmm,dobrze wiedzieć.Mam na strychu 55 starych kijów z własnej kolekcji.

Może kiedyś zrobię sobie z nich emeryturę.

Tylko ile trzeba czekać żeby nabrały wartości... :(

Rzecz nie w tym ile trzeba czekać, ale jaki był nakład. Kije, młynki, przynęty potrafią po zaledwie kilku latach mieć większą wartość niż w chwili sprzedaży, właśnie z powodu niskiego nakładu. :D

Cała nadzieja jeszcze w tym ,że może kiedyś ludzie powycinają wszystkie bambusy na świecie i może wtedy te pochowane po garażach będą jedynymi na świecie. ;)

A tak poważnie to spotykałem się już z ogłoszeniami osób poszukujących standardowych i nieszczególnych wręcz kijków ,za które poszukujący ich kolekcjoner gotów był zapłacić więcej niż były warte ale to chyba tylko z powodów sentymentalnych.

Sam bym chętnie nabył swojego pierwszego,zielonego szklaka , gdybym tylko pamiętał jak się nazywał...

Rzecz nie w tym ile trzeba czekać, ale jaki był nakład. Kije, młynki, przynęty potrafią po zaledwie kilku latach mieć większą wartość niż w chwili sprzedaży, właśnie z powodu niskiego nakładu. :D

A jeszcze jak producent poda, że seria limitowana to cena potrafi wzrosnąć kilkakrotnie :mellow:

Ten Pan ma kolekcję masakrycznie wielką,starych abu dam-ów itd na peczki.wszystko w stanie top.jakieś 5 lat temu kupiłem u niego cardinala 4.bardzo miły gość porozmawia podpowie.pasjonat pełną gębą

Mnie natomiast obiło sie o uszy, ot taka ploteczka, że ów Pan kupuje te rzeczy na różnych aukcjach i wyprzedażach na zachodzie Europy no i na Allegro potem...

U.

Kiedys napisalem meila do tego czlowieka.

Zapytalem dlaczego jego wedziska sa topowe.. w czym stare, ciezkie talony i niemieckie dam-y sa lepsze od innych blankow liczacych sie producenow (wymienilem batony, cd, st. croix, cts-y o restaffine nie wspominalem ;P )

Jegomosc probowal zburzyc moja dotychczasowa skromna hierarchie wartosci jakia sobie wyrobilem, w szczegolnosci tu na portalu.

Ten czlowiek stwierdzil, ze tam gdzie ja brne on juz dawno byl i z tamtad wraca i proponuje mi tylko to co najlepsze ;>

W pewnym sensie potrafie zrozumiec i docenic wartosc kolekcjonerska (sam w malym stopniu jestem wedkarskim pasjonatem tego co topowe i unikalne) natomiast sprzet, ktory ten typ probuje sprzedac, nie jest ani topowy, ani unikalny.

Malo tego, bo wiekszosc tych patykow takich firm jak: dam, silstar, sportext, cormoran - to zwykly badziew pod wzgledem technicznym i uzytkowym.

Najsmutniejsze jest jednak to, ze ludzie sa naiwni i latwowierni - a ten cwaniaczek zwyczajnie chce to wykorzystac i predzej czy pozniej znajdzie chetnego na jego cuda z kosmosu.

Za takie okazje jakie oferuje ten pan powinno sie surowo karac, no ale w koncu mamy wolnosc jaka daje demokracja ;/

Zalosne to.

Od dosyć dawna natrafiam na aukcje tego faceta ze Szczytna.

Zasada sprzedaży jest zawsze ta sama, jaka koledzy komentujecie w tym wątku. Facet zwiększa aktywność w okolicach Świąt. Myślę, że stosując opisy w tym stylu, działa na osoby chcące sprawić bliskim przyjemność oryginalnym prezentem. Chyba jednak obdarowani mogą już nie być aż tacy szczęśliwi :unsure: