Fatso Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Na początku września będę w Irlandii, w County Cork. Chciałbym tam przy okazji powędkować, szczególnie łososiowo, ale pstrągi i labraksy i owszem, czemu nie.Spinning i/lub mucha z brzegu/brodząc.Na irlandzkich stronach informacyjnych jest sporo informacji, ale wolałbym poczytać coś od ludzi, którzy tam faktycznie łowili. Oficjalne informacje są zwykle "nieco" na wyrost ... Co, gdzie, jak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Gdzie dokładnie będziesz stacjonował? County Cork jest bardzo duże. Mieszkałem kilka lat koło Cork. Najwięcej informacji może mieć Kuba Standera bo chyba też w pobliżu spędził sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Jeszcze nie wiem gdzie, ale chyba mogę być dość elastyczny. Do Kuby już pisałem i czekam na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Tak w skrócie to blisko Cork masz dwie spore rzeki: Munster Blackwater River i Bandon Rover gdzie na łososia jest szansa plus sporo mniejszych, np. Bride River. Ja pstrągi łowiłem praktycznie tylko w Owenacurra River, w Midleton i powyżej. Rzeczka z dużą populacją drobnego pstraga, oraz ciągami tarłowymi troci i łososia (widywałem ryby max 70 cm).Labraksa nie miałem szczęścia złowić choć wielokrotnie próbowałem w miejscach gdzie były, za to rdzawców z klifowych brzegów połowiłem sporo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filu0303 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Wybierz się na morze polecam świetne łowienie pollocki fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 W zasadzie morzu nie mówię: nie, ale wolałbym jednak łośki/pstrągi.Szczególnie zależy mi na opniach i sugestiach kolegów, którzy tam byli i łowili. @rav_id - Blackwater, czy raczej Bandon, czy też wreszcie mniejsze wody, jak choćby wspomniana przez Ciebie Bride? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 W zasadzie morzu nie mówię: nie, ale wolałbym jednak łośki/pstrągi.Szczególnie zależy mi na opniach i sugestiach kolegów, którzy tam byli i łowili. @rav_id - Blackwater, czy raczej Bandon, czy też wreszcie mniejsze wody, jak choćby wspomniana przez Ciebie Bride?Jako, że na żadnej z tych rzek nie łowiłem nie chcę be ciemno polecać. Proponuję, żebyś poszukał informacji nt. zezwoleń najpierw. Opłaty mogą się znacznie różnić, a dodatkowo niektóre odcinki rzek są zarezerwowane tylko dla członków lokalnych klubów. Oprócz licencji krajowej lub na jedno hrabstwo (County) są bowiem opłaty lokalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 O opłatach wiem, ale jeszcze nie wiem, gdzie. Rzeczno-dzierżawcze, irlandzkie pliszki chwalą intensywnie, ale tylko swoje ogonki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi