Skocz do zawartości

Czy jest na sali logistyk?

Najeżony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Muszę załadować tira 14 paletami.

Naczepa ma 7,2m długości i 2,4m szerokości.

6 palet 1,3m x 0,9m

3 palety 1,2m x 0,8m

5 palet 2,0m x 0,7m

Mi już łeb pęka od kombinowania. Jak mi ktoś to prawidłowo rozrysuję, to wygrywa nagrodę. Dwudniową wycieczkę do sosnowca na własny koszt  :ph34r: (bez urazy sosnowiczanie ;) )

Powodzenia.

A palet nie możesz piętrować?

tm-lagertechnik-paleta-metalowa-paleta-m

lub zamów większego tira :)

edit:

za mało danych: towa,r waga Ty transportujesz na zlecenie czy tylko chcesz wysłać  - jak trzeba na grubo kombinować trochę strecza i kilka większych palet przerzucasz towar i gotowe

ps nie jestem z Katowic jak coś ;)

Edytowane przez turkucpodjadek

Skoro o logistyce i transporcie, czy są na forum koledzy co robią kursy tirami do Finlandii, a wręcz idealnie by było gdyby przyjeżdżali/przejeżdżali do/przez Turku?

Proszę o kontakt na priv. Żona wpadła na kolejny genialny pomysł :unsure: , a jak zapunktuję to sami wiecie, w wypadach wędkarskich sobie odbiorę. Będzie mi wdzięczna przez cały sezon :D  :D  :D .

• Like 1

Skoro o logistyce i transporcie, czy są na forum koledzy co robią kursy tirami do Finlandii, a wręcz idealnie by było gdyby przyjeżdżali/przejeżdżali do/przez Turku?

Proszę o kontakt na priv. Żona wpadła na kolejny genialny pomysł :unsure: , a jak zapunktuję to sami wiecie, w wypadach wędkarskich sobie odbiorę. Będzie mi wdzięczna przez cały sezon :D  :D  :D .

A co masz za zadanie ? Od 3 lat obsługuje Skandynawie ale puszczamy same naczepy z Belgii do Skandynawii promem.

W praktyce jest dodatkowy problem. Część towarów wystaje poza obrys palet.

Do 260cm można między klonicami dac po jednej desce na dół i rozepchnac naczepe , to żaden problem, gorzej jest przy samych klonicach, jesli palety nie sa ciezkie to spokojnie można dac rząd z przodu naczepy na 2 deskach rozporowych a'la drugie piętro to żaden problem, często pakujemy na naczepy po kilkanaście różnych ładunków, popularne są też płyty drewniane 250x200 które się układa na dolną warstwę towaru , najważniejsze aby podać wagę i typ towaru wtedy można konkretnie coś pomóc.

post-55587-0-75994100-1521790772_thumb.jpeg

post-55587-0-83602500-1521790779_thumb.jpeg

Edytowane przez Profil_Nieaktywny

Panowie, żeby była jasność, to Tira z paletami dałem jako przykład. To jest zadanie teoretyczne.  ;)

jak teoria to teoria:

nie da się załadować bo teraz jest duża wilgotność palety pęcznieją i musisz dodawać do każdej palety minimum 1 cm :P

• Like 2

Może metodę rozwiązania trzeba zaczerpnąć z dowcipu zasłyszanego w Armenii:

Spotykają się Gruzin, Azer i Ormianin.

- Ty Gruzin, ile na raz weźmiesz arbuzów?

-- Jeden, bo  drugą rękę mam zajętą bo niosę flaszkę wina.

- Azer , a ty ile arbuzów?

-- Dwa, jeden pod jedną pachę, drugi pod drugą.

- Ormiaszka a ty?

-- Cztery, jeden pod jedną pachę, drugi pod drugą i Azera na ch.....ja. B)

• Like 1