Najeżony Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Witam.Muszę załadować tira 14 paletami.Naczepa ma 7,2m długości i 2,4m szerokości.6 palet 1,3m x 0,9m3 palety 1,2m x 0,8m5 palet 2,0m x 0,7m Mi już łeb pęka od kombinowania. Jak mi ktoś to prawidłowo rozrysuję, to wygrywa nagrodę. Dwudniową wycieczkę do sosnowca na własny koszt (bez urazy sosnowiczanie )Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 To zadanie teoretyczne, czy w praktyce musisz załadować naczepę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Jaką masz naczepę: firankę, kontener ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Może kiepski ze mnie fachowiec ale pole powierzchni palet jest większe od naczepy to ni chuja nie załadujesz, chyba że są puste to ładuj jedna na drugą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Powinno się udać, ale może być "lipa" bo wagi palet nie znamy.I może być tak, że 5x300 kg. wyląduje po prawej lub lewej stronie. A z drugiej będziesz miał palety po 50 kg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Może kiepski ze mnie fachowiec ale pole powierzchni palet jest większe od naczepy to ni chuja nie załadujesz, chyba że są puste to ładuj jedna na drugą Nie jest większe. Jest minimalnie mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Nie jest większe. Jest minimalnie mniejsze.Liczyłeś? Taptalkniete z Galaxy s8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Zbyt duża rozbieżność na paletach i raczej nie wejdzie wszystko.https://goodloading.com/pl/3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Liczyłeś? Tak na szybko. Wyszło mi ok 0,4 m2 mniej niż naczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) A palet nie możesz piętrować? lub zamów większego tira edit: za mało danych: towa,r waga Ty transportujesz na zlecenie czy tylko chcesz wysłać - jak trzeba na grubo kombinować trochę strecza i kilka większych palet przerzucasz towar i gotowe ps nie jestem z Katowic jak coś Edytowane 22 Marca 2018 przez turkucpodjadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Faktycznie mogłem dopisać, że to jest zadanie czysto teoretyczne. Nie ma wagi, nie ma wysokości. Nie da się też upchnąć nogą . Nie można piętrować. Podobno da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dziki1916 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Tira nie da się załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Skoro o logistyce i transporcie, czy są na forum koledzy co robią kursy tirami do Finlandii, a wręcz idealnie by było gdyby przyjeżdżali/przejeżdżali do/przez Turku?Proszę o kontakt na priv. Żona wpadła na kolejny genialny pomysł , a jak zapunktuję to sami wiecie, w wypadach wędkarskich sobie odbiorę. Będzie mi wdzięczna przez cały sezon . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Skoro o logistyce i transporcie, czy są na forum koledzy co robią kursy tirami do Finlandii, a wręcz idealnie by było gdyby przyjeżdżali/przejeżdżali do/przez Turku?Proszę o kontakt na priv. Żona wpadła na kolejny genialny pomysł , a jak zapunktuję to sami wiecie, w wypadach wędkarskich sobie odbiorę. Będzie mi wdzięczna przez cały sezon .A co masz za zadanie ? Od 3 lat obsługuje Skandynawie ale puszczamy same naczepy z Belgii do Skandynawii promem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 W praktyce jest dodatkowy problem. Część towarów wystaje poza obrys palet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) W praktyce jest dodatkowy problem. Część towarów wystaje poza obrys palet.Do 260cm można między klonicami dac po jednej desce na dół i rozepchnac naczepe , to żaden problem, gorzej jest przy samych klonicach, jesli palety nie sa ciezkie to spokojnie można dac rząd z przodu naczepy na 2 deskach rozporowych a'la drugie piętro to żaden problem, często pakujemy na naczepy po kilkanaście różnych ładunków, popularne są też płyty drewniane 250x200 które się układa na dolną warstwę towaru , najważniejsze aby podać wagę i typ towaru wtedy można konkretnie coś pomóc. Edytowane 23 Marca 2018 przez Profil_Nieaktywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Panowie, żeby była jasność, to Tira z paletami dałem jako przykład. To jest zadanie teoretyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Kolega podjadający turkuć dobrze radzi Piętrowanie to wyzwanie, ale i sprawy rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 W tym zadaniu wszystko musi się znaleźć na jednej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Panowie, żeby była jasność, to Tira z paletami dałem jako przykład. To jest zadanie teoretyczne. jak teoria to teoria: nie da się załadować bo teraz jest duża wilgotność palety pęcznieją i musisz dodawać do każdej palety minimum 1 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Może metodę rozwiązania trzeba zaczerpnąć z dowcipu zasłyszanego w Armenii:Spotykają się Gruzin, Azer i Ormianin.- Ty Gruzin, ile na raz weźmiesz arbuzów?-- Jeden, bo drugą rękę mam zajętą bo niosę flaszkę wina.- Azer , a ty ile arbuzów?-- Dwa, jeden pod jedną pachę, drugi pod drugą.- Ormiaszka a ty?-- Cztery, jeden pod jedną pachę, drugi pod drugą i Azera na ch.....ja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Mogę Ci pomóc o ile to jest prawdziwy ładunek do przewiezienia. Zajmuje się tym na codzień. Jeżeli to zadanie czysto teoretyczne to wybacz, ale wolę w wolnym czasie wyskoczyć na pstrągi. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Jedź na psrtrągi Podobno jest to do ustawienia. Ja nie umiem Edytowane 23 Marca 2018 przez Najeżony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Nie załadujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 To ja jestem lepszy niż ten program.Została mi jedna paleta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi