Skocz do zawartości

Dziwne konstrukcje przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie przeszukiwałem forum i wpadłem na pomysł założenia tematu dotyczącego zalegających w naszych pudełkach przynęt,które w swej konstrukcji różnią się od tych tradycyjnych i popularnych,sprzedawanych w większości sklepów.

Sam mam manię zbierania przeróżnych dziwadeł.

Może to też być doskonała baza danych , wymiana poglądów i informacji na temat naszych kolekcjonerskich dziwolągów.

Być może ktoś znajdzie w tym temacie przynętę , którą gdzieś tam kiedyś widział a nie pamięta jak się nazywała...

Być może będzie to też źródłem inspiracji dla naszych lokalnych konstruktorów...

Na początek sam chciałem przedstawić trzy wynalazki.

Jeden ze stajni Rozemeijer'a , drugi Russellure,trzeci pochodzenia nieznanego.

post-5652-1348916186,7155_thumb.jpg

• Like 1

Taps - miałem podobne śmigiełka na gotowych zestawach do sbirulino dedykowanych właśnie łososiom.

Zamki - niestety mam już ostatnie trzy ale może będę widzieć tego Australijczyka w wakacje.

Maniak - nazywa się też strasznie - Golgoth z gumowej serii przynęt Gambit firmy Illex.

Z wiadomości prywatnych,które otrzymuję wiem,że już jedna z wystawionych w tym temacie przynęt doczeka się swej polskiej wersji. <_<

Zatem wstawiam fotkę , która może być kolejnym wyzwaniem dla forumowych majsterkowiczów.

Popper jak popper,ale jaka praca...

Specyficzny kształt i rozmieszczenie steru powoduje ,że ten powierzchniowy wobler pozostawia na długo dwa ślady na wodzie , powstałe z bąbelków, które wytwarza podczas pracy.

Co ciekawe , pracy owego woblera i powstawaniu owych bąbelków towarzyszy też dźwięk delikatnego bulgotu.

:D

http://www.youtube.com/watch?v=-M3HVoya1Ro&feature=relat ed

http://www.youtube.com/watch?v=Qrm01cbx9LQ&feature=relat ed

post-5652-1348916188,2354_thumb.jpg

Bassy - efekty chyba takie same jak na inne woblery.

Łapałem na nie szczupaki w płytkich kanałach i w płytkich rozlewiskach jak tylko trafiałem na odcinek niezarośniętej wody między trzcinami.

Na głębokiej wodzie zero efektów.Te dwa większe (Jenzi i Lucky Craft)są powierzchniowe i potrafią narobić sporo hałasu.

I chyba tylko o to chodzi bo na ten mniejszy , tonący (Illex) jak do tej pory jeszcze nic nie siadło.

Zamki - ta łycha to na flądry i choć sam jeszcze jej nawet nie zamoczyłem to znam takich co ją sobie chwalą.

Zamki - ta łycha to na flondry i choć sam jeszcze jej nawet nie zamoczyłem to znam takich co ją sobie chwalą.

Coś w tym musi być, że fląderkowy to wynalazek bo mam w swoim arsenale coś co pracuje podobnie do takiej łyżki i fląderki łowi.

No a ja kiedyś testowałem to pod kątem szczupaka ... :lol:

To ja bym dorzucił coś od siebie :D

@Jack_Daniels, ochłoń! :lol: http://kwejk.pl/obrazek/742796/daniel%27s,girl.html Podobno we Wiśle gumowe fartuchy pod takie Jerki można trafić :lol: dodatkowy efekt wabiący te co ostrożniejsze osobniki ;)

Fajowy temat, chociaż kiedyś już chyba podobny był. Jak tylko dokopię się do moich przynęt, to coś wrzucę, bo akurat dziwadeł nie mam pod ręką :D

Pozdrawiam

Grzesiek

• Like 1