makamba Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Tak sobie przeszukiwałem forum i wpadłem na pomysł założenia tematu dotyczącego zalegających w naszych pudełkach przynęt,które w swej konstrukcji różnią się od tych tradycyjnych i popularnych,sprzedawanych w większości sklepów.Sam mam manię zbierania przeróżnych dziwadeł.Może to też być doskonała baza danych , wymiana poglądów i informacji na temat naszych kolekcjonerskich dziwolągów.Być może ktoś znajdzie w tym temacie przynętę , którą gdzieś tam kiedyś widział a nie pamięta jak się nazywała...Być może będzie to też źródłem inspiracji dla naszych lokalnych konstruktorów... Na początek sam chciałem przedstawić trzy wynalazki.Jeden ze stajni Rozemeijer'a , drugi Russellure,trzeci pochodzenia nieznanego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 i spinn n glowz samej Hameryki,co to na nie niby ososie tamtejsze łowią Ja na to pstrąga złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 I jeszcze kilka detali z pierwszego mojego foto : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Bardzo ciekawe są te blaszki/bananki i gdyby była możliwość chętnie bym pozyskał jedną. Mam coś takiego ale z plastiku dosyć ciekawie pracują jednak są w wielu momentach za lekkie ciekawe jak pracują te z metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Te z metalu koszą z dna wszystko co popadnie.Kupiłem je kiedyś od jakiegoś typa z Australii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Teraz coś z gumowego arsenału.Przynęta z wyglądu intrygująca ale przez ryby jak do tej pory kompletnie ignorowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Te z metalu koszą z dna wszystko co popadnie.Kupiłem je kiedyś od jakiegoś typa z Australii. Machniom jedną sztukę. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Teraz coś z gumowego arsenału.Przynęta z wyglądu intrygująca ale przez ryby jak do tej pory kompletnie ignorowana.Sam bym się bał ją dotknąć, tak strasznie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Taps - miałem podobne śmigiełka na gotowych zestawach do sbirulino dedykowanych właśnie łososiom.Zamki - niestety mam już ostatnie trzy ale może będę widzieć tego Australijczyka w wakacje.Maniak - nazywa się też strasznie - Golgoth z gumowej serii przynęt Gambit firmy Illex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 No co jest panowie?Nikt nie ma w swoich zbiorach jakichś dziwadeł czy nie chcecie ujawniać swoich tajniaków? Tym razem dwa zbrojone szczupakowe gumiaki.Jeden jeszcze do złapania na rynku,drugi już antyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Z wiadomości prywatnych,które otrzymuję wiem,że już jedna z wystawionych w tym temacie przynęt doczeka się swej polskiej wersji. <_< Zatem wstawiam fotkę , która może być kolejnym wyzwaniem dla forumowych majsterkowiczów.Popper jak popper,ale jaka praca...Specyficzny kształt i rozmieszczenie steru powoduje ,że ten powierzchniowy wobler pozostawia na długo dwa ślady na wodzie , powstałe z bąbelków, które wytwarza podczas pracy.Co ciekawe , pracy owego woblera i powstawaniu owych bąbelków towarzyszy też dźwięk delikatnego bulgotu. http://www.youtube.com/watch?v=-M3HVoya1Ro&feature=relat ed http://www.youtube.com/watch?v=Qrm01cbx9LQ&feature=relat ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nowy ZAMKER powstaje. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Nowy ZAMKER powstaje. Super. ta zbynek juz tak ma... jak cos mu sie spodoba i jest z metalu to nie ma lewara... bedzie nowa wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 To dodam jeszcze jedną żelazną inspirację dla forumowego kowala jak taki zdolniacha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To ja bym dorzucił coś od siebie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Heh,tylko gdzie takie baby pływają? Teraz z innej beczki - wobki ze śmigłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 A jak efekty na te turbinkowce, napisz w jakich wodach tym łowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To dodam jeszcze jedną żelazną inspirację dla forumowego kowala jak taki zdolniacha . Łyżkami bawiłem się już z dziesięć lat temu niestety nie były bardziej łowne od zwykłych wahadeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To ja bym dorzucił coś od siebie spadłem z krzesła. Prawdziwy jerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Bassy - efekty chyba takie same jak na inne woblery.Łapałem na nie szczupaki w płytkich kanałach i w płytkich rozlewiskach jak tylko trafiałem na odcinek niezarośniętej wody między trzcinami.Na głębokiej wodzie zero efektów.Te dwa większe (Jenzi i Lucky Craft)są powierzchniowe i potrafią narobić sporo hałasu.I chyba tylko o to chodzi bo na ten mniejszy , tonący (Illex) jak do tej pory jeszcze nic nie siadło. Zamki - ta łycha to na flądry i choć sam jeszcze jej nawet nie zamoczyłem to znam takich co ją sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zamki - ta łycha to na flondry i choć sam jeszcze jej nawet nie zamoczyłem to znam takich co ją sobie chwalą. Coś w tym musi być, że fląderkowy to wynalazek bo mam w swoim arsenale coś co pracuje podobnie do takiej łyżki i fląderki łowi. No a ja kiedyś testowałem to pod kątem szczupaka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Coś jak dziecinna zabawka a tym czasem killer na szczupaka w zaroślach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 To ja bym dorzucił coś od siebie @Jack_Daniels, ochłoń! http://kwejk.pl/obrazek/742796/daniel%27s,girl.html Podobno we Wiśle gumowe fartuchy pod takie Jerki można trafić dodatkowy efekt wabiący te co ostrożniejsze osobniki Fajowy temat, chociaż kiedyś już chyba podobny był. Jak tylko dokopię się do moich przynęt, to coś wrzucę, bo akurat dziwadeł nie mam pod ręką PozdrawiamGrzesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ni to rybka,ni to myszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi