makamba Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Wiesz makamba , Twoje przynety niezwyczajne to jak primark w uk , z ta roznica , ze te Twoje wynalazki sa po prostu kosmicznie rozweselajace i pewnie skuteczne , jeden z najlepszych watkow na jerkbajcie Dzięki Mateush.Nie ukrywam ,że mam bzika na punkcie zbierania takich wynalazków.Cieszę się ,że Ci się podoba i mam nadzieję ,że innym też.Szkoda tylko,że inni tak rzadko wstawiają tu swoje dziwaki wydłubane gdzieś z pudełek.Pewnie nie chcą zdradzać swoich tajniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Szkoda tylko,że inni tak rzadko wstawiają tu swoje dziwaki wydłubane gdzieś z pudełek.Pewnie nie chcą zdradzać swoich tajniaków. Mówisz i maszNada się do tego wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sito Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 atb69 kozackie są te pajęczaki a te gumowe mikruski makamby mogły by się okazać świetnymi przynetami na wzdręgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 atb69 kozackie są te pajęczaki a te gumowe mikruski makamby mogły by się okazać świetnymi przynetami na wzdręgi Sito,te mikrogumki są na pstrągi na główki jigowe i do zestawów ze sbirulino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Szkoda tylko,że inni tak rzadko wstawiają tu swoje dziwaki wydłubane gdzieś z pudełek.Pewnie nie chcą zdradzać swoich tajniaków. Mówisz i maszNada się do tego wątku? Pewnie, że się nada.I to bardzo się nada. Nie wiem czy te Twoje pajęczaki to czasem nie samce ?Jakby co to ja mam samiczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ale piękne pająki. Ile mają długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Ale piękne pająki. Ile mają długości? Ten mój jest firmy River2sea.Wszystkie dane , waga,długość znajdziesz tu :http://www.river2seausa.com/t/spidercrank.htmlI tu : http://www.landbigfish.com/River2Sea/River2Sea-Spider-Crank. cfm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Gadget - pomysłowość nad wodą wskazana i przydatna. Szczupły jak głodny to i za skarpetkę złapie. Tym razem kilka mikrusów gumowych : te mikruski to nie sa przypadkiem jakies japonskie (na M firma z syrenka w logu?) kupowalem takie (nawet mniejsze - ponizej 1cm chyba) + glowki do nich (z zywicy) w Irlandii.Niezle byly do dlubania malych (10-20cm) okonkow na wiosne na plyciznach co ciekawe urwanie ogona nie zmniejszalo ilosci bran... Ps strasznie reaguja z innymi twisterami i chyba soba nawzajem (nie wiem, ale 3 paczki, ktore wrzucilem luzem do pudelka z twisterami rozpuscily sie na amen - nowe juz trzymam osobno w tych lupinkach to sie nei rozpuszczaja (drogie sa wsciekle chyba z 4 euro za 5 czy 6 sztuk...) Co do tego wynalazku to co do szczupaka nic mnie nie zdziwilowilem szczupaki spinningujac filetem z makreli (a kolega ZTCP kawalkiem boczku czy innej sloniny ;Pkolega zobaczyl u mnie popera i wieczorem ostrugal troszke pianki w walec dodal do tego dluga stalke idaca na wylot i calosc posmarowal szarym silikonem budowlanym (pianka byla od montazu okien) w 1szy dzien zaliczyl 100cm+ po 3cim szczupaku bodaj pianka sie rozleciala....+ dorwal kilka szczupakow na muche zrobiona z jakis badziewi (troche jakis wlosow jak z dywanu i anielskich wlosow przywiazanych do haczyka zwykla nicia.... moim osobistym pomyslem na nowy sezon bylo wlasnie powycinanie paskow z jakiejs cienkiej i miekkiej gumy (balon jak na fotce?) i dolozenia ich do pior do much szczupakowych - myslalem tez o ogonach twisterow. ps ten czarny pajak mnie zabil.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 źle coś przeczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Te maleńkie ripperki mam z firmy Behr Trendex Soft-Mini. Szczupaka można nawet złapać na jerka w wersji wegetariańskiej czyli na jerka z marchewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Flądry na dropshota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Takiego krecika dostałem od Jerrego parę lat temu, do tej pory nie wiem gdzie go zastosować, zwłaszcza że jak się nim rzuci to cholera jedna wody nabiera i idzie na dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Super myszka.Podobna do Mann'sowej : http://www.overstockbait.com/Mann_s_Fishing_Lures_p/m-ph3.ht mAlbo do Jackall's Iobee Frog : http://www.tacklewarehouse.com/Jackall_Iobee_Frog/descpage-J IF.htmlCiekawa jest ta z Live Target : http://www.tacklewarehouse.com/Koppers_Live_Target_Hollow_Bo dy_Field_Mouse/descpage-KOPMOUS.htmlDobra przynęta na na penetrowanie powierzchni między liliami wodnymi i innymi przeszkodami.Zero zaczepów.Dobra również na portowe,fabryczne,ceglano-betonowe kanały i zatoczki.Tylko szkoda,że tonie.Może dziurawa jakaś?Zawsze można wodę wydmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 już naprawiłem, końcówka ogonka wychodzącego z ,,dupki stanowi swego rodzaju koreczek który się wsunął do środka wpłynę kiedyś specjalnie w jakieś zielsko i będę testował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Na youtub jest sporo filmików jak łapią na myszki i żabki z powierzchni. http://www.youtube.com/watch?v=HphflOgOByk&feature=relat ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 A gdzie w PL można kupić np. tą żabę Spro i czy są rozmiary szczupakowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 mnie z kolei interesowały by rozmiary pstrągowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 5 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 tu masz coś takiego: http://allegro.pl/super-przyneta-na-sumy-i-szczupaki-zaba-le opard1-i2095792592.html http://allegro.pl/przyneta-guma-gumowa-zaba-5-8-oz-i21030216 14.html pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Żaby Spro widziałem ostatnio w Szczecinie w Kleniu ale nie wiem czy mają stronę ze sklepem internetowym.Cena też całkiem atrakcyjna bo coś ok 30zł. Najmniejsze są Spro Baby Bronzeye Popper Frog - http://www.tacklewarehouse.com/Spro_Dean_Rojas_Bronzeye_Popp in_Frog/descpage-SPBPF.html Tu jest reszta : http://www.spro.com/SearchResults.asp?Cat=161Ostatnio wypuścili największe żaby.Na szczupaka każdy rozmiar dobry.Z pstrągami może być problem. Może po wpisaniu nazwy żabki coś da się znaleźć na polskich stronach w necie. Najlepsze żabki na jakie miałem przyjemność łowić to żaby Turbo Frog Renosky'ego. Niestety już ich nie produkuje.Miałem z nim nawet o tych żabkach pogadać w sierpniu ubiegłego roku ale nie dojechał.Strasznie łowne są a mam tylko dwie kupione lata temu. Szukam też żabek River2sea Diver Frod, ale też ciężko je zdobyć. Piękne żabki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Wal na ebay.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Wal na ebay.com Faktycznie - jest dwóch sprzedawców we Francji. Kilka insektów : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Kilka insektów Ten konik na pierwszym planie to River2Sea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Kilka insektów Ten konik na pierwszym planie to River2Sea? Ten z pierwszego planu - tak.River2Sea są też przynęty z niższych fotek.Większy szerszeń,mniejszy żuczek z włoskami i ta kolorowa cykada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi