Skocz do zawartości

Dziwne konstrukcje przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Któregoś dnia znalazłem nie wiem czy ktoś wcześniej próbował takiego płaza tutaj zrobić :D

001.jpg

http://xoomer.virgilio.it/cjbur/g_pietro_manfre.htm

Generalnie polecam stronkę można tam znaleźć między innymi RTG woblerków oraz masę cudacznych projektów :D. Miłego oglądania

Ostatnio Bartek  nic nie znalazł, to ja coś wkleję żeby temat nie był tak daleko  ;). Czego to ludzie nie wymyślą : 

To Alabama Rig. ;)

Sprzedają to też w moich okolicach.

W wersji na dorsze i w mniejszych wersjach.

http://www.thealabamarig.com/

Taaa tylko za dużo haczyków jak na nasz regulamin :D

Ojtam ojtam, Niektóre mogą być nieuzbrojone. Sam znam kilku takich, co by mówili, że mieli pełno brań, ale - taki traf - wszystkie brania w te bez haków! :D  :D  :D

Miśki żelki firmy HARIBO

ky_09df9e56bb6a85682b5dc840027d03f3.jpg

1-wszy zwabia rybę smakiem a drugi oszałamia :D:D:D - wystarczy uzbroić. Dodatkowo rozpuszcza się w wodzie powodując zmienny opływ przynęty podczas łowienia. Mnogość kolorów oraz możliwość zjedzenia bez przykrych konsekwencji żołądkowych. Poniżej także karaś oraz węgorzyki :D

2428808_zelki--zelki--zelki-d-.jpg

mijki2.jpg

Że jak? na mydło? ;) ale murzynów na to mydło łowią czy ryby ?

Zabawne, co? Murzyni łowią na mydło ryby (nie odwrotnie :lol: :lol: :lol: ), głównie sumy (gatunków tam mnóstwo, nazw nie pomnę). Mydło w rzece się ładnie... zmydla i wabi drapieżniki z dużej odległości. Myślę jednak, że to "klasyczne" mydło, bez lubianych przez ludzi zapachów.

W Afryce mydłem polują na ryby, a w sercu Mazowsza (o czym nie wiedziałem, choć mieszkam tu od urodzenia) wykorzystywano je do polowania na ssaki.

Człowiek uczy się przez całe życie :lol: :lol: :lol:

Spory okres mojego dzieciństwa przypada na czas gdy nie było kart płatniczych a kartki żywnościowe, niezwykle ciężko było wtedy o kawałek przyzwoitego mięsa, lud pracujący radził więc sobie jak mógł. ;)

Raczej nie w Afryce a w Ameryce i zapewne chodzi o mydło , które unosi się na wodzie.

Bartoszu, czyżbyś sugerował, że nie wiem, o czym, a przede wszystkim, co piszę? Nieładnie :rolleyes:

Polecam odcinek River Monsters pt. Congo Killer. O ile mnie pamięć nie myli, to w nim miejscowi rybacy rozstawiali haki z kostkami mydła. Co zaś się tyczy geograficznej akuratności... klik :lol: :lol: :lol:

Odnosząc się konkretnie do Ivory Soap mogę przypuszczać ,że jako pierwsi mogli łowić amerykanie skoro tam to mydło powstawało.

W rozumieniu naszym , europejskim trudno sobie raczej wyobrazić tradycyjne , afrykańskie mydło , które powstaje z ziół , popiołu i masła.

No chyba,że wszystko co wzięte w mokrą dłoń i co się pieni to mydło. :rolleyes:

Tyle że... ja nie pisałem o "Ivory Soap" wykorzystywanym w USA, a o "soap", o którym mówił Jeremy Wade w Afryce.

Twoja sugestia "Raczej nie w Afryce a w Ameryce i zapewne chodzi o mydło , które unosi się na wodzie." była zatem strzałem w płot. Kulą.

Albo mydłem w krowę, jak w rodzinie Dagona w czasach PRLu :lol: :lol: :lol: