Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Rzekłbym że nie "jakieś" a wręcz wyborne A coby nie było OT, ewolucja gumy i piękne wędkowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerpulawy Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 kurcze fajne te gumy, myślę że mniejsze sprawdziłyby się na pewno na pstrągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Tyle że... ja nie pisałem o "Ivory Soap" wykorzystywanym w USA, a o "soap", o którym mówił Jeremy Wade w Afryce. Twoja sugestia "Raczej nie w Afryce a w Ameryce i zapewne chodzi o mydło , które unosi się na wodzie." była zatem strzałem w płot. Kulą. Albo mydłem w krowę, jak w rodzinie Dagona w czasach PRLu :lol: Nie wiem o jakim mydle mówił Jeremy Wade , a sam niestety jego nazwy nie podałeś.Napisałeś tylko "Skoro w Afryce łowią na najzwyklejsze mydło..." , a to pozwala przypuszczać,że w oczach wychowanka kultury europejskiej może wyglądać na nie tak całkiem "zwykłe".Dla Afrykańczyka bowiem zwykłe może oznaczać zrobione z odchodów słonia lub przeżutego przez szamana bobka z konia. Jedyne znane mi mydło na jakie się łowi to właśnie Ivory i stąd ta moja "sugestia" (strzał w pło - jak wolisz) , którą tak ciężko Ci znieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A w Polsce mydła czołowi zawodnicy potrafili używać w celu zniszczenia łowiska konkurencji (Poprzednie, z przed jakiś 5 lat SMP na Zegrzu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 I on jej nie podał , co nie zmienia faktu, że od samego początku była mowa o Afryce, a nie Ameryce. Na marginesie, trudno uwierzyć, aby ubodzy rybacy z Czarnego Lądu wykorzystywali w tych celach produkt P&G, a nie produkowane w glinianej chatce tłuszczowe kostki koloru białego. Tu mogę się mylić jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Na smalec łapali. ps.Właśnie znalazłem - adekwatne do koloru skóry. Coś jak salceson.Aż się boję wyobrazić sobie zapach... http://www.shea.pl/?13,oryginalne-i-tradycyjne-afrykanskie-mydlo-z-ghany-100g Edytowane 16 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) I nie tylko - kto zna tę "dramatyczną" w wyrazie serię wie, że ulubioną przynętą na prezentowane w niej ryby jest... człowiek (żywiec lub trupek), najczęściej nie tylko bez zadziorów, ale i haków w ogóle podawany :lol: Ps. Dobre Edytowane 16 Stycznia 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Czyli kąpiel w takim mydlę spowodowała by ze byli byśmy czarni ? Czy to, że łowili byśmy więcej ryb ? haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Znalazłem połączenie swimbaita , top water'a , i niby froga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam! kolego "shorty" prawidłowa nazwa tej przynęty to CREEPER lub CREEPER WINGS i jest dosc popularna za oceanem....u nas prawie nieznana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Być może, za oceanem nigdy nie byłem i się u nas z czymś takim nie spotkałem Ciekawe czy by były u nas efekty na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 oczywiście że by były....na wiosennych łowiskach na pewno niejeden szczupaczek by sie na niego skusił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 oczywiście że by były....na wiosennych łowiskach na pewno niejeden szczupaczek by sie na niego skusił.... na nasze wody to chyba za dużo kotwic ma ta przynęta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 na nasze wody to chyba za dużo kotwic ma ta przynęta Oj tam oj tam Zawsze jedną można zdjąć tylko w tym przypadku którą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Ostatnio wynalazłem fajną żabkę.Wyglądem mnie powaliła. od spodu może mało atrakcyjna ale z powierzchni wygląda super.szkoda że ryby jeszcze z powietrza nie atakują . Węgorki już się robią , w następnej kolejności pewnie będzie żabka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Fajny popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 loo fajny ten poperek musze sobie kilka na sezona strugnac i chyba mam fajny wzor :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 FIREFLY spinner jak tam ktos serio wkladal swietlika to koniec swiata 15$ nic tylko kupic by miec o czym gadac przy wodce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ostatnio wynalazłem fajną żabkę.Wyglądem mnie powaliła. Irek - wstaw fotki do tematu o żabkach. http://jerkbait.pl/topic/11721-z-zaba-na-szczupaka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 ciekawe jak ma się ilość kotwic do ilości "pustych brań" PSjest 5 kto znajdzie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 bez kitu do tych przynet to oscien jest narzedziem humanitarnym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Chyba jakiś antyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Mikro gumki Berkley Atomic Dogbone i Wishbone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 A ja znowu z żabą, chociaż troszkę ją tylko przypomina, bardziej pod otwieracz do piwa podchodzi I tak przy okazji coś co mogłoby spasować naszym rodzimym bolkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Fajna ta pierwsza, można coś pokombinować z taką. Ciekawe jak pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi