woblery z Bielska Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A co to jest ??1044452_481869741896401_2105152110_n.jpgZ wyglądu - jesień średniowiecza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) A co to jest ??1044452_481869741896401_2105152110_n.jpg Niestety nie jest to przynęta spinningowa. To zestaw do połowu karpia. Wynalazek Węgrów z przed około 40 lat. Ten zrobiony z łyżki, oryginały to płaski ołów i dwa do czterech przyponów z hakami więcej. Oryginalnie całość oblepiano ciastem w taki sposób, że haki były zamaskowane w wystających cyckach. Każdy kto widział wymię krowy łatwo to sobie wyobrazi Nieco później Anglicy "wymyślili" method-ę, która bazuje na tym samym rozwiązaniu. Więc myślę, że ta łyżka bardziej ma służyć do "metody", gdzie w odpowiedniej mieszance ukrywa się pływające kulki, które potem wiszą nad dnem w chmurze rozpuszczonej zanęty. PS.Przypomniało mi się, że owa metoda znana jest w Polsce pod kilkoma nazwami: bułgar, cumelek, grzybek lub guzik Edytowane 2 Lipca 2013 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Mała kaczuszka na sumika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Cześć, na co brały ??? Na gó....o 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Coś takiego znalazłem na ebay, 35$ + 8$, rarytasik Jakby ktoś byl zainteresowany to link wyślę na PW, dla mnie trochę za dużo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 sum1.jpgsum2.jpg Coś takiego znalazłem na ebay, 35$ + 8$, rarytasik Jakby ktoś byl zainteresowany to link wyślę na PW, dla mnie trochę za dużo Już ponad dwa miesiące wisi na ebay ten rarytasik. Zastanawiam się dlaczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 ale nie zmienia to faktu że jest przepiękny sumik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 a kaczka na sumy mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Przynajmniej opis uczciwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzsiekM Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Znowu nie brały? Znowu ...... przynęta... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Manns Three-for-all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Cos ala shooling rig w pl by to bylo legale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 (edytowane) Z jednym hakiem też nielegalne?Przecież to ciągle łowienie na jedną przynętę (całość). Edytowane 1 Września 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 1 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Mirrolure Mirrodine. http://www.mirrolure.com/lumo/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Manns Three-for-all. P1060356.JPGJeden z moich kolegów w czasie "burzy mózgów" krzyknął "Zrób woblera, który będzie imitował ławicę!" Wtedy się śmiałem.Jak widać, nie tylko on wpadł na ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 U mnie można łapać nawet na Alabama Rig.http://www.thealabamarig.com/ Za to tu gość przesadził. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Toż to cała ławica ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Mięsiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Spinningowa matrioszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=BLSwgJegB9A http://www.anglerschannel.com/content/live-target-reveal-kicks-icast-2013 http://www.baitballseries.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Właśnie "odkryłem" ten wątek. Dorzucę coś z moich skromnych zbiorówAbsolutna klasyka . Egzemplarz z lat 1938-1948 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Właśnie "odkryłem" ten wątek. Dorzucę coś z moich skromnych zbiorówCrezy-Crawler z lat 1838-1948 Edytowane 6 Września 2013 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) To ma ponad 70 lat (pokazaliście już coś w tym stylu) Edytowane 6 Września 2013 przez BOB1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi