Pasta Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Do smużaka wkleić wibratorek z nakładki Drurexa Szybko się rozładowują solarne masz aż się zepsują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) Kilka ciekawych konstrukcji .Głównie z JDM.Dostępne w EU... Wobler w kształcie gumy jigowej ? - Czemu nie. "Bezsterowa" przynęta twarda o wyglądzie silikonowego ripperka. Hideup.Stagger Jointhard.6 cali.Designed by Hideo Yoshida. Ciekawy pomysł na łączenie segmentów sznurkiem z nawleczonymi kulkami.Odpada stosowanie uszek drucianych. "Mały i wściekły" - czyli Viva Shizuku-chan.Bass.27mm i 2.4grama . Skośnooka wersja spinmada - Viva Kozo Spin.25mm i 12 gramów. Coś , obok czego nie mogłem przejść obojętnie.Powierzchniowa żabka z "chlapaczem" zapewniającym też efekt dźwiękowy i z blaszką w dupce.Bassday Tono.40mm i 10 gramów. "Topowa" mikro myszka.Również ze sterem typu "chlapacz".Bassday Kotono.28mm i 3 gramy. Konkurencja dla wyrobów spod ręki naszego kolegi Janusza (woblery z bielska).Przepiękne mikro żuczki.Fajne kolorki.Bassday Bun.Na fotkach przynęty w rozmiarach 20mm/1.3g i 30mm/4.5g.Floating. Różowy banan.Zip Baits.Hulaboy 42F.42mm i 2.5 grama.Zbrojony pojedynczym hakiem bez zadziora. Co prawda przynęta o tradycyjnym kształcie i o tradycyjnej konstrukcji , ale też wstawię , przy okazji. Zip baits.Rigge Flat 45S.45mm i 3.8 gramów.Heavy Sinking. Ciąg dalszy nastąpi...W następnej części kilka przynęt gumowych. Edytowane 30 Marca 2014 przez makamba 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ciąg dalszy nastąpi...W następnej części kilka przynęt gumowych. A jednak zdecydowałem się wstawić gumy do "jerkbait'owej bazy gum".http://jerkbait.pl/topic/24643-jerkbaitowa-baza-gum/page-18#entry1428361Tak chyba będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 (edytowane) Kilka mniej lub bardziej typowych akcesoriów do zbrojenia przynęt.JDM - oczywiście. Active.Wacky Sinkers.Ciężarki wbijane w gumę w celu dociążenia. Decoy.Screw Hook.Haki offsetowe z obracającym się śmigiełkiem. Tsunekichi.Haruhiko Murakami.Han Han Jig.Flex Zero.Flexible jointed.Jig w "sukience" na luźnym łączeniu z hakiem offsetowym. Geecrach.Deesco.Deep Scorn Rubber Jig.Jig w "sukience" , z hakiem offsetowym na główce w kształcie zapewniającym ustawienie przynęty ogonkiem do góry.Z dwiema grzechotkami. Fish Arrow.J Buzz.Śmigło (buzzbait) montowane przed przynętą w celu nadania jej większych walorów wizualnych i hydroakustycznych.2 sztuki w paczce.Jedno śmigło obracające się w lewo , a drugie w prawo. Fish Arrow.J Spinner.Blaszka na systemie typu spinerbait , przeznaczona do montowania przed przynętą. Edytowane 31 Marca 2014 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Fish Arrow.Whicky Head Guard i Wheel Head guard.Mikro główki jigowe ze śmigiełkiem i "wąsem" antyzaczepowym. Decoy.Tank Head.Główki jigowe typu "rugby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Super pozycje. A te chlapacze ... malina. Dla mnie rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Rodzinka w komplecie. Kolejny "chlapacz". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 To nie przynęta, ale taki poziom rzeźbienia kiedyś osiągnąć. Wyobraźcie sobie tylko potrzeba dodać kotwice. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Tego ciężarka chyba nic nie rusza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To nie przynęta, ale taki poziom rzeźbienia kiedyś osiągnąć. Wyobraźcie sobie tylko potrzeba dodać kotwice.Yoshihiko Ando jesli sie nie myle. Facet ma talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Takiego jeśli nie większego mistrza dłuta i farby mamy w Polsce. Polecam zobaczyć dzieła @Jimmie na multiplikator.pl. Więcej niż rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 To prawda szukamy na świecie a mamy u siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 (edytowane) Jitter Fly.Salmon & Trout Trolling... ...and Bass,Trout,Walleye. Trolling Fly na łososiowate , działająca na zasadzie Action Dysku.Made in USA.Zestawy różnią się rozmieszczeniem i ilością kotwic/haków , rozmiarami i kolorami Coś w tym stylu , ale jako gotowa przynęta: Edytowane 10 Maja 2014 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Mam kilka nowych starych przynęt natomiast teraz, chciał bym pokazać takiego "francuzika". Mam już jeden wobler tej, nieznanej mi firmy. Myślę, że to naprawdę stare - staruszki. Chciał bym prosić o pomoc: może ktoś, gdzieś widział taki egzemplarz. Temu brakuje steru. Chętnie bym go zrekonstruował mając materiał porównawczy. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Mam kilka nowych starych przynęt natomiast teraz, chciał bym pokazać takiego "francuzika". Mam już jeden wobler tej, nieznanej mi firmy. Myślę, że to naprawdę stare - staruszki. Chciał bym prosić o pomoc: może ktoś, gdzieś widział taki egzemplarz. Temu brakuje steru. Chętnie bym go zrekonstruował mając materiał porównawczy. Może coś pomogę , odnośnie steru . Tylko muszę ruszyć parę strych pudeł . A jest tego trochę jak mi się uda znaleźć to fotki wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Proszę fotki . Na samym wylocie był i od razu ,, to o mnie chodziło,, :D Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Franc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Rewelka. Wielkie dzięki. Tak właśnie myślałem, że ster musi mieć gniazda w "policzkach"Tak szybkiego odzewu się nie spodziewałem.Prześlesz mi te fotki na priv, który Ci podałem?Z góry dzięki, choć wiem, że ster jest zbyt skomplikowany aby go "wydłubać" samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) RobertPoszły fotki na priw Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Franc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 To chyba jakieś woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Tego ciężarka chyba nic nie rusza No. Kształt mówi sam za siebie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Kilka ciekawych konstrukcji .Głównie z JDM.Dostępne w EU... Wobler w kształcie gumy jigowej ? - Czemu nie. "Bezsterowa" przynęta twarda o wyglądzie silikonowego ripperka. Hideup.Stagger Jointhard.6 cali.Designed by Hideo Yoshida. P1090638.JPGP1090639.JPGP1090640.JPG Ciekawy pomysł na łączenie segmentów sznurkiem z nawleczonymi kulkami.Odpada stosowanie uszek drucianych. "Mały i wściekły" - czyli Viva Shizuku-chan.Bass.27mm i 2.4grama . P1090641.JPG Skośnooka wersja spinmada - Viva Kozo Spin.25mm i 12 gramów. P1090642.JPG Coś , obok czego nie mogłem przejść obojętnie.Powierzchniowa żabka z "chlapaczem" zapewniającym też efekt dźwiękowy i z blaszką w dupce.Bassday Tono.40mm i 10 gramów. P1090643.JPGP1090644.JPG "Topowa" mikro myszka.Również ze sterem typu "chlapacz".Bassday Kotono.28mm i 3 gramy. P1090645.JPGP1090646.JPG Konkurencja dla wyrobów spod ręki naszego kolegi Janusza (woblery z bielska).Przepiękne mikro żuczki.Fajne kolorki.Bassday Bun.Na fotkach przynęty w rozmiarach 20mm/1.3g i 30mm/4.5g.Floating. P1090647.JPGP1090648.JPG Różowy banan.Zip Baits.Hulaboy 42F.42mm i 2.5 grama.Zbrojony pojedynczym hakiem bez zadziora. P1090649.JPGP1090650.JPG Co prawda przynęta o tradycyjnym kształcie i o tradycyjnej konstrukcji , ale też wstawię , przy okazji. Zip baits.Rigge Flat 45S.45mm i 3.8 gramów.Heavy Sinking. P1090651.JPG Ciąg dalszy nastąpi...W następnej części kilka przynęt gumowych. Chlapiące robactwo w jednym z tokijskich fishing shopów Dnia brakuje żeby w jednym sklepie obejrzeć tylko same woby 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Znalazłem w starych szpargałach taką perełkę , wobler produkcji ... widać jakiej z 1991 r w oryginalnym pudełku ,wody nie widział i raczej nie zobaczy . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Znalazłem w starych szpargałach taką perełkę , wobler produkcji ... widać jakiej z 1991 r w oryginalnym pudełku ,wody nie widział i raczej nie zobaczy . Podróbka słynnego Shakespearowskiego Big'S-a Szczupaki z płytkich, zarośniętych stawów go kochały Piękne czasy to były...i ryby były...i wszystko było :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 bo Kononowicza nie było... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi