stoner Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ostatnio siedziałem w necie i znalazłem cosik takiego Ciekawa przynęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Któregoś dnia znalazłem nie wiem czy ktoś wcześniej próbował takiego płaza tutaj zrobić http://xoomer.virgilio.it/cjbur/g_pietro_manfre.htm Generalnie polecam stronkę można tam znaleźć między innymi RTG woblerków oraz masę cudacznych projektów . Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) stoner to chyba minogi? Bardzo fajne Albo węgorze Edytowane 15 Stycznia 2013 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ostatnio Bartek nic nie znalazł, to ja coś wkleję żeby temat nie był tak daleko . Czego to ludzie nie wymyślą : To Alabama Rig. Sprzedają to też w moich okolicach.W wersji na dorsze i w mniejszych wersjach.http://www.thealabamarig.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Matkoooo co to? niedługo lodówkę powieszą na koniec wędki . A swoją drogą wiecie gdzie ryba ma ch...ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ostatnio Bartek nic nie znalazł, to ja coś wkleję żeby temat nie był tak daleko . Czego to ludzie nie wymyślą : Fajna przynęta boleniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Taaa tylko za dużo haczyków jak na nasz regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Taaa tylko za dużo haczyków jak na nasz regulamin Ojtam ojtam, Niektóre mogą być nieuzbrojone. Sam znam kilku takich, co by mówili, że mieli pełno brań, ale - taki traf - wszystkie brania w te bez haków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 To trochę mi przypomina suszarkę do ubrań ale nie pytajcie mnie czemu bo nie wiem . Hehe z suszarką na ryby ahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Węgorzyki Savage Gear Sandeel Slug 10cm. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Miśki żelki firmy HARIBO 1-wszy zwabia rybę smakiem a drugi oszałamia :D:D - wystarczy uzbroić. Dodatkowo rozpuszcza się w wodzie powodując zmienny opływ przynęty podczas łowienia. Mnogość kolorów oraz możliwość zjedzenia bez przykrych konsekwencji żołądkowych. Poniżej także karaś oraz węgorzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Nie głupie. Skoro w Afryce łowią na najzwyklejsze mydło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Że jak? na mydło? ale murzynów na to mydło łowią czy ryby ?Bardziej opalonych, jak już! Edytowane 16 Stycznia 2013 przez Kamil Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 No skubany ubiegł mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Że jak? na mydło? ale murzynów na to mydło łowią czy ryby ? Zabawne, co? Murzyni łowią na mydło ryby (nie odwrotnie :lol: ), głównie sumy (gatunków tam mnóstwo, nazw nie pomnę). Mydło w rzece się ładnie... zmydla i wabi drapieżniki z dużej odległości. Myślę jednak, że to "klasyczne" mydło, bez lubianych przez ludzi zapachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Pamiętam takie „klasyczne” mydło z dzieciństwa, trzeba je było na wiórki przerabiać by się zaczęło zmydlać, dobrze ciśnięte mogło zabić średniej wielkości psa a krowę okaleczyć, może to na tym polega ta sekretna murzyńska metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 W Afryce mydłem polują na ryby, a w sercu Mazowsza (o czym nie wiedziałem, choć mieszkam tu od urodzenia) wykorzystywano je do polowania na ssaki. Człowiek uczy się przez całe życie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Raczej nie w Afryce a w Ameryce i zapewne chodzi o mydło , które unosi się na wodzie.Ivory Soap.http://www.ehow.com/how_4531173_using-ivory-soap-as-fish.html http://www.streetdirectory.com/travel_guide/37848/fishing/catfish_soap_bait_secrets___sure_to_bring_the_best_catches.html http://catfishbaitsoap.com/catfish_bait_soap_videos.html Edytowane 16 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 W Afryce mydłem polują na ryby, a w sercu Mazowsza (o czym nie wiedziałem, choć mieszkam tu od urodzenia) wykorzystywano je do polowania na ssaki. Człowiek uczy się przez całe życie :lol: Spory okres mojego dzieciństwa przypada na czas gdy nie było kart płatniczych a kartki żywnościowe, niezwykle ciężko było wtedy o kawałek przyzwoitego mięsa, lud pracujący radził więc sobie jak mógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Raczej nie w Afryce a w Ameryce i zapewne chodzi o mydło , które unosi się na wodzie. Bartoszu, czyżbyś sugerował, że nie wiem, o czym, a przede wszystkim, co piszę? Nieładnie Polecam odcinek River Monsters pt. Congo Killer. O ile mnie pamięć nie myli, to w nim miejscowi rybacy rozstawiali haki z kostkami mydła. Co zaś się tyczy geograficznej akuratności... klik :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Odnosząc się konkretnie do Ivory Soap mogę przypuszczać ,że jako pierwsi mogli łowić amerykanie skoro tam to mydło powstawało.W rozumieniu naszym , europejskim trudno sobie raczej wyobrazić tradycyjne , afrykańskie mydło , które powstaje z ziół , popiołu i masła. No chyba,że wszystko co wzięte w mokrą dłoń i co się pieni to mydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Tyle że... ja nie pisałem o "Ivory Soap" wykorzystywanym w USA, a o "soap", o którym mówił Jeremy Wade w Afryce. Twoja sugestia "Raczej nie w Afryce a w Ameryce i zapewne chodzi o mydło , które unosi się na wodzie." była zatem strzałem w płot. Kulą. Albo mydłem w krowę, jak w rodzinie Dagona w czasach PRLu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Przestań złośliwcze bo wspomnienia wracają a łza się w oku kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wybacz Kolego. Sam "sięgam" tych czasów i upatruję w tej uszczypliwości formę terapii spapranej komunizmem psyche :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 None taken, osobnik obrzucający środkiem piorącym bydło jakieś tam poczucie humoru mieć musi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi