zamki Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Makamba wiele z tych twoich much 15 lat temu w Berlinie kupiłem,niektóre nawet w tych samych kolorach Jak jeszcze coś ocalało z tych mylarowych to kilka mogę odkupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Gdzieś to już chyba wcześniej wrzucałem ... Mój dzieciak ma podobną do kąpieli, tylko w wersji bez kotwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 warkocze na głowatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 warkocze na głowatkę No właśnie czytałem ostatnio,że największe zanotowane sztuki łapano właśnie na podobne warkocze.Niestety nie podzielono się w owym sprawozdaniu sposobem w jaki należy ich używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 To ja bym dorzucił coś od siebie Fajowy temat, chociaż kiedyś już chyba podobny był. Jak tylko dokopię się do moich przynęt, to coś wrzucę, bo akurat dziwadeł nie mam pod ręką PozdrawiamGrzesiek No i co tam Panowie?jak tam poszukiwania? Nijak, bo nie byłem jeszcze na adresie z dziwadłami w tym roku, ale pamiętam! Tylko dziwnych przynęt to ja mam kilka, a nie kilkaset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 warkocze na głowatkę No właśnie czytałem ostatnio,że największe zanotowane sztuki łapano właśnie na podobne warkocze.Niestety nie podzielono się w owym sprawozdaniu sposobem w jaki należy ich używać. z tego co wiem, to rzucają w poprzek rzeki i prowadzą w równym tempie. Raczej bliżej dna. Kolega znad Dunajca mówi, że próbowali u nas używać, ale bez większych sukcesów. Podobno za mało minogów mamy, a właśnie minogi ma imitować Zopf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Trafiłem w sieci na jakimś portalu wędkaraskim taki cytat na temat tej przynęty : Duże szanse złowienia głowacicy będziecie mieli próbując złowić ją na miękkie przynęty, a szczególnie na sztuczny pęk minogów, nazywany w krajach niemieckojęzycznych „Zopf” - warkocz. Przynęta ta jest niezwykle skuteczna, a przy tym bardzo prosta w budowie i można ją wykonać samemu z wielu różnych materiałów. Mimo, że nie jest ona żadną nowością, bowiem opis jej wykonania i stosowania były opisywane w literaturze; nadal rzadko jest ona stosowana przez polskich wędkarzy. Tymczasem w wielu górskich rzekach Austrii i Niemiec jest ona używana bardzo często i przynosi niezwykłe sukcesy w połowach kapitalnych głowacic. Międzynarodowe czasopismo „Blinker” już w numerze nr 3 z 1976 r. w artykule poświęconemu złowieniu rekordowej głowacicy o masie 46 funtów (ponad 20 kg) na warkocz w austriackiej rzece Dran, zamieszcza tabelę 19-stu rekordowych głowacic złowionych w wodach austriackich w latach 1940-1976. Spośród 19 rekordowych głowacic wymienionych w tabeli, cztery z nich były złowione na warkocz. Miały one następujący masy i długości: 55 funtów -144 cm, 56 funtów – 142 cm, 60 funtów i 200 g – 136 cm, 64 funty – 134 cm. Wszystkie były złowione w rzece Dran w Austrii.Autor dodaje też ,że z sukcesem stosował tą przynętę na rzece San. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 UV reactiv ciernik Foxa (podobno wydziela fale widzialne dla szczupaka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Powiecie - żaba , jak to żaba.Nic niezwykłego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Makamba powiedz mi czy Ty masz w ogóle jakieś normalne przynęty w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Makamba powiedz mi czy Ty masz w ogóle jakieś normalne przynęty w pudełku Hehe,mam nawet jednego wobka Salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Makamba powiedz mi czy Ty masz w ogóle jakieś normalne przynęty w pudełku Hehe,mam nawet jednego wobka Salmo. Ale pewnie przerobiony na jakiś pocisk ziemia powietrze namierzający ryby zamontowanym sonarem i zapisujący współrzędne na gps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 fish zdziwilbys sie... do tej pory ja myslalem ze jestem poje...chany maxymalnie jesli chodzi o ilosc sprzetu zabieranego nad wode... ale przy Bartku - makamba to ja maly pikus jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 fish zdziwilbys sie... do tej pory ja myslalem ze jestem poje...chany maxymalnie jesli chodzi o ilosc sprzetu zabieranego nad wode... ale przy Bartku - makamba to ja maly pikus jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 fish zdziwilbys sie... do tej pory ja myslalem ze jestem poje...chany maxymalnie jesli chodzi o ilosc sprzetu zabieranego nad wode... ale przy Bartku - makamba to ja maly pikus jestem A później w połowę miejsc nie mogę dojść i grzęznę w krzakach bo z każdej strony plecaka wystaje mi inna wędka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 fish zdziwilbys sie... do tej pory ja myslalem ze jestem poje...chany maxymalnie jesli chodzi o ilosc sprzetu zabieranego nad wode... ale przy Bartku - makamba to ja maly pikus jestem A później w połowę miejsc nie mogę dojść i grzęznę w krzakach bo z każdej strony plecaka wystaje mi inna wędka . jesli wziac pod uwage fakt, że plecak ma 4 strony to... by sie nawet zgadzało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Jigo obrotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Cholera ja to jednak dużo w życiu jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Gumy z wtopioną folią hologramową.(...chyba...)Ich kolor zależy od kąta pod jakim pada na nie światło.Fotki przedstawiają te same gumy na każdej fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 A tak wyglądają podświetlone od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Te gumy z folią holo bardzo ciekawe są. Chętnie bym wypróbował. a złowiłeś coś na tego Tail Dancera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Te gumy z folią holo bardzo ciekawe są. Chętnie bym wypróbował. a złowiłeś coś na tego Tail Dancera? A który to?Wiem,że rapala miała Tail Dancera. A gumy chyba są od Renosky'ego (mirror image). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi