Skocz do zawartości

Dziwne konstrukcje przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem w starych szpargałach taką perełkę , wobler produkcji ... widać jakiej  :P z 1991 r w oryginalnym pudełku ,wody nie widział i raczej nie zobaczy :lol: .

1404067435bbbbbb.jpg

Mam takiego w kolorze zielono białym.

Szkoda go do wody wkładać po kilku próbach wylądował w pudełku z nazwa " nie używać - szkoda czasu"

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Masz na myśli głupotę operatora tych urządzeń?

No ciekawe kiedy palce straci... dla tych co nie wiedzą o co może chodzić to przy takich urządzeniach jak kątówka, wiertarka, nawet multiszlifierka - nie ubieramy rękawicy na rękę w której trzymamy obrabiany przedmiot, wystarczy ułamek sekundy żeby obracająca się tarcza/ściernica itp złapała rękawice siejąc w jej środku spustoszenie... znam takich którzy przez rękawice ochronną już nikomu nie pokarzą "fuck you" albo że wszystko "OK".

• Like 5

• 2 miesiące temu...

Mam ten pomysł już za sobą , ale odpuściłem.

Konstrukcja rybki za słaba.

Trzeba linkę połączyć bezpośrednio z hakiem , klamerką do płetwy i rybkę z linką osobno.

Z powierzchni to wygląda fajnie , ale pod wodą żadnej kontroli.

To tak jak na "sztucznego żywca".

No ciekawe kiedy palce straci... dla tych co nie wiedzą o co może chodzić to przy takich urządzeniach jak kątówka, wiertarka, nawet multiszlifierka - nie ubieramy rękawicy na rękę w której trzymamy obrabiany przedmiot, wystarczy ułamek sekundy żeby obracająca się tarcza/ściernica itp złapała rękawice siejąc w jej środku spustoszenie... znam takich którzy przez rękawice ochronną już nikomu nie pokarzą "fuck you" albo że wszystko "OK".

Nie mogę się zgodzić. Przy obróbce wiórowej na maszynach (wiertarki, tokarki itp) nie używamy rękawic bo może wkręcić nie tylko rękę. Natomiast przy szlifierce kątowej jak nam się ręka omsknie dzięki rękawicy tracimy trochę mniej ciała.

• 1 miesiąc temu...