Skocz do zawartości

Dziwne konstrukcje przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę,że magnesik zastosowano nie dla ograniczenia ilości podwodnych zaczepów , ale po to by dyndająca kotwiczka nie zniekształcała pracy przynęty i nie haczyła o linkę przy zarzucaniu.

Co do pięknej roboty , to jest jeszcze jedna równie piękna przynęta i wiem ,że równie pięknie zachowuje się w wodzie :

post-5652-1348916334,6831_thumb.jpg

post-5652-1348916334,7156_thumb.jpg

post-5652-1348916334,7777_thumb.jpg

post-5652-1348916334,8455_thumb.jpg

Wahadłówka - jointed, niezłe :mellow:

Panowie, obaj jesteście normalni wariaci, ale przeglądając ten wątek stwierdzam, że Mifek jednak jesteś bardziej normalny, a Ty makamba jednak jesteś bardziej wariat ;) :lol:

Oczu nie mogę oderwać, jakie fajowe rzeczy, tylko połowę czasu myślałbym co zabrać nad wodę, a nad wodą połowę czasu co tu zarzucić :lol:

Pozdrawiam

Grzesiek

Wahadłówka - jointed, niezłe :mellow:

Panowie, obaj jesteście normalni wariaci, ale przeglądając ten wątek stwierdzam, że Mifek jednak jesteś bardziej normalny, a Ty makamba jednak jesteś bardziej wariat ;) :lol:

Oczu nie mogę oderwać, jakie fajowe rzeczy, tylko połowę czasu myślałbym co zabrać nad wodę, a nad wodą połowę czasu co tu zarzucić :lol:

Pozdrawiam

Grzesiek

Grzesiek - zazwyczaj nad wodę jeżdżę firmową ciężarówką , więc biorę wszystko :lol: Tylko ,że nie wszystko mam czas wrzucić do wody :D

Jednego tylko się nauczyłem - te ładniejsze i droższe przynęty kupować tylko w wersji fast sinking bo jak się takie cudo floating zerwie i odpływa w dal na powierzchni z prądem rzeki to człowiek żałuję ,że nie zabrał kąpielówek ... nawet w zimie. :(

Mam tego trochę ale na własny użytek.

Widziałem kiedyś w jakimś sklepie w Szczecinie , więc może jest też do złapania w innych miastach ale być może pod inną nazwą.

Można też sobie takiego chatterbaita zrobić samemu na zasadzie tych dozbrojek z ostatniej fotki i zakładać na nie tradycyjne rippery,wormy i żaby.

Jakby co to mogę podrzucić dokładniejsze fotki gdyby ktoś chciał sam takie zbrojenia porobić.

Te ogórasy są fajne coś jak własnie żaby snagproofa i spro - łowłes na nie? Bo łowić tym można nawet na trzcinach :lol:

Ogórasy są o ile dobrze pamiętam produkcji Mann's.

Groszowe sprawy chyba bo już chyba nie produkowane.

Łowić na nie można faktycznie w najgorszych warunkach,w najbardziej gęstych trzcinowiskach.

Łowie na nie nawet stojąc kilka metrów od linii wody tak by ryby stojące na płytkiej wodzie mnie nie widziały.

Jak ogóras dopłynie do brzegu to ciągam go dalej po trawie pod same nogi bez ryzyka zaczepu w najgęstrzych nawet trawach i chaszczach .

Podobnie z żabami Spro.

Te znam doskonale :D

Wypuścili nowy model,większy.

Ostatnio dostałem od nich kilka przynęt za darmo do testów.

Panowie to jeszcze nic, zeszłej jesieni byłem na Narwi i znajomy z Łomży miał dziwne pomysły w koncepcji i budowie przynęt wędkarskich. Jedną z bardziej ciekawszych jest...to:

http://img194.imageshack.us/img194/1181/img2934e.jpg

Zbudowane z kawałka szmatki, gąbki, troszkę balona i gumki recepturki.

a co ciekawsze, jeszcze na to coś złowił!! :lol: :lol:

http://img408.imageshack.us/img408/6027/img2932h.jpg