Gruzin Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Te wiedziałem, żuczek z włoskami wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 To GT Bug. http://www.river2sea.com.au/categories.asp?cID=460&c=754 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Dziwna to przyneta daiwy to pozwalam sobie zapodac , nie posiadam jej jednakze uwazam , ze pasuje w tym watku cena w jukej tylko 9.99£ na przecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Pasuje jak ulał.Dobry pomysł na przerobienie swimbaita.Wstawić ster z boku i stosownie przestawić kotwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Pasuje jak ulał.Dobry pomysł na przerobienie swimbaita.Wstawić ster z boku i stosownie przestawić kotwiczki. W doslownym tlumaczeniu to sie nazywa martwy lub zywy swimbait Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Jestem posiadaczem przynęty Daiwy pt.: Dead or Alive. Zapłaciłem za nią jakieś chore pieniądze. Próbowałem w wielu łowiskach, w tym w pięknej, płytkiej, szwedzkiej zatoce, gdzie z pewnością były spore, aktywne ryby. Niestety, bez rezultatu. Założyłem slidera 12 i połowiłem. Będę jeszcze kombinował, ale jak na razie sprawdza się pierwsza część nazwy...Pzdr,Grego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Tym razem nie przynęta lecz coś co może uczynić ją bardziej skuteczną.Haki dozbrojkowe , które stworzone generalnie do dozbrajania spinnerbaitów z powodzeniem można stosować w jigach i w drop shot'cie.Można je też wykonać samodzielnie naciągając na oczko odpowiedniej wielkości haczyka kawałek wentylka lub koszulkę termokurczliwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 @makamba jak możesz to napiśz coś więcej o tej przynęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jest to Lucky Craft Slur Body Blow.http://www.luckycraft.co.jp/lures/slur/bb/2:08 i 3:40 pojawia się na filmiku.http://www.youtube.com/watch?v=H2q63sPXquI Gdy zabrałem to nad wode pierwszy raz , przeraziłem się ,że kupiłem sobie japońską kredkę z kotwiczkami,która w ogóle swoją pracą nie przypomina mi żadnego z wodnych stworzeń. Ani to nie pływało jak ryba ani nawet nie opadało jak ryba - no chyba , że nieżywa. Latało to na boki bez jakiejkolwiek powtarzalności i ładu. Jednak po nabraniu odrobiny wprawy można dojść do kontrolowanego prowadzenia tej przynęty.Może nie całkiem kontrolowanego,bo jej konstrukcja zostawia jej spore pole do własnego interpretowania woli wędkarza. Można ją regularnie holować ,przerywając zwijanie linki co jakiś czas i pozwalać na opad.Kreśli wtedy sinusoidy nad dnem.Można też prowadzić ją wolniej ,nieomal w miejscu,przez delikatne podszarpywanie szczytówką a'la drop shot utrzymując ciągle w toni.Wygląda wtedy jak mała,niezdecydowana i przestraszona rybka walczaca z prądem lub szukająca schronienia,pływająca chaotycznie w różnych kierunkach.Zapewne najlepiej i najłatwiej uzyskać ten efekt z łódki.Ma też grzechotkę. Sprawdziła mi się na okoniach pochowanych pod betonowymi filarami mostów w wolno płynacych rzeczkach.Widać to tez po farbie zdrapanej z pyszczka po kilku spotkaniach z betonem. Brania czesto nestępowały w pierwszym opadzie gdy trafiło się w środek watahy. Do wad zaliczyłbym słabą lotność przynęty.Ciężko wykonac zadowalającej odległości rzut.Najlepiej na zestawie ultralight z cieniusieńką linką i lekką agrafką.Bardzo delikatne tworzywo sztuczne.Kolejna wada to super ostre kotwiczki i wynikajaca z konstrukcji przynęty i sposobu jej prowadzenia skłonność do licznych zaczepów.Potrafi wpłynąć w takie miejsca ,że... Cena też chyba była wadliwa bo inaczej miałbym ich więcej w zbiorach. Teraz wstawiłem ją do skrzyneczki z przynętami poświęconymi zimowemu łowieniu pod lodem.Wydaje mi się ,że może okazać sie całkiem skuteczna w pionowym podrygiwaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZESIEK34 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ok dzięki za szczegółową charakterystykę :)aż zazdroszczę takiej wiedzy Myślałem że ma bardziej skupioną masę w przedniej części i pracuję bardziej jak cykada.Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Kolejny dodatek do przynęt.Action Disc czyli - ożywić ogóra. Czasem , gdy któraś z zakupionych przynęt okazuje się leniwa i nieruchawa wytarczy zamontować przed nią taki Action Disc a jej praca zmieni się diametralnie.Nadaje się do zastosowań z nieomal każdym rodzajem przynęt.Streamery,wormy,tuby,woblery bezsterowe,blaszki,gumy,idealny dodatek do spiningowania trupkiem. http://www.youtube.com/watch?v=8-Osejlt9Sshttp://www.youtube.com/watch?v=tPG7R2aKqOY Więcej filmików na stronie http://wigglefin.com/ w dziale rigging tips and videos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Kaczka 7.5cm , powierzchniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Makamba zbywa Ci może parę takich action disców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Mateush - kaczka masakryczna! Gdzie można taką nabyć??? Panek - może coś da się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 kaczka made in japan , poslalem pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Wybierałem dziś przynęty przeznaczone do pozbycia się i zalegające od lat w pudełkach.Wśród nich znalazłem małego , starego micro jerka Fox'a.Profilaktycznie sprawdziłem jego aktualną cenę i ... http://www.ebay.com/itm/Vintage-FOX-Micro-Jointed-RUNT-Slow- Sink-Wooden-Lure-/170582540544?pt=LH_DefaultDomain_0&has h=item27b7830100Nie wiem czy to nie jest jakaś pomyłka bo są na ebayu też tańsze i są w podobnych cenach.Jakby to była prawda to nic tylko podróbki strugać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz_123 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 no nie ktoś przecinka nie postawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus 1978 Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Podrobke pewnie mozna zrobic ale pewnie bedzie tylko podobny wyglad ,praca takiej przynety pewnie jest najwazniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 27 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Są tam jesze 2 inne po 75.00 i 99.00.Są też po 1.60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Szukam też żabek River2sea Diver Frod, ale też ciężko je zdobyć. Piękne żabki. Gdyby tak zaimportować z dalekiego kraju to pewnie oprócz mnie było by więcej chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 28 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Szukam też żabek River2sea Diver Frod, ale też ciężko je zdobyć. Piękne żabki. Gdyby tak zaimportować z dalekiego kraju to pewnie oprócz mnie było by więcej chętnych. No to ja bym się pisał na 100% I zapewne wielu innych też.W Holandii są po 15 euro za 5cm żabkę Diver Frog. Zamki - może zapodaj temat zapisów chętnych w temacie o żabach.Ja bym się jeszcze chętnie zapisał na te : http://www.edgeangling.com/Renosky-TeaserTab-Swimmin-Frog.ht mlSam nie mam niestety żadnego doświadczenia ze ściąganiem towarów z tych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Sam nie mam niestety żadnego doświadczenia ze ściąganiem towarów z tych źródeł. No to wygląda na to, że musimy szukać człowieka obytego bo i u mnie zdolności importerskich brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 http://www.tacklewarehouse.com/River2Sea_Larry_Dahlberg_Dive r_Frog_50/descpage-LDDF50.html http://www.tacklewarehouse.com/River2Sea_Larry_Dahlberg_Dive r_Frog_60/descpage-R2SLDF.html No to mozecie zamawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 A te to dziwne bo na squidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi