Skocz do zawartości

Mistrzostwa Świata w Kazachstanie

Gadda

Rekomendowane odpowiedzi

https://sklep.liwi.pl/news/index/view/id/75/

Co o tym sądzicie? PZW nie jest już związkiem sportowym i nie dostaje dotacji na tego typu imprezy z ministerstwa sportu. 5 zawodników i 5 działaczy leci na koszt PZW (czyli nas wszystkich) - i nigdzie na stronach PZW jak i innych nie ma rozliczenia kosztów, A impreza raczej dość droga - sam przelot to ok. 30 000 zł. Wszyscy godzą się z tym, że to konieczne koszty - z naszych składek?

http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/165508/60/relacja_online__mistrzostwa_swiata_w_dyscyplinie_podlodowej__kaz

Jak sobie popatrzysz na fotki to w grę wchodzi również sponsoring i to nie mały. Liczba osób na skalę i rodzaj imprezy jest jak najbardziej zasadna(wg mnie najmniejsza z możliwych). Odnośnie kosztów to wyślij sobie zapytanie do ZG. Masz takie statutowe prawo. Może odpowiedzą w terminie.

Edytowane przez vako

To tak do końca nie jest. Nie znam się na podlodówce, nigdy mnie to nie ciągnęło. Ale z tego, co wiem, to Robert Florczak jest byłym Mistrzem Swiata, posiada swoją firmę, czyli Liwi (robactwo itp) i co roku ostro trenuje u Wschodnich sąsiadów ( bo tam taki klimat jest). To są informacje, jakie usłyszałem od mojego znajomego,który bardzo dobrze Roberta zna. 

Impreza tak znacząca ,że próżno szukać informacji kto, gdzie, kiedy. Gdyby nie link od znajomego, nawet nie wiedziałbym gdzie szukać. Nawet na forum dla wyczynowców spławika cisza była.

Co do kosztów imprezy w relacji z efektami propagandowymi, to i tak podlodowcy wypadają najtaniej. Tym razem było drogo, bo daleko.

Jednym nie pasuje K2 z panstwowych pieniedzy innym zawody w Kazachstanie.Takie życie,mnie sie np nie podobają wyplaty i sama ilość naszych pOSŁÓW i tez z tym nic nie zrobię.

Wiosna już za rogiem wiec bedzie sporo powodow zeby mieć takie rzeczy w dupie

pzdr

Gdyby to było z publicznych pieniędzy - czyli z dotacją z Ministerstwa Sportu, to bym się nie czepiał. Ale PZW, jak już pisałem, od jakiegoś czasu stracił status związku sportowego i dotacji nie uzyskuje. Wyprawa opłacona została z naszych składek, a to mi się nie podoba. Efekt propagandowy żaden, a koszty duże...

• Like 3

Gdyby to było z publicznych pieniędzy - czyli z dotacją z Ministerstwa Sportu, to bym się nie czepiał. Ale PZW, jak już pisałem, od jakiegoś czasu stracił status związku sportowego i dotacji nie uzyskuje. Wyprawa opłacona została z naszych składek, a to mi się nie podoba. Efekt propagandowy żaden, a koszty duże...

No tak bo pieniadze w ministerstwie pochodzą od ufoludkow a do pzw od nas.????

• Like 3

No tak bo pieniadze w ministerstwie pochodzą od ufoludkow a do pzw od nas.

Pieniądze od Ministerstwa pochodzą z obowiązkowej daniny (podatków), a tych uniknąć się nie da, natomiast składki PZW są dobrowolne i warto by coś wiedzieć o ich wydatkowaniu...

• Like 1

Szczerze. To ja już wolę niech kasa z moich składek idzie, jakby nie było, na imprezę wysokiej rangi, niż np. na zarybienia, które bardzo często nie przynoszą żadnych długofalowych, pozytywnych skutków, lub co gorsza, często są zarybieniami "widmo".

Taki przykład tylko, bo na pewno znalazło by się ich o wiele więcej. Niech chłopaki promują sportowe wędkarstwo "Made in Poland" na świecie :-)

• Like 2

Gość dziki1916

Pieniądze od Ministerstwa pochodzą z obowiązkowej daniny (podatków), a tych uniknąć się nie da, natomiast składki PZW są dobrowolne i warto by coś wiedzieć o ich wydatkowaniu...

A jak zawodnicy poszczególnych kół śmigają na Zawody organizowane przez PZW i są finansowani z pieniędzy koła to jest okay czy nie???

Roberta miałem okazję poznać na treningu-wyjątkowo uczynny i uprzejmy Gość...

Chętnie dzielił się posiadaną wiedzą; wspominał też,że prowadzi kadrę juniorek...

Cieszy mnie każdy sukces trenera,a potem przy promowaniu młodzieży i z przyjemnością dowiaduję się o takim wykorzystaniu moich składek.

Oby częściej.

Mega pozytyw.

Edytowane przez klim
  • Like 2

Paragraf 7 punkt 11 Statutu PZW.

Jak się zapisywaliście do związku w celu uzyskania mniejszej opłaty za łowienie ryb - automatycznie godziliście się ze statutem tego związku.

Więc o co chodzi??? Kogoś szczypie, że złotówka z jego składki idzie na sport - niech się wypisze. Proste i oczywiste rozwiązanie.

Niech jadą i godnie reprezentują Polskę.

• Like 3

Dodam jeszcze, że to właśnie ze sportu bardzo często wywodzą się różne, ciekawe rozwiązania sprzętowe oraz techniki, które potem stosujemy na codzień. Nie tylko w wędkarstwie, ale i w motoryzacji, nartach, rowerach, itd. Także ten sport, suma sumarum, nam się poniekąd opłaca. W pewnym sensie, sami sobie opłacamy ciekawe rozwiązania, które potem stosujemy w codziennym życiu, także nad wodą :-)

• Like 4

Nigdzie w statucie pzw nie mogłem znaleźć, że "sport" wędkarski jest nadrzędym celem działalności kosztem ochrony wód i gospodarki rybackiej. I w takiej sytuacji na ten, jak mu tam "sport", nie warto wydać nawet dwudziestu groszy.

Ochrona wód i gospodarka rybacka, to jakaś totalna fikcja i nieporozumienie, a i tak większość kasy na to idzie-podobno, tylko, że w ogóle tego nie widać. Piąte miejsce chłopaków w Kazachstanie, jak i wiele, dużo większych sukcesów naszych wędkarzy, przynajmniej są namacalne i niezaprzeczalne. A i tak kosztuje to pewnie, tylko ułamek, tego, co płacimy za tak zwaną "ochronę wód".

Proszę tylko nie sprowadzać ochrony wód, tylko do działań PSR i SSR, bo oni akurat robią, co mogą i brawo im za to.

• Like 1

Nigdzie w statucie pzw nie mogłem znaleźć, że "sport" wędkarski jest nadrzędym celem działalności kosztem ochrony wód i gospodarki rybackiej. I w takiej sytuacji na ten, jak mu tam "sport", nie warto wydać nawet dwudziestu groszy.

Albo zrozumienie słowa pisanego jest dla ciebie zbyt trudne... albo źle szukałeś. Sport jest JEDNYM z celów działania PZW. Dla wielu wędkarzy tym JEDYNYM. Mają prawo uznawać go za ten JEDYNY i nikomu nic do tego.

Jest to zresztą w naszym PZW jeden jedyny "cel", który od początku do końca jest jasny, przejrzysty, mierzalny i zwyczajnie uczciwy.

• Like 1

Ochrona wód i gospodarka rybacka, to jakaś totalna fikcja i nieporozumienie, a i tak większość kasy na to idzie-podobno, tylko, że w ogóle tego nie widać. Piąte miejsce chłopaków w Kazachstanie, jak i wiele, dużo większych sukcesów naszych wędkarzy, przynajmniej są namacalne i niezaprzeczalne. A i tak kosztuje to pewnie, tylko ułamek, tego, co płacimy za tak zwaną "ochronę wód".

Proszę tylko nie sprowadzać ochrony wód, tylko do działań PSR i SSR, bo oni akurat robią, co mogą i brawo im za to.

"Pies z kulawą nogą " się "sportem " wędkarskim nie interesuje poza garstką zainteresowanych bezpośrednio. Ochrona wód jest fikcją bo kacykostwo pzw jest w stanie wykazać się jedynie na poziomie IMPREZY.

Jeśli chodzi o SSR i PSR, to Ci pierwsi robią co mogą i brawo im za to, a drudzy nie wiadomo po co w ogóle są.

Mylisz się. To znacznie więcej niż garstka i znacznie, znacznie więcej niż pies z kulawą nogą. Ale to nieistotne. Nawet jakby był tylko jeden - to i ten jeden ma prawo tak uprawiać wędkarstwo jak chce i zapisać się do takiego związku jaki mu tę formę uprawiania wędkarstwa oferuje. I powtórzę - nikomu nic do tego!

• Like 1