Gość Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Ciekawi mnie ten temat. Spotkałem się ze stwierdzeniem, że nie ma czegoś takiego jak wobler brzanowy. Czy jesteście tego samego zdania ? Znam fajne łowisko gdzie jest dość duża populacja tej pięknej i walecznej ryby, ale nie potrafiłem dobrać się do brzan w tej rzece. Macie jaieś typy na woblera, czy też swoje teorie w tej sprawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Kolega atakował brzany cykadami z dobrym skutkiem.Napisz do wd.woblera to może coś podpowie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Moim zdaniem brzanowy wobler powinien bardzo dobrze trzymać się silnego nurtu, dość agresywnie zamiatać dupką, schodzić na odpowiednią głębokość(żeby stukać po kamieniach sterem) i w sumie wsio.... Tyle teorii. W praktyce brzana potrafi nieźle zszargać nerwy PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 A konkretnie makie możecie polecić marki i modele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matez Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Sprawdził mi się najmniejszy jaxon ferox. Ale w zeszłym roku prawdziwym brzanowym hitem dla mnie, były sztuczne pijawki berkleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 A konkretnie makie możecie polecić marki i modele ? Wsio, co spełni ww. warunki... Z przynęt dostępnych na rynku, wg. mnie kryteria spełniają takie przynęty jak Hunter Instinct, Hornet, Hektor, Invader... Swoje kontakty z wąsatymi miałem z reguły na wobki niewielkie, do 5cm, choć wiem, że niektórzy łowili te rybki nawet na większe przynęty.. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2012 Dziękuję za info Panowie ! Jestem dozgonnie wdzięczny za Wasze sugestie i rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mi się ten wobek farci. Tonący siek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 To może się jeszcze podpytam.......a względem wyboru wędziska spinningowego jak wygląda cała sprawa ? Bardzo mocny należy posiadać kijek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Kijek powinien tak z 12-15lb mocy mieć bo to silna rybka.Pewnie coś z lamiego, st.croixa, cd-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Najwięcej brzan na Sanie złowiłem na 4 cm Invadera Dorado. Na Wisłoce lepszy był Siek Gupik (neutralny lub tonący). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Jak kupisz Invadera to tylko i wyłącznie tonące, są genialne na wąsate, w porównaniu z pływającymi to niebo i ziemia. No i się nie wykładają jeśli nurt jest ciut silniejszy tak jak swoje lżejsze wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Złowiona brzana ( http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20909&am p;prevloaded=1&&start=80 była przyłowem, podczas ustwiania woblera - przyznaję się bez bicia , ale czytając takie parametry Moim zdaniem brzanowy wobler powinien bardzo dobrze trzymać się silnego nurtu, dość agresywnie zamiatać dupką, schodzić na odpowiednią głębokość(żeby stukać po kamieniach sterem) i w sumie wsio.... to jak najbardziej, wobler na który złowiłem tą rybę jest tutaj Odpowiednia głębokośc nie była zaprezenetowana na filmie, bo celem było pokazanie jak mocno siedzi w bardzo silnym, szybkim przelewie i nie wyskakuje, ale z praktyki mogę dodać, że schodzi spokojnie do 2-3metrów (specjalnie nie piszę jak inni, że np. na 2,75 - bo nie mierzone ) może i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Tu gość ma ładne wobki na brzanę. Edytowane 21 Października 2013 przez norbertkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi