Kajtelek2 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Witam posiadam Kolibri wiosłowy 280cm i Minn Kote Endure 30 teraz chce dokupic akumulator co sadzicie o tej baterii jakość wytrzymałość i cena http://allegro.pl/12-v-akumulator-trojan-24tmx-pojemnosc-85- ah-i2014319132.html ? Mam na ten cel max 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Z dwóch powodów bym nie brał do pontonu.1. za mało Ah, dla mnie minimum z minimum to 100-110Ah z doświadczenia,2. aku nie jest szczelne i jak Ci się gibnie to kwas z jego wnętrza zeżre Ci powłoki pontonu. To samo w transporcie w samochodzie!Może przesadzam, ale wziąłbym szczelne aku w technologii AGM lub żel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Dziekuje kolego za odzew.Zerkij na to jak byś widzial tego? http://allegro.pl/akumulator-zelowy-zasilacz-ups-zasilanie-8 0ah-i1977400000.html wiem ze ponizej 100ah duzo niepopływam ale chce tez miec tyle tego majdanu kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Polecam uzbrojenie się w cierpliwość i obserwowanie aukcji np.AllegroPrzy odrobinie szczęścia można wyhaczyć nową np. Toyamę Gel 90ah w cenie około 500zł.Mam pływadełko 3,3metra plus silniczek 40lb i na cały dzień pływania/łowienia (średnia zaporówka) z tym akumulatorem prądu bez problemu mi wystarcza.Wprawdzie i żelówka ma minusy: większa waga (ta 90 waży 28kg), no i ładowarka musi być specjalna do żelówki.Na duży plus: wytrzymałość na głębokie rozładowania, nie traci swoich parametrów (pojemności) i dłuuuuga żywotność baterii.A i w transporcie, jak mało miejsca w autku to pionowo może jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 http://allegro.pl/akumulatory-aml-acumax-12v-100ah-fvat-okaz ja-gwr-i2025506564.html Ja mam tej firmy tylko że 160Ah. Pływam cały sezon i jest ok. Z tą głębokością rozładowania jest tak, że to muszą być przystosowane akumulatory do tego. Ładowarka jak najbardziej do żelowych i tu nie ma co oszczędzać. Dodatkowo polecam zwykły woltomierz i unikanie rozładowań poniżej 10,5V. Im pojemniejszy aku tym dłuższe użytkowanie - zawsze lepiej rozładować duże aku do 50% niż mniejsze do 20%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 http://allegro.pl/akumulatory-aml-acumax-12v-100ah-fvat-okaz ja-gwr-i2025506564.html Ja mam tej firmy tylko że 160Ah. Pływam cały sezon i jest ok. Z tą głębokością rozładowania jest tak, że to muszą być przystosowane akumulatory do tego. Ładowarka jak najbardziej do żelowych i tu nie ma co oszczędzać. Dodatkowo polecam zwykły woltomierz i unikanie rozładowań poniżej 10,5V. Im pojemniejszy aku tym dłuższe użytkowanie - zawsze lepiej rozładować duże aku do 50% niż mniejsze do 20%.160Ah to pewnie waży ze 60kg Trzeba być naprawdę wielkim PYTOON'em żeby to cudo udźwignąć A tak na serio to kolega ma rację trzeba pilnować by nie rozładować poniżej 10,5V (można w tym celu kupić elektroniczny strażnik - bzyczek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Moja 160-ka waży 48kg. Trochę sporo ale można ją dobrze chwycić . Na krótkie wypady czasem zabieram tylko echo i wędkę z przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zamiast tego 160 AH dwie osiemdziesiątki i do boju.Ja mam 120 AH i waży około 32 kg.Następne będą dwie 70-80 AH. Czasem trzeba przejść kawałek z AKU np. po śliskim pomoście albo znieść go z górki. Do silnika 30 LB taki 80 AH powinien wystarczyć na cały dzień pod warunkiem używania go od czasu podczas przepływania z miejscówki na miejscówkę i nienadużywania najwyższego biegu. Jak zamierzasz cały dzień trolować lub robić wyścigi to zapomnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Dziękuje za pomoc i info wezme je pod uwage zakupu.Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mam pytanko odnośnie tytułowej Minn Koty 30lb, a mianowicie wie ktoś może jaka jest waga takiego silniczka. Nigdzie nie podają tego, a pasuje mi wiedzieć ile waży takie ustrojstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Voldemort Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mam pytanko odnośnie tytułowej Minn Koty 30lb, a mianowicie wie ktoś może jaka jest waga takiego silniczka. Nigdzie nie podają tego, a pasuje mi wiedzieć ile waży takie ustrojstwo... Z tego co wyczytałem w internecie, to waga silniczka Minn Kota Endura 30 wynosi 13,60 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Hmm teraz coś wygrzebałem i podają takie parametry:Item Weight: 17 poundsShipping Weight: 21 poundsMoże ktoś organoleptycznie jest w stanie sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 nie wiem co to oznacza.waga silnika czasami jest widoczna na kartonach czyli 13,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dzięki, czyli przyjmuję do wiadomości ~13,5kg. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alien19999 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 To nie możliwe. 13,5Kg zaraz zważę swoją 34 i ci podam. 34 lbs waży 5,7 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Moja 55-ka sporo waży...no ale moc musi niestety ważyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Czyli znalezione przeze mnie na Amazon dane mogły by być wiarygodne. Pytoon możesz zważyć 55lb? Sprawdze jeszcze ile tam podadzą dla tej mocy Dla Endury C2 55lb podaja:Shipping Weight: 30.8 pounds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 kurde z ciekawości też zważę swoję 32kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 alien19999 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Wiesz ja swoją nosiłem w jednej ręce bez problemu a tu piszą, że waży 13,5kg Już myślałem że przypakowałem i nie zauważam wagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elton Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Człowiek wyspany inaczej odbiera bodźce 13,6kg podane na opakowaniu to uciąg po naszemu:30lb * 0,45kg = 13,6 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Jest lekka, elektrownia waży, a silniczek to małe miki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Witam posiadam Kolibri wiosłowy 280cm i Minn Kote Endure 30 teraz chce dokupic akumulator co sadzicie o tej baterii jakość wytrzymałość i cena http://allegro.pl/12-v-akumulator-trojan-24tmx-pojemnosc-85- ah-i2014319132.html ? Mam na ten cel max 500zł.
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi