Wędkarz87 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 I to jeszcze tak regularnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 K...wa, sezon się nie rozpoczął jeszcze, a Wy już wątek pozamiataliście gratulacje po raz entyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polmar Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ale pięknie panowie łowicie pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Gratki dla skalki bo Forecastowi już nieźle posłodziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haca Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 taki mały dodatek do wątku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 No ładnie panowie no ładnie motywujecie mnie żeby na rybki skoczyć i też coś wrzucić do tego wątku.Jutro właśnie wybieram się nad Wisełkę może dam radę coś wydłubać ale innego wyjścia nie mam <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dzięki, łowię jazie zimą od kilku sezonów podstawa to je znaleźć jak są w zasięgu rzutu to są do złowienia. Szczególnie zimą często musimy walczyć z pogodą i samym sobą dlatego wybrałem na przynętę twistera. Wobler według mnie wymaga wiekszej precyzji, a mi nie chce się często nic wiązać kombinować i zmieniać . Haca super fota na wodzie o takiej głebokości łowiłem ostatnio ryby po zacięciu była od razu pod powierzchnią i koniec łowienia w tym miejscu, stadko się przemieszczało i po łowieniu. Następne fotki będą jak się Żaba z letargu obudzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 ... łowię jazie zimą od kilku sezonów podstawa to je znaleźć jak są w zasięgu rzutu to są do złowienia... ... a czy takie zimne jazie w jakiś widoczny sposób zaznaczają swoją obecność w łowisku? Czy dopiero kontakt z wabikiem mówi nam, że to tu? ... jeśli odpowiedzią jest drugie pytanie (... dopiero kontakt z wabikiem... itd...) to ile średnio czasu poświęcasz na sprawdzenie potencjalnej miejscówki? ... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Raczej ich nie widać. Informacje najlepiej mieć od innych wędkarzy np. spławikowców, którzy zimą łowią jazie i próbować w tych rejonach. Nad wodą trzeba być często (tzn. ile wlezie) teraz nie mam czasu więc łowię w sprawdzonych miejscach nie szukam nowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dziś wyskoczyłem znów tam gdzie ostatnio brały. Udało się 2 rybki oszukać i nawet to nagrać. Muszę kupić statyw bo wyciąganie tuż po zacięciu i ustawianie aparatu nie idzie mi żwawo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Czy próbowałeś je jakoś znaczyc,bo widzę że łowisz je w tym samym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Dziś w tym miejscu 3-ci raz łowiłem więc dopiero się z nimi zaznajamiam. Prawdę mówiąc dwa razy tego samego nie miałem sposobności złowić co nie wyklucza iż nie stoją nadal w tych samych miejscach. To by nawet tłumaczyło mą pewną teorie dlaczego muszę po około 5 - 6 rybach w okolicach jakiegoś odcinka przenosić się i szukać nowych. Ryby znów biorą po około tygodniu i nie wyglądają znajomo. Tak jest teraz w zimie sytuacja zmienia się wiosną, wtedy nie muszę zmieniać miejsc aż tak często gdyż większy ruch jest pod wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Forecast ja to Cię chyba już nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Swoją drogą dobra sprawa by była takie znakowanie ryb jak jazie czy bolenie przez wędkarzy własnoręcznie. Oczywiście w sposób jaki to się profesjonalnie robi. Stworzenie bazy w internecie ... ech ta Polska Tomy spokojnie ... nie proś mi cię namawiać do łowienia jazi bo wyjdzie jak z boleniami w jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 ....z Bolkami jesiennymi mi się coś tam udało,ale w taką pizdziawe jak teraz to już za stare kości.Jakub Ty się opamiętaj bo sobie nerki załatwisz,mówię Ci odpuść na miłość Boską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 21 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Wcinam czosnek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Fajne te filmiki z holu, widać wprawę że tak powiem, przyjemnie popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Swoją drogą dobra sprawa by była takie znakowanie ryb jak jazie czy bolenie przez wędkarzy własnoręcznie. Oczywiście w sposób jaki to się profesjonalnie robi. Miałem kiedys chec zabrac sie za cos takiego. Dalo by to chyba ciekawe wnioski. Padło na bolenie i byla sposobnosc !!!! W ciagu sezonow czterech 2007-10 na dlugosci 3000m złowiłem 351 boleni. Kilka rozpoznałem, a ile nie? Gdzie sie przemiesciły, na co wziely i po jakim czasie?Troszke teraz zaluje, ale zabrakło konkretnego pomysłu - jak sie za to delikatnie wziac. Teraz to juz sie nie wroci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Wy poważnie z tym znaczeniem ryb? Kiedyś dawno temu coś takiego naszło mnie, tyle, że z karpiami. Generalnie nieporozumienie. A jak jeszcze robiło się to nie fachowo, na zasdzie jakiegoś koralika na plecionce np. w płetwie to już wogóle. Niektórzy to nawet przycinali płetwy w charakterystychny sposób. Nie ma lepszego sposobu jak dobra fotka. Bez problemu rozpoznamy nawet niewielkie pełnołuskie ryby, jak np. jazie. Jak chcemy dla siebie robić taką bazę to można przygotować się i mieć zawsze przy sobie np. w pudełku z przynętami karteczki, choćby takie małe samoprzylepne niezapominajki używane w biurze i robić fotke rybie z kartką z opisem. Np. Jazio, 86cm, 22.01.2012, g.22.15, łamany wobek 18cm, Wisła w Gorzowie i już Nie ma dwóch identycznych ryb. Takich wyrażnych indywidualnych nieregularności łusek jak na przykładzie pod spodem, albo ich ubytków, znajdziemy na każdej rybie co najmniej kilka. Warunkiem jest dobra fotka. Przykład jest nie najwyrażniejszy, bo powiększany, ale chyba wiadomo o co chodzi. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Hehe jazio 86 cm już bym się prędzej śmierci spodziewał Niektórzy wyrywają łuski bo sądzą że to jak z włosami u człowieka . Na początek bazy własnej już mam trochę zdjęć ale jednego jestem pewien po tym jak przeglądam zdjęcia, dwa razy tego samego nie złowiłem. Po za tym nie tylko ja je łowię, ta zima jest dosyć niewyraźna i spławikowców czasem się widzi, choć ich łupem teraz są częściej leszcze. Idę się przewietrzyć nad rzekę trzeba ustawić parę pcheł bo zielone klenie z zębami mnie denerwują. Wkrótce chcę nagrać taki mały instruktaż jak prowadzić woblera i nie ukrywam najlepiej by było jakby nastąpiło podczas tego branie. Ale nie ma co wymagać i tak się cieszyłem jak dziecko gdy udało się nagrać cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK18 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Jakub no wreszcie i mi się powiodło przechytrzenie tej pięknej rybki 50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Dziś jakoś dziwnym zrządzeniem losu nie byłem pierwszy w miejscach gdzie ostatnio nagrałem filmy. Rejestracje trzech samochodów i krótkie wędziska cienkie w dolniku wędkarzy zdradzały ich pochodzenie. Mimo to na zdeptanym odcinku udało się złowić rybę. Nic więcej nie mam do dodania, tylko szkoda że nikt nie podszedł się przywitać. PS. a nie mówiłem gratuluję Andrzeju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik15 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Świetne jazie panowie... aż chyba sam zarezerwuje sobie przyszły weekend na jaziowanie. <_< PS. Forecast pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Gratulacje Andrzej! Ja natomiast dzisiaj zaliczyłem 2 spady... jednen wział koło zielska i w nie od razu uciekł, a drugi przez to że wziął na krótkim dyszlu (ewidentnie moja wina przy zacięciu)... ... i tak by nie spełniły normy ... no moooooże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK18 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 no ja do tej pory miałem pecha w ubiegłym sezonie miałem kilka na wiosnę jednak żaden nie wylądował na brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi