Kondziu Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 to są szczwane bestie, tym bardziej na mniejszych rzeczkach gdzie jest brak miejsca na jakieś popuszczanie a jak się je za mocno przytrzyma to zacznie się obracać i też do widzenia... Do tego haki bezzadziorowe Za tydzień mam ferie to może pojadę na Wieprz, ale najpierw muszę znaleść jakiegoś jelenia, albo busa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK18 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 No na mniejszych rzeczkach jakoś mi łatwiej szło złowienie jaziorka, miałem problem ze złowieniem właśnie go na Wieprzu mojej ulubionej rzece do której mam 5 minut drogi,ale myślę że to już rozwiązałem, dzięki podpowiedziom Jakuba jak i Piotra (Skałka) oraz Kuby(Gimziego) wytypowałem dzisiaj 3 odcinki rzeki i na dwóch miałem brania no i chyba poprawnie wybrałem wobki jak i ich sposób zaprezentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 ...Kuby(Gimziego)... tutaj Eskulapa Zlokalizowanie jazia na małej rzeczce jest łatwiejsze ale też trzeba wiedzieć gdzie się ustawia w zależności od tego jaka woda płynie w danej chwili. Z drugiej strony podejście i hol są trudniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 22 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Gratulacje Andrzeju, rzeka wynagradza cierpliwych i pokornych pierwszy i od razu 50 cm, super . Mam ogromne zaległości w łowieniu na Wieprzu w tym roku byłem tylko raz przez chwilę na wiosnę, a wcześniej to chyba w 2009 w Wirkowicach na zawodach. Piękna i trudna rzeka. Kondziu, rybki ustawiają się przeważnie główkami pod prąd (za dużo czarów marów) . Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Dziś oblężenia ciąg dalszy ... choć nie narzekam na ilość ryb które kuszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Jakże nieoceniona jest umiejętność szukania ryb tym bardziej o tej porze roku. Pięknie gną kij. Jeden z dzisiejszych rodzynków. Pozdrawiam Wycieczki z Lublina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 P.S. Friko dziś uwierzyłem w te 60-tki ale będzie ciężko bo to nie Szwecja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK18 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Wo piękny, pogratulować i oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawm84 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 @Forecastmocno Ci miejscówkę depczą? Właśnie dlatego jestem przeciwnikiem ujawniania co, gdzie, na co i kiedy. Ujawniania szerokiemu gronu rzecz jasna bo zaufani ludzie to co innego. Czasami jedno chlapnięcie w eter o miejscówce może spowodować, że się do własnych ryb nie dopchamy. A tak w temacie to mnie zadziwiasz... Szczere gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Tam to zdeptane że Panie .... ale dziś odkryłem kolejne tajemnice. Są wszędzie praktycznie. Leniwce wolą na gotowe się ... choć nie ukrywam że to dla mnie komplement ... największe sławy jaziowego kunsztu protoplaści i Bóg wie kto jeszcze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ta u mnie ciężko o takie miejscówki ale od tygodnia sypie delikatnie groszkiem i mocno ochotką powinny podejść.Dziś już było widać ruch na wodzie.Jeszcze wobki ukończyć i zobaczymy czy to ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Nie ma co się dziwić zdjęcia pobudzają wyobraźnię. Lublin to duże miasto blisko 350 000, 10 000 wędkarzy, cztery prężnie działające kluby wędkarskie zrzeszające ok. 100 wędkarzy łowiących cały rok i każdy chce złowić jazia. Wieprz i Bystrzyca są najbliżej. Po wstawieniu filmiku to była kwestia czasu. Trzymam kciuki za rzekę i jazie (po tej informacji o 60 sam bym pojechał). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Piotrze w ubiegłym roku składkę opłaciło ponad 20 000 wędkarzy. Więc chętnych na rybkę nie brakuje.A jazie ładne są. Podziwiam Waszą umiejętność łowienia tych ryb. Może kiedyś i ja spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienio44 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Daj spokój jaziom. Skup się na strzeblach. Ponoć cała masa ich u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Jazie to bardzo wdzięczne ryby do zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Całkowita dominacja w tym wątku. Gratuluje forecast i połamania życzę , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Graty.Teraz to chyba na wiosnę połowicie bo rzeczki pozamarzane ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 30 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Spokojnie niektóre rzeki nie zamarzają także łowić jeszcze można i do wiosny nikt czekał nie będzie:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Po trzy tygodniowej przerwie dziś udało się wyrwać na ryby pogoda była idealna godzina łowienia jedno branie i jedna ryba Ale na tą rybę zawsze warto czekać. Do wiosny jeszcze równo miesiąc nie ma na co czekać. Pozdrawiam sprzęt jak zawsze przynęta też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 @Forecast,piękne zdjęcia i piękne ryby - przyjmij spóźnione gratulacje ryby okresowo bytujące w morzu (SE) mają inne przyrosty więc nie ma co porównywac moim zdaniem, zresztą tak jak Ci pisałem - polskie i tak najlepsze wtedy co Ci pisałem że będę nie trafiłem z pogoda niestety ( mróz powyżej 10 stopni i wiatr - nawet nie próbowałem wyściubić nosa) @skalka,mrozek odpuścił i wątek wraca do życia gratuluję konsekwencji w łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 To już chyba ostatnie jazie w zimowej sceneri idzie ocieplenie następne będą już bez śniegu i lodu. Sprzęt jak zawsze. Jazie chyba też czują wiosnę pomimo zimnej wody są coraz bardziej aktywne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Świetne zdjęcia !!! Czy to tam gdzie myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Wyczaiłeś niezłe zimowisko,gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 2 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Idzie woda pośniegowa ryby bardzo niemrawe. Ale zawsze coś można wydłubać wczoraj przegrałem z jego mamą i tak bywa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Dziś udało mi się wygospodarować chwilkę i udało się cały czas się przemieszczają i zaskakują, dlatego się nie nudzą. Wystartował i tylko bańki po nim zostały.Miałem jeszcze przyłów w postaci szczupaka chyba zaczynają się kręcić koło roślin. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi